Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сагудай з омуля

Сагудай з омуля

9-12-2016, 09:43
462
Сагудай з омуля
Як правило, така закуска готується з риби сімейства сигових - омуля. Сагудай з омуля - рецепт, часто застосовуваний на риболовлі, в похідних умовах і не вимагає великої майстерності. Риба чиститься, ріжеться на шматки і маринується в спеціях і оцті протягом чверті години, після чого подається до столу. Незважаючи на простоту і незмінний склад інгредієнтів, існує безліч способів приготування риби в якості популярної закуски.

Сагудай з омуля - рецепт


Перед тим, як приготувати сагудай з омуля, слід визначитися зі способом оброблення риби. Філе омуля маринується протягом чверті години, а рибні шматки з кістками потребують більш тривалого часу до подачі.
Інгредієнти:

  • риба омуль - 12 кг;

  • оцет - 10 мл;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • перець - 5 р;

  • сіль - 5 р.


  • Приготування

  • Очистіть свіжого омуля, відокремити хвіст і голову, розріжте на філе, зніміть шкіру і видаліть кісточки.

  • Наріжте м'ясо риби тонкими смужками, розкладіть на тарілці.

  • Приправте сіллю, перцем, рослинним маслом і оцтом. Залиште маринуватися з чверть години, після чого подавайте до столу.


  • Сагудай з байкальського омуля - рецепт


    На Байкалі сагудай з свіжого омуля - традиційне святкове новорічна страва, рецептом якого готова поділитися кожна господиня. Розглянемо приготування сагудая по-байкальски.
    Інгредієнти:

  • риба омуль - 550 г;

  • цибуля - 35 г;

  • сік лимона - 20 мл;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • щіпка чорного перцю.


  • Приготування

  • Зніміть шкірку з риби і відокремте м'ясо від кісток. Поріжте філе маленькими шматочками.

  • Очищений лук поріжте кільцями, обробіть окропом для видалення гіркоти.

  • З'єднайте рибу з цибулею, перемішайте і дайте настоятися кілька хвилин.

  • Заправте страву маслом, соком лимона і перцем, перемішайте і пригощайте близьких.


  • Сагудай із замороженого омуля


    Перед тим, як зробити сагудай з омуля, що зберігався в морозильній камері, слід розморожувати рибу не більше чверті години. Риба повинна бути підмерзлою, щоб при обробленні не перетворитися в кашку.
    Інгредієнти:

  • морожений омуль - 900 г;

  • червоний цибуля - 45 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • чорний мелений перець - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування

  • Замороженого омуля дістаньте з морозильної камери і розморожуйте не більше 10 хвилин, щоб риб'ячий жир зберігся на м'ясі, а не на шкірі.

  • Зніміть шкірку, нарізати рибу на шматочки, з кожного видаліть потрухи і кров.

  • Викладіть шматочки риби в глибоку миску, наріжте кільцями цибулю і змішайте.

  • Заправте рослинним маслом блюдо і перцем, перемішайте.

  • Накрийте миску тарілкою і струшуйте вміст близько п'ятдесяти разів для кращої просочення м'якоті маринадом. Готову страву відразу подавайте до столу.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Омуль – рецепти приготування
    Омуль – рецепти приготування
    З омуля можна готувати чудові страви, особливо якщо скористаєтеся нашими рекомендаціями, наведеними далі. Підкажемо, як рибу цікаво посмажити або
    Консерви з річкової риби
    Консерви з річкової риби
    Якщо ви вирішили консервувати власноруч річкову рибу, обов'язково вивчіть описані рекомендації. Далі підкажемо, як самому виготовити смачну заготівлю
    Сагудай – рецепт
    Сагудай – рецепт
    Ця дивовижна закуска точно сподобається тим, хто любить солону рибку. Рецепт сагудая особливо простий і повторити його зможе кожен кулінар, навіть не
    Який гарнір підходить до риби?
    Який гарнір підходить до риби?
    Приготувавши на обід рибу, виникає цілком закономірне питання про доречному гарнірі для неї. Пропонуємо розібратися з цим завданням, запропонувавши
    Як смачно приготувати рибу?
    Як смачно приготувати рибу?
    Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
    Як правильно коптити рибу?
    Як правильно коптити рибу?
    Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову