Риба, запечена в духовці
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати рибу, запечену в духовці. Такий спосіб термічної обробки дозволить отримати максимально корисне страва, а зробити його ще і смачним допоможуть наші рекомендації.
Інгредієнти:
стейки сьомги або форелі – 4 шт.;
лимон – 155 г;
сіль морська велика і чорний мелений перець – за смаком;
суміш прянощів для риби – 2-3 щіпки;
гілочки кропу – 4 шт.;
оливкова без запаху масло – 20 мл
Приготування
Особливо смачною виходить червона риба, якщо запекти її у фользі з кропом і лимоном. Для цього стейки рибки натираємо сумішшю морської солі, перець мелений і приправ для риби і залишаємо хвилин на двадцять. Лимон ретельно моєму і занурюємо на одну хвилину в киплячу воду. Після цього нарізаємо цитрус тоненькими кружальцями.
Готуємо відрізи фольги за кількістю стейків, промасливаем їх зсередини і розташовуємо по центру кожного рибний стейк. Зверху викладаємо кружечки лимона і по одній великій гілочці кропу або по дві маленьких.
Закриваємо фольгу мішечком і розташовуємо на деку, встановленому на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки. Хвилин через двадцять рибка буде готова до вживання. Можна подавати її прямо на фользі, відвернувши краю, або ж за бажанням перекласти на тарілку.
Інгредієнти:
філе риби – 720 г;
картопля – 995 г;
помідори – 450 г;
ріпчасті цибулини – 160 г;
сир твердих пікантних сортів – 125 г;
свіжа зелень кропу – 30-50 г;
сухі прованські трави – 2 щіпки;
мелений чорний перець або рожевий і сіль морська – за смаком;
сметана домашня – 75 г;
оливкова масло без запаху – 25 мл
Приготування
Спочатку замаринуем на деякий час філе риби, приправивши порційні шматки морською сіллю, меленим чорним, а в ідеалі рожевим перцем.
Поки риба маринується, займемося овочами. Картоплини очищаємо і шаткуємо тонкими кружками, а томати трохи товстіший. Очищені цибулини нарізаємо кільцями, а також перетираємо на тертці твердий пікантний сир і подрібнюємо свіжі гілочки кропу.
Оформляючи блюдо, викладаємо половину картопляних скибочок на дно промасленим форми і притрушиваем їх сіллю і прованськими травами. Зверху розкладаємо рибне філе, яке посипаємо кропом. Тепер черга томатів, які також трохи підсолюємо, приправляємо травами і покриваємо цибульними кільцями. Завершуємо композицію другим картопляним шаром, який також солимо, присмачую прованськими травами, змащуємо сметаною і притрушиваем твердим сиром.
Для приготування страви необхідно помістити його в прогрітий до 195 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
Подаємо рибу, запечену під овочами зі сметаною і сиром в духовці, гарячою, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Інгредієнти:
ціла тушка риби – 1 шт.;
цибуля шалот – 45-85 г;
чебрець – 1-2 щіпки;
базилік – 1-2 щіпки;
сіль морська і білий перець – за смаком;
оливкова масло без запаху – 45 мл
Приготування
Найчастіше рибу цілком запікають в духовці у фользі. Для цього тушку миють, попередньо чистять і при необхідності потрошать.
З приправ і спецій можна використовувати будь-які на свій смак. Ми в даному випадку приправимо рибку чебрецем і базиліком. Підсолюємо також тушку, перчимо білим перцем, збризкуємо і натираємо оливковою олією, викладаємо на лист фольги, а зверху розкладаємо кільця шалот. Запечатуємо фольгу конвертом і відправляємо страва запікатися в духовку. В залежності від величини рибини, для того щоб вона приготувалася, знадобиться від п'ятнадцяти до сорока хвилин перебування в духовій шафі при температурі 190 градусів.
Як смачно запекти червону рибу в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Особливо смачною виходить червона риба, якщо запекти її у фользі з кропом і лимоном. Для цього стейки рибки натираємо сумішшю морської солі, перець мелений і приправ для риби і залишаємо хвилин на двадцять. Лимон ретельно моєму і занурюємо на одну хвилину в киплячу воду. Після цього нарізаємо цитрус тоненькими кружальцями.
Готуємо відрізи фольги за кількістю стейків, промасливаем їх зсередини і розташовуємо по центру кожного рибний стейк. Зверху викладаємо кружечки лимона і по одній великій гілочці кропу або по дві маленьких.
Закриваємо фольгу мішечком і розташовуємо на деку, встановленому на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки. Хвилин через двадцять рибка буде готова до вживання. Можна подавати її прямо на фользі, відвернувши краю, або ж за бажанням перекласти на тарілку.
Риба, запечена з картоплею і сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку замаринуем на деякий час філе риби, приправивши порційні шматки морською сіллю, меленим чорним, а в ідеалі рожевим перцем.
Поки риба маринується, займемося овочами. Картоплини очищаємо і шаткуємо тонкими кружками, а томати трохи товстіший. Очищені цибулини нарізаємо кільцями, а також перетираємо на тертці твердий пікантний сир і подрібнюємо свіжі гілочки кропу.
Оформляючи блюдо, викладаємо половину картопляних скибочок на дно промасленим форми і притрушиваем їх сіллю і прованськими травами. Зверху розкладаємо рибне філе, яке посипаємо кропом. Тепер черга томатів, які також трохи підсолюємо, приправляємо травами і покриваємо цибульними кільцями. Завершуємо композицію другим картопляним шаром, який також солимо, присмачую прованськими травами, змащуємо сметаною і притрушиваем твердим сиром.
Для приготування страви необхідно помістити його в прогрітий до 195 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
Подаємо рибу, запечену під овочами зі сметаною і сиром в духовці, гарячою, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Як запекти рибу в духовці цілком?
Інгредієнти:
Приготування
Найчастіше рибу цілком запікають в духовці у фользі. Для цього тушку миють, попередньо чистять і при необхідності потрошать.
З приправ і спецій можна використовувати будь-які на свій смак. Ми в даному випадку приправимо рибку чебрецем і базиліком. Підсолюємо також тушку, перчимо білим перцем, збризкуємо і натираємо оливковою олією, викладаємо на лист фольги, а зверху розкладаємо кільця шалот. Запечатуємо фольгу конвертом і відправляємо страва запікатися в духовку. В залежності від величини рибини, для того щоб вона приготувалася, знадобиться від п'ятнадцяти до сорока хвилин перебування в духовій шафі при температурі 190 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Форель, запечена в духовці
Любителям всіляких рибних страв неодмінно сподобаються рецепти, детально описані далі. Розповімо, як оригінально і по-новому запекти форель. Блюдо,
Тріска, запечена
Дуже смачною вийде рибка, якщо запекти її за описаним далі рекомендаціями. Розповімо, як цікаво приготувати тріску і підкажемо, якими новими
Як приготувати сьомгу у фользі в духовці?
Сьомгу можна сміливо назвати унікальною рибою, адже приготувавши її, використовуючи абсолютно будь-який рецепт, страва неодмінно вийде неймовірно
Лосось в духовці у фользі
Приготувати прекрасне блюдо, яке напевно всім сподобається, дуже просто, особливо скориставшись нашими рецептами. Розповімо, як оригінально запекти
Судак, запечений у фользі в духовці
Серед безлічі рибних страв самим смачним, звичайно, судак, запечений цілою тушкою. Для якісного результату готового страви, рекомендуємо запекти її у
Риба у фользі
Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить