» » Риба, запечена з овочами в духовці

Риба, запечена з овочами в духовці

Риба, запечена з овочами в духовці
Риба є незамінним для нашого організму продуктом, який необхідно хоча б раз на тиждень вводити у своє домашнє меню. Особливо цінним м'ясо рибки буде, якщо запекти його в духовці, та ще доповнити при цьому овочами. Просочившись овочевими соками, риба вдасться приголомшливо соковитою і смачною. Для вас, варіація страви в поєднанні з соусом з томатів та вершків, а також ідея фаршированої тушки, запеченої у фользі під сиром.

Філе риби минтай під соусом, запечене в духовці з овочами - рецепт


Інгредієнти:

  • філе риби минтай – 780 г;

  • ріпчасті цибулини – 155 г;

  • свіжа морква – 155 г;

  • пшенична борошно – 30 р;

  • олія соняшникова без аромату – 55 мл;

  • поварена сіль крупна і чорний перець (мелений) – за смаком;

  • приправа для риби – 2-3 щіпки;

  • зелень кропу – 4 гілочки;


  • Для соусу:

  • томатне пюре – 220 г;

  • вершки жирні – 220 мл;

  • цукор-пісок – 15 г;

  • сіль крупна кухонна йодована і чорний перець (мелений) – за смаком;


  • Приготування
    Розморожене філе рибки необхідно розрізати на скибочки товщиною до двох сантиметрів, після чого, обваляти їх у підсоленій і перченої борошні і обсмажити з усіх боків до ненасиченої скоринки.
    У ту ж сковороду, в якій обсмажувалися рибні шматочки, викладаємо попередньо очищені і нарізані півкільцями цибулини, пасеруємо цибульну масу до рум'яного кольору, після чого витягуємо її тимчасово в мисочку, а в посудину наливаємо ще трохи масла і закладаємо перетерту на тертці моркву. Коли вона стане м'якою, змішуємо її з цибулею.
    Шматочки риби викладаємо в ємність для запікання, попередньо промазану маслом, після чого покриваємо їх овочевий піджаркою і розрівнюємо її. Томатне пюре змішуємо з вершками, приправляємо сіллю, цукром і меленим перцем і виливаємо зверху на рибу з овочами.
    Залишилося тільки запекти страву в прогрітій до 205 градусів духовці протягом півгодини і можна подавати його, притрусивши нарубаним кропом і доповнивши улюбленим гарніром.

    Риба, фарширована овочами, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • риба без голів середнього розміру – 2 шт.;

  • ріпчасті цибулини – 155 г;

  • свіжа морква – 155 г;

  • солодкий перець болгарський – 155 г;

  • стебла селери – 2 шт.;

  • сир твердий пікантний – 115 г;

  • гілочки чебрецю – 2 шт.;

  • олія соняшникова без аромату – 55 мл;

  • сіль крупна кухонна йодована і чорний перець (мелений) – за смаком;

  • середнього розміру лавровий лист – 1 шт.;

  • перець чилі (стручок або мелений) – за смаком.


  • Приготування
    Для фарширування овочами і запікання за цим рецептом можна взяти будь-яку рибку з мінімальним вмістом дрібних кісток. Відмінно підійде для цього минтай, хек, судак, тріска, путасу і т. п.
    Надрізаємо тушку уздовж черевця до хвоста і витягаємо хребет, намагаючись видалити при цьому всі бічні кісточки. Приправляємо м'якоть рибки йодованою сіллю і перчиком і залишаємо на деякий час просочуватися.
    Не гаючи часу, готуємо начинку з овочів для фарширування. Очищені цибулини і моркву дрібно шаткуємо кубиками або перетираємо на тертці, а стебла селери і солодкий болгарський перець подрібнюємо невеликою соломкою.
    Викладаємо овочі в сотейник або сковороду з прогрітим в ній маслом і пасеруємо до м'якості, не забуваючи в процесі масу посолити, поперчити, додати нарізаний чилі, чебрець і лавровий листочок.
    Тепер викладаємо начинку по центру рибного філе і складаємо його навпіл. Поміщаємо заготовку на промаслений лист фольги і запечатуємо його. Через тридцять хвилин запікання страви в прогрітій до 205 градусів духовці, відвертаємо краї фольги, притрушиваем рибку перетертим сиром і повертаємо страву ще хвилин на п'ять в духовку.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:34
    Переглядів: 150