Цінність філе в тому, що воно, як правило, відрізняється м'якістю і диетичностью, не містить кісток і легко може застосовуватися у величезній різноманітності страв. Рецепти нижче ми вирішили присвятити одному конкретному способу приготування цієї частини тушки і зробити філе в клярі.
Куряче філе в клярі на сковороді
Якщо говорити про смаженої у фритюрі курятині, то американцям на цьому терені немає рівних. Класична техаська курочка в хрусткому клярі популярна по всьому світу і продається цілими відерцями в популярній мережі фаст-фудів. Ми вирішили використовувати класичний рецепт американського кляру для приготування найсмачнішого курячого філе.
Інгредієнти: куряче філе – 3 шт.; кефір – 470 мл; яйця – 3 шт.; паприка, кайенский перець – по 1/2 ч. ложки; борошно – 235 г; розпушувач – 5 г; рослинна олія для смаження. Приготування Перед обсмаженням птиці слід замаринувати. Класичний американський маринад для курки – кефірний, який готується з суміші кефіру з прянощами і сіллю. У такій суміші шматочки курячого філе залишають на цілу добу. Перед розміщенням у маринаді філе ділять на два пласта відбивних, щоб воно рівномірно і швидко просмажене. Після маринування шматочки філе обсушують і занурюють у тісто з яєць та борошна з сіллю. Любителі гострих страв можуть додати в кляр приблизно столову ложку улюбленого гострого соусу. Коли залишки кляру стечуть, птицю обсмажують до зарум'янювання в розігрітому маслі на сковороді з усіх боків. Рибне філе в клярі – рецепт
Найпопулярніший рецепт рибного філе в клярі – рецепт англійської закуски fish and chips, в рамках якої риба обсмажується в хрусткому пивному клярі і подається з картоплею і соусом . Виходить приголомшливо смачна, проста і автентична пивна закуска.
Інгредієнти: борошно пшеничне – 55 г; борошно кукурудзяне – 55 г; розпушувач – 1 ч. ложка; світле пиво – 140 мл; філе білої риби – 450 г; олія для смаження. Приготування Поки велика кількість рослинного масла розігрівається у фритюрі, займіться рибою. Зніміть з філе шкіру, видаліть кістки, якщо такі залишилися, і обсушіть м'якоть паперовим рушником. Змішати обидва види борошна з розпушувачем і влийте крижане пиво. Перемішайте, поки не отримаєте кляр. Занадто довго вимішувати не потрібно, в даному випадку грудочки це навіть нормально. Занурте скибочки філе в кляр і опустіть у фритюр. Коли риба підрум'яниться і стане хрусткою – готово. Філе індички в клярі з сиром
Інгредієнти: фарш з філе індички – 440 г; палички сулугуні – 4 шт.; борошно – 220 г; кефір – 65 мл; яйце – 1 шт.; олія для смаження. Приготування Приправте фарш з філе індички і розділіть його приблизно на 4 рівних частини. Кожній із порцій фаршу обліпити сирну паличку і обваляйте отриману «котлетку» в половині всієї муки. Змішайте борошно з сіллю, кефіром і яйцем. Занурте палички в кляр і обсмажте у фритюрі до зарум'янювання. Як приготувати філе в клярі в духовці?
Зробити класичну курочку в клярі здоровіше допоможе випікання в духовці, а щоб кляр не розтікався по всьому листу ми додатково покриємо філе хлібної крихтою.
Інгредієнти: куряче філе – 2 шт.; газована вода – 115 мл; борошно – 220 г; хлібна паніровка – 80 г; суміш сушених італійських трав – 1 ч. ложка. Приготування Розділіть два філе на 4 відбивних рівної товщини. Приготуйте кляр з борошна і газованої води, приправивши її сіллю і перцем. Занурте кожне філе в кляр, а потім обваляйте в суміші крихти з травами. Розкладіть філе на пергаменті і залиште в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин або до повної готовності.