» » Сагудай – рецепт

Сагудай – рецепт

Сагудай – рецепт
Сагудай готують з свіжої риби, не піддаючи її термічній обробці, що дозволяє зберегти всі цінні властивості продукту. Смакові якості такої закуски також на висоті і, спробувавши ласощі одного разу, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників.
Готують сагудай з рибки жирних сортів. Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування страви зі скумбрії і омуля.

Як приготувати сагудай з скумбрії – рецепт


Інгредієнти:

  • скумбрія – 12-14 кг;

  • ріпчасті цибулини – 285 г;

  • сіль кам'яна велика – 90 г;

  • цукор-пісок – 25 г;

  • очищена вода – 250 мл;

  • оцет 9% – 125 мл;

  • оливкова олія або соняшникова без аромату – 125 мл;

  • перець чорний свіжозмелену – 5 г або по смаку.


  • Приготування

  • Скумбрію попередньо розморожуємо на нижній полиці холодильного відділення, але не повністю – так її легше буде обробити.

  • Тепер позбавляємо тушки від нутрощів, плавники і голови, акуратно знімаємо шкіру і видаляємо всі кісточки.

  • Отримане філе нарізаємо поперечними скибочками і укладаємо в лоток або емальовану ємність, пересипаючи шари очищеним і нарізаним тонкими півкільцями цибулею.

  • Тепер в кип'яченій холодній воді розчиняємо кристали крупної солі і цукру, після чого додаємо олію соняшникова або оливкова оцет і перемішуємо.

  • Заливаємо отриманим маринадом рибу з цибулею і залишаємо на три години.

  • Після закінчення часу сагудай з скумбрії можна пробувати.


  • Як приготувати сагудай з риби омуль?


    Інгредієнти:

  • омуль – 12-14 кг;

  • ріпчаста цибуля – 260 г;

  • сік лимона – 25 мл;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату – 60 мл;

  • сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком.


  • Приготування

  • Також як і скумбрію омуля для сагудая необхідно розібрати, промити і позбавити від усіх кісточок.

  • Отримане філе в даному випадку шаткуємо кубиками з розміром сторони близько одного сантиметра.

  • Ріпчасті цибулини очищаємо, нарізаємо півкільцями, які трохи розминаємо руками і змішуємо з підготовленим філе риби.

  • Для більш м'якого смаку цибульну масу можна попередньо залити на кілька хвилин окропом, а потім злити, дати текти і тільки після цього додати до омулю.

  • Даємо рибці постояти з цибулею хвилин двадцять-тридцять, після чого приправляємо її лимонним соком, олією соняшниковою або оливковою без запаху, присмачую крупною сіллю і перцем свежесмолотым за смаком і перемішуємо.

  • Все, сагудай з омуля готовий, можна подавати закуску до столу.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:08
    Переглядів: 63