Філе в клярі
Цінність філе в тому, що воно, як правило, відрізняється м'якістю і диетичностью, не містить кісток і легко може застосовуватися у величезній різноманітності страв. Рецепти нижче ми вирішили присвятити одному конкретному способу приготування цієї частини тушки і зробити філе в клярі.
Якщо говорити про смаженої у фритюрі курятині, то американцям на цьому терені немає рівних. Класична техаська курочка в хрусткому клярі популярна по всьому світу і продається цілими відерцями в популярній мережі фаст-фудів. Ми вирішили використовувати класичний рецепт американського кляру для приготування найсмачнішого курячого філе.
Інгредієнти:
куряче філе – 3 шт.;
кефір – 470 мл;
яйця – 3 шт.;
паприка, кайенский перець – по 1/2 ч. ложки;
борошно – 235 г;
розпушувач – 5 г;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Перед обсмаженням птиці слід замаринувати. Класичний американський маринад для курки – кефірний, який готується з суміші кефіру з прянощами і сіллю. У такій суміші шматочки курячого філе залишають на цілу добу.
Перед розміщенням у маринаді філе ділять на два пласта відбивних, щоб воно рівномірно і швидко просмажене.
Після маринування шматочки філе обсушують і занурюють у тісто з яєць та борошна з сіллю. Любителі гострих страв можуть додати в кляр приблизно столову ложку улюбленого гострого соусу.
Коли залишки кляру стечуть, птицю обсмажують до зарум'янювання в розігрітому маслі на сковороді з усіх боків.
Найпопулярніший рецепт рибного філе в клярі – рецепт англійської закуски fish and chips, в рамках якої риба обсмажується в хрусткому пивному клярі і подається з картоплею і соусом . Виходить приголомшливо смачна, проста і автентична пивна закуска.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 55 г;
борошно кукурудзяне – 55 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
світле пиво – 140 мл;
філе білої риби – 450 г;
олія для смаження.
Приготування
Поки велика кількість рослинного масла розігрівається у фритюрі, займіться рибою. Зніміть з філе шкіру, видаліть кістки, якщо такі залишилися, і обсушіть м'якоть паперовим рушником.
Змішати обидва види борошна з розпушувачем і влийте крижане пиво. Перемішайте, поки не отримаєте кляр. Занадто довго вимішувати не потрібно, в даному випадку грудочки це навіть нормально.
Занурте скибочки філе в кляр і опустіть у фритюр. Коли риба підрум'яниться і стане хрусткою – готово.
Інгредієнти:
фарш з філе індички – 440 г;
палички сулугуні – 4 шт.;
борошно – 220 г;
кефір – 65 мл;
яйце – 1 шт.;
олія для смаження.
Приготування
Приправте фарш з філе індички і розділіть його приблизно на 4 рівних частини.
Кожній із порцій фаршу обліпити сирну паличку і обваляйте отриману «котлетку» в половині всієї муки.
Змішайте борошно з сіллю, кефіром і яйцем. Занурте палички в кляр і обсмажте у фритюрі до зарум'янювання.
Зробити класичну курочку в клярі здоровіше допоможе випікання в духовці, а щоб кляр не розтікався по всьому листу ми додатково покриємо філе хлібної крихтою.
Інгредієнти:
куряче філе – 2 шт.;
газована вода – 115 мл;
борошно – 220 г;
хлібна паніровка – 80 г;
суміш сушених італійських трав – 1 ч. ложка.
Приготування
Розділіть два філе на 4 відбивних рівної товщини.
Приготуйте кляр з борошна і газованої води, приправивши її сіллю і перцем.
Занурте кожне філе в кляр, а потім обваляйте в суміші крихти з травами.
Розкладіть філе на пергаменті і залиште в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин або до повної готовності.
Куряче філе в клярі на сковороді
Якщо говорити про смаженої у фритюрі курятині, то американцям на цьому терені немає рівних. Класична техаська курочка в хрусткому клярі популярна по всьому світу і продається цілими відерцями в популярній мережі фаст-фудів. Ми вирішили використовувати класичний рецепт американського кляру для приготування найсмачнішого курячого філе.
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе в клярі – рецепт
Найпопулярніший рецепт рибного філе в клярі – рецепт англійської закуски fish and chips, в рамках якої риба обсмажується в хрусткому пивному клярі і подається з картоплею і соусом . Виходить приголомшливо смачна, проста і автентична пивна закуска.
Інгредієнти:
Приготування
Філе індички в клярі з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати філе в клярі в духовці?
Зробити класичну курочку в клярі здоровіше допоможе випікання в духовці, а щоб кляр не розтікався по всьому листу ми додатково покриємо філе хлібної крихтою.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Кляр на пиві для риби
Риба в клярі - це поширене блюдо, яке відмінно впишеться у святкове меню або урізноманітнює звичайний сімейний обід. А щоб це досить неабияке блюдо

Смажена риба в клярі
Риба в клярі - абсолютно універсальне блюдо. Воно прекрасно різноманітить святкове меню або сімейний легкий вечерю. А головне, його можна кожен раз

Минтай в клярі на сковороді
Минтай - прекрасна недорога рибка, яку можна готувати різними способами. Сьогодні пропонуємо посмажити її в клярі. Риба за рахунок кляру, вийде

Курячі ніжки в клярі
Існує безліч рецептів приготування курячого м'яса. Але, напевно, найбільш простими є різні частини тушки, запечені або смажені в густому клярі.

Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою

Куряче філе в клярі - рецепт
Куряче філе в клярі, звичайно ж, пробували багато. Це чудове блюдо готується досить просто, а варіантів приготування кляра існує безліч. Ми в нашій