Як приготувати сьомгу у фользі в духовці?
Сьомга є саме тим продуктом, який в рекламі абсолютно не потребує. Вона гарна в будь-якому вигляді, як у слабосоленом, так і в смаженому або запеченому. Але особливо ніжним м'ясо цієї рибки виходить при запіканні в духовці у фользі. Пропонуємо нижче кілька рецептів такого приготування сьомги.
Інгредієнти:
стейки сьомги – 2 шт.;
лимон – 05 шт.;
чорний мелений перець – за смаком;
спеції для риби – за смаком;
гілочки кропу – 2-4 шт.;
сіль – за смаком;
оливкова або соняшникова рафінована олія.
Приготування
Стейки сьомги зверху натираємо сіллю, чорним, краще свежесмолотым, перцем і сумішшю спецій для риби і укладаємо на промаслені відрізи фольги. Лимон ретельно вимиваємо щіткою, заливаємо на хвилинку окропом, а потім витягаємо і нарізаємо кружальцями, які згодом укладаємо на рибку. Зверху поміщаємо по одній або дві гілочки свіжого кропу, запечатуємо фольгу мішечком і кладемо на деко, розташований на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки. Скільки запікати сьомгу у фользі в духовці, визначаємо самостійно в залежності від величини стейків і, звичайно ж, можливостей духової шафи. В середньому час може варіюватися від двадцяти до тридцяти хвилин.
Інгредієнти:
стейки сьомги – 2 шт.;
лимон – 05 шт.;
твердий сир – 160 г;
помідори свіжі – 2 шт.;
чорний мелений перець – за смаком;
спеції для риби – на смак;
майонез – 25 г;
гілочки кропу – 4 шт.;
сіль – за смаком;
оливкова олія.
Приготування
Стейки сьомги натираємо сіллю і спеціями і укладаємо на промаслені листи фольги. Збризкуємо також рибку лимонним соком, притрушиваем нарубаним кропом і розкладаємо зверху нарізані кружальцями помідори. Тепер промазуємо блюдо майонезом, притрушиваем перетертим сиром, запечатуємо фольгу, намагаючись не стикатися з верхом, і маємо в попередньо прогрітій до 200 градусів духовці на тридцять хвилин.
Інгредієнти:
філе сьомги – 650 г;
спеції для риби;
помідори черрі – 8-10 шт.;
цибуля біла ріпчаста – 100 г;
морква – 200 г;
червоний солодкий болгарський перець – 200 р;
кабачок – 200 г;
цибуля-порей – 1 стебло;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
орегано – за смаком;
чебрець – за смаком;
оливкова олія – 75 мл;
сметана.
Приготування
Приступаючи до приготування сьомги в фользі в духовці, насамперед підготуємо належним чином всі овочі. Для цього очищаємо білий ріпчаста цибулю та нарізаємо його, як і цибуля-порей, кільцями. Очищаємо також моркву і шаткуємо кружальцями або скибочками, а болгарський перець позбавляємо від насіння і подрібнюємо соломкою або невеликими пелюстками. Кабачок миємо й нарізаємо кубиками. При необхідності, якщо використовуються зрілі плоди, очищаємо їх попередньо від шкірки і нутрощів з насінням. Вимиті помідори черрі можна залишити цілком або розрізати навпіл. Укладаємо всі підготовлені овочі у велику миску. В окремій ємності змішати оливкову олію, сіль, мелений чорний перець, чебрець і орегано, заправляємо отриманою сумішшю овочеву масу, перемішуємо і викладаємо на дно форми для запікання.
Філе сьомги розрізаємо на порції, натираємо кожну сіллю, меленим перцем і сумішшю спецій для риби і викладаємо поверх овочів. Прикриваємо форму з вмістом листом фольги, запечатуємо по краях і розташовуємо на середньому рівні духовки, прогрітій завчасно до 200 градусів. Необхідний час приготування сьомги з овочами при такому температурному режимі - приблизно тридцять хвилин.
Стейк сьомги в фользі в духовці з лимоном - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Стейки сьомги зверху натираємо сіллю, чорним, краще свежесмолотым, перцем і сумішшю спецій для риби і укладаємо на промаслені відрізи фольги. Лимон ретельно вимиваємо щіткою, заливаємо на хвилинку окропом, а потім витягаємо і нарізаємо кружальцями, які згодом укладаємо на рибку. Зверху поміщаємо по одній або дві гілочки свіжого кропу, запечатуємо фольгу мішечком і кладемо на деко, розташований на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки. Скільки запікати сьомгу у фользі в духовці, визначаємо самостійно в залежності від величини стейків і, звичайно ж, можливостей духової шафи. В середньому час може варіюватися від двадцяти до тридцяти хвилин.
Сьомга у фользі в духовці з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Стейки сьомги натираємо сіллю і спеціями і укладаємо на промаслені листи фольги. Збризкуємо також рибку лимонним соком, притрушиваем нарубаним кропом і розкладаємо зверху нарізані кружальцями помідори. Тепер промазуємо блюдо майонезом, притрушиваем перетертим сиром, запечатуємо фольгу, намагаючись не стикатися з верхом, і маємо в попередньо прогрітій до 200 градусів духовці на тридцять хвилин.
Запікання сьомги в фользі в духовці з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування сьомги в фользі в духовці, насамперед підготуємо належним чином всі овочі. Для цього очищаємо білий ріпчаста цибулю та нарізаємо його, як і цибуля-порей, кільцями. Очищаємо також моркву і шаткуємо кружальцями або скибочками, а болгарський перець позбавляємо від насіння і подрібнюємо соломкою або невеликими пелюстками. Кабачок миємо й нарізаємо кубиками. При необхідності, якщо використовуються зрілі плоди, очищаємо їх попередньо від шкірки і нутрощів з насінням. Вимиті помідори черрі можна залишити цілком або розрізати навпіл. Укладаємо всі підготовлені овочі у велику миску. В окремій ємності змішати оливкову олію, сіль, мелений чорний перець, чебрець і орегано, заправляємо отриманою сумішшю овочеву масу, перемішуємо і викладаємо на дно форми для запікання.
Філе сьомги розрізаємо на порції, натираємо кожну сіллю, меленим перцем і сумішшю спецій для риби і викладаємо поверх овочів. Прикриваємо форму з вмістом листом фольги, запечатуємо по краях і розташовуємо на середньому рівні духовки, прогрітій завчасно до 200 градусів. Необхідний час приготування сьомги з овочами при такому температурному режимі - приблизно тридцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кета у фользі в духовці – рецепт
Найдоступніша риба з лососевих - кета, яка так само чудова в запеченому вигляді, як і будь-яка червона риба. Пропонуємо кілька простих, але дуже
Стейк сьомги в духовці у фользі
Смачна сьомга - не найдешевша риба, але якщо з'явилося бажання порадувати рідних незвичайним вечерею, то дуже доречно буде придбати частину тушки у
Судак в духовці у фользі
Приготувавши рибу за запропонованими далі рецептами? ви неодмінно зробите фурор на святі і нічого, крім захвату в свою адресу не почуєте! Розповімо,
Сьомга, запечена у фользі
Сьомга - чудова риба, яку досить складно зіпсувати, яким би методом приготування ви не скористалися. Проте ідеальним рішенням стане її запікання в
Лосось в духовці у фользі
Приготувати прекрасне блюдо, яке напевно всім сподобається, дуже просто, особливо скориставшись нашими рецептами. Розповімо, як оригінально запекти
Риба у фользі
Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить