» » Омуль – рецепти приготування

Омуль – рецепти приготування

Пропонуємо прості рецепти приготування омуля. М'ясо цієї рибки незважаючи на високий вміст жирів легко і швидко засвоюється і містить мінімальну кількість калорій. Крім того страви з омуля вдаються просто дуже смачними, в чому ви зможете переконатися самі, дотримуючись наших рекомендацій з рецептів нижче і приготувавши їх самостійно в домашніх умовах.

Як смачно приготувати омуля в духовці – рецепт?

Омуль – рецепти приготування

Інгредієнти:

  • тушка омуля середнього розміру – 1 шт.;

  • картопля – 890 м;

  • морква – 90 г;

  • стручкова квасоля – 65 г;

  • помідори черрі – 5-6 шт.;

  • папороть «Орляк» (пагони) – 5-6 шт.;

  • лимон – 160 г;

  • масло без аромату оливкова або соняшникова – 25 мл;

  • сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком;

  • зелень будь – яка- за смаком.


  • Приготування

  • Замороженого омуля необхідно спочатку розморозити в щадному режимі, переклавши на нижню полицю холодильника.

  • Тепер тушку треба звільнити від луски, випатрати і гарненько промити.

  • В якості овочевого супроводу ми будемо використовувати очищені і крупно нарізані картоплини і моркву, а також розрізану стручкову квасолю і молоді пагони папороті. Останні промиваємо і замочуємо у воді на добу, час від часу міняючи воду на свіжу.

  • За пару годин до запікання в духовці омуля натираємо сіллю і свежеперемолотым перчиком, а також збризкуємо свіжим лимонним соком.

  • Оформляючи страву, маємо омуля на промасленому відрозі фольги і вкладаємо всередину вимочені гілочки папороті і трохи заздалегідь відварені стручки квасолі.

  • По боках маємо підсолені за смаком і приправлені перцем скибочки картоплі і моркви, після чого прикриваємо рибу з овочами другим листом фольги і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку хвилин на тридцять.

  • Перед подачею доповнюємо запеченого з овочами омуля половинками помідорів чері і гілочками свіжої зелені.


  • Як приготувати в домашніх умовах сагудай з білого омуля?

    Омуль – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • філе омуля – 500 г;

  • салатний цибуля – 130 г;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату – 20 мл;

  • сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком.


  • Приготування
    У сибірської кухні сагудай є одним з найпопулярніших страв. Без нього не обходиться жодне свято, так і в будні готують таку закуску часто. Як правило, для приготування сагудая використовується свіжо виловлена рибка, але якщо такої немає – можна взяти і заморожену.

  • Тушку необхідно почистити і позбавити від кісток, відокремивши від них філе, яке згодом нарізаємо скибочками розміром близько одного сантиметра.

  • Цибулину салатну очищаємо, шаткуємо чвертькільцями і заливаємо на кілька хвилин окропом, після чого воду зливаємо і даємо стекти.

  • Додаємо підготовлену цибульну масу до м'якоті омуля, збризкуємо компоненти лимонним соком і олією оливковою або соняшниковою без аромату, а також підсолюємо і перчимо за смаком.

  • Через двадцять хвилин сагудай настоїться, і можна буде подавати страву до столу.


  • Раніше сагудай готували без додавання лимонного соку і масла, а м'якоть тільки подсаливалась за смаком і змішувалася з нарізаною цибулею. При бажанні можете випробувати страву і в оригіналі.

    Як приготувати омуля на сковороді?

    Омуль – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • тушка омуля середнього розміру – 1 шт.;

  • лимон – 160 г;

  • олія оливкова або соняшникова без аромату – 25 мл;

  • сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком;

  • борошно пшеничне – 160 р.


  • Приготування
    Найчастіше омуля все ж запікають в духовці у фользі або на решітці, а також готують з нього сагудай або просто засолюють. Але любителі смаженої рибки можуть приготувати омуля і на сковороді.

  • Тушку потрошимо і чистимо, ретельно промиваємо і розрізаємо на порційні шматочки. Можна при бажанні прибрати також кістки, відокремивши їх від філе.

  • Приправляємо скибочки омуля сіллю і перцем, обвалюють в борошні і викладаємо в прогріту сковороду з невеликою кількістю соняшникової або оливкової без аромату олії.

  • Смажимо рибку до рум'яності з двох сторін і подаємо до столу з улюбленим гарніром або овочами.
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:05
    Переглядів: 82