Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сагудай – рецепт

Сагудай – рецепт

9-12-2016, 09:08
585
Сагудай – рецепт
Сагудай готують з свіжої риби, не піддаючи її термічній обробці, що дозволяє зберегти всі цінні властивості продукту. Смакові якості такої закуски також на висоті і, спробувавши ласощі одного разу, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників.
Готують сагудай з рибки жирних сортів. Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування страви зі скумбрії і омуля.

Як приготувати сагудай з скумбрії – рецепт


Інгредієнти:

  • скумбрія – 12-14 кг;

  • ріпчасті цибулини – 285 г;

  • сіль кам'яна велика – 90 г;

  • цукор-пісок – 25 г;

  • очищена вода – 250 мл;

  • оцет 9% – 125 мл;

  • оливкова олія або соняшникова без аромату – 125 мл;

  • перець чорний свіжозмелену – 5 г або по смаку.


  • Приготування

  • Скумбрію попередньо розморожуємо на нижній полиці холодильного відділення, але не повністю – так її легше буде обробити.

  • Тепер позбавляємо тушки від нутрощів, плавники і голови, акуратно знімаємо шкіру і видаляємо всі кісточки.

  • Отримане філе нарізаємо поперечними скибочками і укладаємо в лоток або емальовану ємність, пересипаючи шари очищеним і нарізаним тонкими півкільцями цибулею.

  • Тепер в кип'яченій холодній воді розчиняємо кристали крупної солі і цукру, після чого додаємо олію соняшникова або оливкова оцет і перемішуємо.

  • Заливаємо отриманим маринадом рибу з цибулею і залишаємо на три години.

  • Після закінчення часу сагудай з скумбрії можна пробувати.


  • Як приготувати сагудай з риби омуль?


    Інгредієнти:

  • омуль – 12-14 кг;

  • ріпчаста цибуля – 260 г;

  • сік лимона – 25 мл;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату – 60 мл;

  • сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком.


  • Приготування

  • Також як і скумбрію омуля для сагудая необхідно розібрати, промити і позбавити від усіх кісточок.

  • Отримане філе в даному випадку шаткуємо кубиками з розміром сторони близько одного сантиметра.

  • Ріпчасті цибулини очищаємо, нарізаємо півкільцями, які трохи розминаємо руками і змішуємо з підготовленим філе риби.

  • Для більш м'якого смаку цибульну масу можна попередньо залити на кілька хвилин окропом, а потім злити, дати текти і тільки після цього додати до омулю.

  • Даємо рибці постояти з цибулею хвилин двадцять-тридцять, після чого приправляємо її лимонним соком, олією соняшниковою або оливковою без запаху, присмачую крупною сіллю і перцем свежесмолотым за смаком і перемішуємо.

  • Все, сагудай з омуля готовий, можна подавати закуску до столу.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Омуль – рецепти приготування
    Омуль – рецепти приготування
    З омуля можна готувати чудові страви, особливо якщо скористаєтеся нашими рекомендаціями, наведеними далі. Підкажемо, як рибу цікаво посмажити або
    Консерви з річкової риби
    Консерви з річкової риби
    Якщо ви вирішили консервувати власноруч річкову рибу, обов'язково вивчіть описані рекомендації. Далі підкажемо, як самому виготовити смачну заготівлю
    Сагудай з омуля
    Сагудай з омуля
    Сагудай - чудове блюдо з свіжої сирої риби, поширене на півночі Росії. В основі рецепту - риба з місцевих водойм і прості інгредієнти: сіль, перець,
    Як посмажити скумбрію?
    Як посмажити скумбрію?
    Скумбрія дуже універсальна і дуже популярна рибка. Вона володіє ніжним, м'яким м'ясом і практично не має кісток. Господині вже придумали безліч страв
    Скумбрія – рецепти
    Скумбрія – рецепти
    Скумбрія відрізняється своїм чудовим щільним і ніжним м'ясом, а також малою кількістю кісток. Вона має досить нейтральним смаком, що дозволяє
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її