Омуль – рецепти приготування
Пропонуємо прості рецепти приготування омуля. М'ясо цієї рибки незважаючи на високий вміст жирів легко і швидко засвоюється і містить мінімальну кількість калорій. Крім того страви з омуля вдаються просто дуже смачними, в чому ви зможете переконатися самі, дотримуючись наших рекомендацій з рецептів нижче і приготувавши їх самостійно в домашніх умовах.
Інгредієнти:
тушка омуля середнього розміру – 1 шт.;
картопля – 890 м;
морква – 90 г;
стручкова квасоля – 65 г;
помідори черрі – 5-6 шт.;
папороть «Орляк» (пагони) – 5-6 шт.;
лимон – 160 г;
масло без аромату оливкова або соняшникова – 25 мл;
сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком;
зелень будь – яка- за смаком.
Приготування
Замороженого омуля необхідно спочатку розморозити в щадному режимі, переклавши на нижню полицю холодильника.
Тепер тушку треба звільнити від луски, випатрати і гарненько промити.
В якості овочевого супроводу ми будемо використовувати очищені і крупно нарізані картоплини і моркву, а також розрізану стручкову квасолю і молоді пагони папороті. Останні промиваємо і замочуємо у воді на добу, час від часу міняючи воду на свіжу.
За пару годин до запікання в духовці омуля натираємо сіллю і свежеперемолотым перчиком, а також збризкуємо свіжим лимонним соком.
Оформляючи страву, маємо омуля на промасленому відрозі фольги і вкладаємо всередину вимочені гілочки папороті і трохи заздалегідь відварені стручки квасолі.
По боках маємо підсолені за смаком і приправлені перцем скибочки картоплі і моркви, після чого прикриваємо рибу з овочами другим листом фольги і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку хвилин на тридцять.
Перед подачею доповнюємо запеченого з овочами омуля половинками помідорів чері і гілочками свіжої зелені.
Інгредієнти:
філе омуля – 500 г;
салатний цибуля – 130 г;
лимонний сік – 10 мл;
олія оливкова або соняшникова без аромату – 20 мл;
сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком.
Приготування
У сибірської кухні сагудай є одним з найпопулярніших страв. Без нього не обходиться жодне свято, так і в будні готують таку закуску часто. Як правило, для приготування сагудая використовується свіжо виловлена рибка, але якщо такої немає – можна взяти і заморожену.
Тушку необхідно почистити і позбавити від кісток, відокремивши від них філе, яке згодом нарізаємо скибочками розміром близько одного сантиметра.
Цибулину салатну очищаємо, шаткуємо чвертькільцями і заливаємо на кілька хвилин окропом, після чого воду зливаємо і даємо стекти.
Додаємо підготовлену цибульну масу до м'якоті омуля, збризкуємо компоненти лимонним соком і олією оливковою або соняшниковою без аромату, а також підсолюємо і перчимо за смаком.
Через двадцять хвилин сагудай настоїться, і можна буде подавати страву до столу.
Раніше сагудай готували без додавання лимонного соку і масла, а м'якоть тільки подсаливалась за смаком і змішувалася з нарізаною цибулею. При бажанні можете випробувати страву і в оригіналі.
Інгредієнти:
тушка омуля середнього розміру – 1 шт.;
лимон – 160 г;
олія оливкова або соняшникова без аромату – 25 мл;
сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком;
борошно пшеничне – 160 р.
Приготування
Найчастіше омуля все ж запікають в духовці у фользі або на решітці, а також готують з нього сагудай або просто засолюють. Але любителі смаженої рибки можуть приготувати омуля і на сковороді.
Тушку потрошимо і чистимо, ретельно промиваємо і розрізаємо на порційні шматочки. Можна при бажанні прибрати також кістки, відокремивши їх від філе.
Приправляємо скибочки омуля сіллю і перцем, обвалюють в борошні і викладаємо в прогріту сковороду з невеликою кількістю соняшникової або оливкової без аромату олії.
Смажимо рибку до рум'яності з двох сторін і подаємо до столу з улюбленим гарніром або овочами.
Як смачно приготувати омуля в духовці – рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати в домашніх умовах сагудай з білого омуля?
Інгредієнти:
Приготування
У сибірської кухні сагудай є одним з найпопулярніших страв. Без нього не обходиться жодне свято, так і в будні готують таку закуску часто. Як правило, для приготування сагудая використовується свіжо виловлена рибка, але якщо такої немає – можна взяти і заморожену.
Раніше сагудай готували без додавання лимонного соку і масла, а м'якоть тільки подсаливалась за смаком і змішувалася з нарізаною цибулею. При бажанні можете випробувати страву і в оригіналі.
Як приготувати омуля на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Найчастіше омуля все ж запікають в духовці у фользі або на решітці, а також готують з нього сагудай або просто засолюють. Але любителі смаженої рибки можуть приготувати омуля і на сковороді.
Рекомендуємо добрі рецепти

Риба голець – рецепти
Чудові страви, описані далі, допоможуть з легкістю урізноманітнити ваше рибне меню. Пропонуємо приготувати за трьома цікавим рецептами рибу голець.

Риба в сметані
Всім любителям рибних страв сподобаються запропоновані цікаві рецепти. Ви дізнаєтеся, як по-новому приготувати різну рибу в сметанному соусі. Але

Консерви з річкової риби
Якщо ви вирішили консервувати власноруч річкову рибу, обов'язково вивчіть описані рекомендації. Далі підкажемо, як самому виготовити смачну заготівлю

Сагудай з омуля
Сагудай - чудове блюдо з свіжої сирої риби, поширене на півночі Росії. В основі рецепту - риба з місцевих водойм і прості інгредієнти: сіль, перець,

Сагудай – рецепт
Ця дивовижна закуска точно сподобається тим, хто любить солону рибку. Рецепт сагудая особливо простий і повторити його зможе кожен кулінар, навіть не

Риба, запечена з овочами в духовці
Спробуйте запекти рибу з нашим цікавим рецептами. Далі підкажемо, як створити повноцінне самостійне блюдо, яке напевно всім сподобається. Розповімо