» » Риба, запечена в духовці

Риба, запечена в духовці

Риба, запечена в духовці
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати рибу, запечену в духовці. Такий спосіб термічної обробки дозволить отримати максимально корисне страва, а зробити його ще і смачним допоможуть наші рекомендації.

Як смачно запекти червону рибу в духовці?


Інгредієнти:

  • стейки сьомги або форелі – 4 шт.;

  • лимон – 155 г;

  • сіль морська велика і чорний мелений перець – за смаком;

  • суміш прянощів для риби – 2-3 щіпки;

  • гілочки кропу – 4 шт.;

  • оливкова без запаху масло – 20 мл


  • Приготування
    Особливо смачною виходить червона риба, якщо запекти її у фользі з кропом і лимоном. Для цього стейки рибки натираємо сумішшю морської солі, перець мелений і приправ для риби і залишаємо хвилин на двадцять. Лимон ретельно моєму і занурюємо на одну хвилину в киплячу воду. Після цього нарізаємо цитрус тоненькими кружальцями.
    Готуємо відрізи фольги за кількістю стейків, промасливаем їх зсередини і розташовуємо по центру кожного рибний стейк. Зверху викладаємо кружечки лимона і по одній великій гілочці кропу або по дві маленьких.
    Закриваємо фольгу мішечком і розташовуємо на деку, встановленому на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки. Хвилин через двадцять рибка буде готова до вживання. Можна подавати її прямо на фользі, відвернувши краю, або ж за бажанням перекласти на тарілку.

    Риба, запечена з картоплею і сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • філе риби – 720 г;

  • картопля – 995 г;

  • помідори – 450 г;

  • ріпчасті цибулини – 160 г;

  • сир твердих пікантних сортів – 125 г;

  • свіжа зелень кропу – 30-50 г;

  • сухі прованські трави – 2 щіпки;

  • мелений чорний перець або рожевий і сіль морська – за смаком;

  • сметана домашня – 75 г;

  • оливкова масло без запаху – 25 мл


  • Приготування
    Спочатку замаринуем на деякий час філе риби, приправивши порційні шматки морською сіллю, меленим чорним, а в ідеалі рожевим перцем.
    Поки риба маринується, займемося овочами. Картоплини очищаємо і шаткуємо тонкими кружками, а томати трохи товстіший. Очищені цибулини нарізаємо кільцями, а також перетираємо на тертці твердий пікантний сир і подрібнюємо свіжі гілочки кропу.
    Оформляючи блюдо, викладаємо половину картопляних скибочок на дно промасленим форми і притрушиваем їх сіллю і прованськими травами. Зверху розкладаємо рибне філе, яке посипаємо кропом. Тепер черга томатів, які також трохи підсолюємо, приправляємо травами і покриваємо цибульними кільцями. Завершуємо композицію другим картопляним шаром, який також солимо, присмачую прованськими травами, змащуємо сметаною і притрушиваем твердим сиром.
    Для приготування страви необхідно помістити його в прогрітий до 195 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
    Подаємо рибу, запечену під овочами зі сметаною і сиром в духовці, гарячою, прикрасивши гілочками свіжої зелені.

    Як запекти рибу в духовці цілком?


    Інгредієнти:

  • ціла тушка риби – 1 шт.;

  • цибуля шалот – 45-85 г;

  • чебрець – 1-2 щіпки;

  • базилік – 1-2 щіпки;

  • сіль морська і білий перець – за смаком;

  • оливкова масло без запаху – 45 мл


  • Приготування
    Найчастіше рибу цілком запікають в духовці у фользі. Для цього тушку миють, попередньо чистять і при необхідності потрошать.
    З приправ і спецій можна використовувати будь-які на свій смак. Ми в даному випадку приправимо рибку чебрецем і базиліком. Підсолюємо також тушку, перчимо білим перцем, збризкуємо і натираємо оливковою олією, викладаємо на лист фольги, а зверху розкладаємо кільця шалот. Запечатуємо фольгу конвертом і відправляємо страва запікатися в духовку. В залежності від величини рибини, для того щоб вона приготувалася, знадобиться від п'ятнадцяти до сорока хвилин перебування в духовій шафі при температурі 190 градусів.
    Додав: admin | 14-10-2016, 11:13
    Переглядів: 149