Сьомга є саме тим продуктом, який в рекламі абсолютно не потребує. Вона гарна в будь-якому вигляді, як у слабосоленом, так і в смаженому або запеченому. Але особливо ніжним м'ясо цієї рибки виходить при запіканні в духовці у фользі. Пропонуємо нижче кілька рецептів такого приготування сьомги.
Стейк сьомги в фользі в духовці з лимоном - рецепт
Інгредієнти: стейки сьомги – 2 шт.; лимон – 05 шт.; чорний мелений перець – за смаком; спеції для риби – за смаком; гілочки кропу – 2-4 шт.; сіль – за смаком; оливкова або соняшникова рафінована олія. Приготування Стейки сьомги зверху натираємо сіллю, чорним, краще свежесмолотым, перцем і сумішшю спецій для риби і укладаємо на промаслені відрізи фольги. Лимон ретельно вимиваємо щіткою, заливаємо на хвилинку окропом, а потім витягаємо і нарізаємо кружальцями, які згодом укладаємо на рибку. Зверху поміщаємо по одній або дві гілочки свіжого кропу, запечатуємо фольгу мішечком і кладемо на деко, розташований на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки. Скільки запікати сьомгу у фользі в духовці, визначаємо самостійно в залежності від величини стейків і, звичайно ж, можливостей духової шафи. В середньому час може варіюватися від двадцяти до тридцяти хвилин.
Сьомга у фользі в духовці з помідорами
Інгредієнти: стейки сьомги – 2 шт.; лимон – 05 шт.; твердий сир – 160 г; помідори свіжі – 2 шт.; чорний мелений перець – за смаком; спеції для риби – на смак; майонез – 25 г; гілочки кропу – 4 шт.; сіль – за смаком; оливкова олія. Приготування Стейки сьомги натираємо сіллю і спеціями і укладаємо на промаслені листи фольги. Збризкуємо також рибку лимонним соком, притрушиваем нарубаним кропом і розкладаємо зверху нарізані кружальцями помідори. Тепер промазуємо блюдо майонезом, притрушиваем перетертим сиром, запечатуємо фольгу, намагаючись не стикатися з верхом, і маємо в попередньо прогрітій до 200 градусів духовці на тридцять хвилин.
Запікання сьомги в фользі в духовці з овочами
Інгредієнти: філе сьомги – 650 г; спеції для риби; помідори черрі – 8-10 шт.; цибуля біла ріпчаста – 100 г; морква – 200 г; червоний солодкий болгарський перець – 200 р; кабачок – 200 г; цибуля-порей – 1 стебло; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; орегано – за смаком; чебрець – за смаком; оливкова олія – 75 мл; сметана. Приготування Приступаючи до приготування сьомги в фользі в духовці, насамперед підготуємо належним чином всі овочі. Для цього очищаємо білий ріпчаста цибулю та нарізаємо його, як і цибуля-порей, кільцями. Очищаємо також моркву і шаткуємо кружальцями або скибочками, а болгарський перець позбавляємо від насіння і подрібнюємо соломкою або невеликими пелюстками. Кабачок миємо й нарізаємо кубиками. При необхідності, якщо використовуються зрілі плоди, очищаємо їх попередньо від шкірки і нутрощів з насінням. Вимиті помідори черрі можна залишити
цілком або розрізати навпіл. Укладаємо всі підготовлені овочі у велику миску. В окремій ємності змішати оливкову олію, сіль, мелений чорний перець, чебрець і орегано, заправляємо отриманою сумішшю овочеву масу, перемішуємо і викладаємо на дно форми для запікання.
Філе сьомги розрізаємо на порції, натираємо кожну сіллю, меленим перцем і сумішшю спецій для риби і викладаємо поверх овочів. Прикриваємо форму з вмістом листом фольги, запечатуємо по краях і розташовуємо на середньому рівні духовки, прогрітій завчасно до 200 градусів. Необхідний час приготування сьомги з овочами при такому температурному режимі - приблизно тридцять хвилин.