Будучи досить жирною рибою, пангасіус також володіє вираженим смаком, добре поєднується з різноманітними гарнірами і може готуватися десятком різних способів. Про те, як приготувати філе пангасіуса ми докладно розповімо в наступних рецептах.
Філе пангасіуса в духовці – рецепт
Найпростіший спосіб отримати соковите філе – запекти його з невеликою кількістю масла і спецій при невисоких температурах. Буквально за 15-20 хвилин риба встигне ідеально пропектися.
Інгредієнти: філе пангасіуса – 560 г; вершкове масло – 35 г; лимонний сік – 15 мл; паприка – 1/2 ч. ложки. Приготування Оскільки на наші прилавки потрапляють недорогі зрізи риби, що містять досить багато жиру і залишків шкіри, перше, з чим вам доведеться зіткнутися – видалення всіх надлишків. Обрізавши жир, обсушіть рибне філе, розділіть його на 3-4 частини, залежно від розміру, і полийте сумішшю розтопленого масла з лимонним соком. Посоліть пангасіуса і здобріть рибне філе паприкою. Запікайте рибу при 190 градусах 15-20 хвилин. Філе пангасіуса в клярі
Ще один спосіб того, як можна смачно приготувати філе пангасіуса – обсмажити рибу в клярі. Шматочки в хрусткому клярі стануть відмінним доповненням до улюблених гарнірів або самостійною закускою.
Інгредієнти: борошно – 115 г; розпушувач – 1/2 ч. ложки; газована вода – 230 мл; рибне філе – 1 кг; олія для смаження. Приготування Ключ до повітряного і хрумкій кляру – використання дуже холодної води, бо за півгодини до початку приготування покладіть пляшку газованої води в морозильну камеру. Борошно змішайте з розпушувачем, здобріть щедрою пучкою солі, а потім почніть вливають газовану воду. Коли тісто стане однорідним, занурюйте в нього обсушені шматочки рибного філе і викладайте його на сковороду з розігрітим маслом. Як тільки риба підрум'яниться і стане хрусткою – готово! Як приготувати філе пангасіуса з овочами на сковороді?
Інгредієнти: філе пангасіуса – 1 шт.; лимонний сік – 10 мл; жменя в'ялених томатів ; великий пучок шпинату; ріпчаста цибуля – 65 г; часник – 2 зубки. Приготування Розділіть рибне філе, прорізавши його горизонтально на дві пластини рівної товщини. Розділіть половинки ще раз, приправте сіллю з перцем, збризніть соком лимона і відкладіть в сторону. Припустіть дрібно нарізану ріпчасту цибулю з часником, поки шматочки не стануть м'якими. Додайте листя шпинату і дочекайтеся, поки вони зів'януть. Змішайте начинку з шпинату з нарізаними в'яленими томатами, приправте і розподіліть між трьома шматочками філе. Поверніть філе в рулет, зафіксуйте шпажкою і обсмажте з усіх боків до готовності. Котлети з філе пангасіуса
З жирного філе пангасіуса виходять дуже соковиті котлетки, які можна подавати на додаток до овочевих гарнірів або використовувати в приготуванні рибних бургерів.
Інгредієнти: картопляні бульби – 760 г; рибне філе – 340 г; яйце – 1 шт.; діжонська гірчиця – 1 ст. ложка; хлібна крихта – 1 ст.; жменя зелені петрушки та зеленої цибулі. Приготування Відваріть картопляні бульби і пюрируйте їх. Змішайте охолоджене пюре з рибним фаршем, приправити суміш гірчицею, перцем і пучкою солі. Додайте дрібно нарізану зелень. Збийте яйце з парою столових ложок води. Сформуйте котлети, занурте їх в яєчну суміш і обваляйте в сухарях. Обсмажте котлети на олії до рум'янцю, а потім подавайте до столу гарячими доповнення до основних страв, або в якості закуски разом з соусом і часточками лимона.