Філе в клярі

Філе в клярі
Цінність філе в тому, що воно, як правило, відрізняється м'якістю і диетичностью, не містить кісток і легко може застосовуватися у величезній різноманітності страв. Рецепти нижче ми вирішили присвятити одному конкретному способу приготування цієї частини тушки і зробити філе в клярі.

Куряче філе в клярі на сковороді


Якщо говорити про смаженої у фритюрі курятині, то американцям на цьому терені немає рівних. Класична техаська курочка в хрусткому клярі популярна по всьому світу і продається цілими відерцями в популярній мережі фаст-фудів. Ми вирішили використовувати класичний рецепт американського кляру для приготування найсмачнішого курячого філе.
Інгредієнти:

  • куряче філе – 3 шт.;

  • кефір – 470 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • паприка, кайенский перець – по 1/2 ч. ложки;

  • борошно – 235 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування

  • Перед обсмаженням птиці слід замаринувати. Класичний американський маринад для курки – кефірний, який готується з суміші кефіру з прянощами і сіллю. У такій суміші шматочки курячого філе залишають на цілу добу.

  • Перед розміщенням у маринаді філе ділять на два пласта відбивних, щоб воно рівномірно і швидко просмажене.

  • Після маринування шматочки філе обсушують і занурюють у тісто з яєць та борошна з сіллю. Любителі гострих страв можуть додати в кляр приблизно столову ложку улюбленого гострого соусу.

  • Коли залишки кляру стечуть, птицю обсмажують до зарум'янювання в розігрітому маслі на сковороді з усіх боків.


  • Рибне філе в клярі – рецепт


    Найпопулярніший рецепт рибного філе в клярі – рецепт англійської закуски fish and chips, в рамках якої риба обсмажується в хрусткому пивному клярі і подається з картоплею і соусом . Виходить приголомшливо смачна, проста і автентична пивна закуска.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 55 г;

  • борошно кукурудзяне – 55 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • світле пиво – 140 мл;

  • філе білої риби – 450 г;

  • олія для смаження.


  • Приготування

  • Поки велика кількість рослинного масла розігрівається у фритюрі, займіться рибою. Зніміть з філе шкіру, видаліть кістки, якщо такі залишилися, і обсушіть м'якоть паперовим рушником.

  • Змішати обидва види борошна з розпушувачем і влийте крижане пиво. Перемішайте, поки не отримаєте кляр. Занадто довго вимішувати не потрібно, в даному випадку грудочки це навіть нормально.

  • Занурте скибочки філе в кляр і опустіть у фритюр. Коли риба підрум'яниться і стане хрусткою – готово.


  • Філе індички в клярі з сиром


    Інгредієнти:

  • фарш з філе індички – 440 г;

  • палички сулугуні – 4 шт.;

  • борошно – 220 г;

  • кефір – 65 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • олія для смаження.


  • Приготування

  • Приправте фарш з філе індички і розділіть його приблизно на 4 рівних частини.

  • Кожній із порцій фаршу обліпити сирну паличку і обваляйте отриману «котлетку» в половині всієї муки.

  • Змішайте борошно з сіллю, кефіром і яйцем. Занурте палички в кляр і обсмажте у фритюрі до зарум'янювання.


  • Як приготувати філе в клярі в духовці?


    Зробити класичну курочку в клярі здоровіше допоможе випікання в духовці, а щоб кляр не розтікався по всьому листу ми додатково покриємо філе хлібної крихтою.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.;

  • газована вода – 115 мл;

  • борошно – 220 г;

  • хлібна паніровка – 80 г;

  • суміш сушених італійських трав – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Розділіть два філе на 4 відбивних рівної товщини.

  • Приготуйте кляр з борошна і газованої води, приправивши її сіллю і перцем.

  • Занурте кожне філе в кляр, а потім обваляйте в суміші крихти з травами.

  • Розкладіть філе на пергаменті і залиште в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин або до повної готовності.
    Додав: admin | 18-11-2016, 16:06
    Переглядів: 76