» » Як приготувати філе пангасіуса?

Як приготувати філе пангасіуса?

Будучи досить жирною рибою, пангасіус також володіє вираженим смаком, добре поєднується з різноманітними гарнірами і може готуватися десятком різних способів. Про те, як приготувати філе пангасіуса ми докладно розповімо в наступних рецептах.

Філе пангасіуса в духовці – рецепт

Як приготувати філе пангасіуса?

Найпростіший спосіб отримати соковите філе – запекти його з невеликою кількістю масла і спецій при невисоких температурах. Буквально за 15-20 хвилин риба встигне ідеально пропектися.
Інгредієнти:

  • філе пангасіуса – 560 г;

  • вершкове масло – 35 г;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • паприка – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування

  • Оскільки на наші прилавки потрапляють недорогі зрізи риби, що містять досить багато жиру і залишків шкіри, перше, з чим вам доведеться зіткнутися – видалення всіх надлишків.

  • Обрізавши жир, обсушіть рибне філе, розділіть його на 3-4 частини, залежно від розміру, і полийте сумішшю розтопленого масла з лимонним соком. Посоліть пангасіуса і здобріть рибне філе паприкою.

  • Запікайте рибу при 190 градусах 15-20 хвилин.


  • Філе пангасіуса в клярі

    Як приготувати філе пангасіуса?

    Ще один спосіб того, як можна смачно приготувати філе пангасіуса – обсмажити рибу в клярі. Шматочки в хрусткому клярі стануть відмінним доповненням до улюблених гарнірів або самостійною закускою.
    Інгредієнти:

  • борошно – 115 г;

  • розпушувач – 1/2 ч. ложки;

  • газована вода – 230 мл;

  • рибне філе – 1 кг;

  • олія для смаження.


  • Приготування

  • Ключ до повітряного і хрумкій кляру – використання дуже холодної води, бо за півгодини до початку приготування покладіть пляшку газованої води в морозильну камеру.

  • Борошно змішайте з розпушувачем, здобріть щедрою пучкою солі, а потім почніть вливають газовану воду.

  • Коли тісто стане однорідним, занурюйте в нього обсушені шматочки рибного філе і викладайте його на сковороду з розігрітим маслом.

  • Як тільки риба підрум'яниться і стане хрусткою – готово!


  • Як приготувати філе пангасіуса з овочами на сковороді?

    Як приготувати філе пангасіуса?

    Інгредієнти:

  • філе пангасіуса – 1 шт.;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • жменя в'ялених томатів ;

  • великий пучок шпинату;

  • ріпчаста цибуля – 65 г;

  • часник – 2 зубки.


  • Приготування

  • Розділіть рибне філе, прорізавши його горизонтально на дві пластини рівної товщини. Розділіть половинки ще раз, приправте сіллю з перцем, збризніть соком лимона і відкладіть в сторону.

  • Припустіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю з часником, поки шматочки не стануть м'якими.

  • Додайте листя шпинату і дочекайтеся, поки вони зів'януть.

  • Змішайте начинку з шпинату з нарізаними в'яленими томатами, приправте і розподіліть між трьома шматочками філе.

  • Поверніть філе в рулет, зафіксуйте шпажкою і обсмажте з усіх боків до готовності.


  • Котлети з філе пангасіуса

    Як приготувати філе пангасіуса?

    З жирного філе пангасіуса виходять дуже соковиті котлетки, які можна подавати на додаток до овочевих гарнірів або використовувати в приготуванні рибних бургерів.
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби – 760 г;

  • рибне філе – 340 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • діжонська гірчиця – 1 ст. ложка;

  • хлібна крихта – 1 ст.;

  • жменя зелені петрушки та зеленої цибулі.


  • Приготування

  • Відваріть картопляні бульби і пюрируйте їх.

  • Змішайте охолоджене пюре з рибним фаршем, приправити суміш гірчицею, перцем і пучкою солі. Додайте дрібно нарізану зелень.

  • Збийте яйце з парою столових ложок води.

  • Сформуйте котлети, занурте їх в яєчну суміш і обваляйте в сухарях.

  • Обсмажте котлети на олії до рум'янцю, а потім подавайте до столу гарячими доповнення до основних страв, або в якості закуски разом з соусом і часточками лимона.
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:21
    Переглядів: 306