» » Тріска, запечена

Тріска, запечена

Тріска, запечена
Тріска є одним з найбільш популярних представників рибного сімейства, широко використовуються в кулінарії. Її смажать і застосовують для приготування перше і друге композиційних страв. Але найбільш смачною і максимально корисною рибка вдається при запіканні її в духовці.
Ми сьогодні розглянемо варіанти такого приготування тріски в духовці з овочами і розповімо, як смачно запекти її з картоплею і молоком, а також запропонуємо рецепт у фользі з томатами, цибулею і перцем.

Тріска, запечена в духовці з картоплею, молоком і сметаною


Інгредієнти:

  • тріска (філе) – 860 р;

  • картопля – 12 кг;

  • ріпчасті цибулини – 140 г;

  • вершкове селянське масло – 60 г;

  • сметана густа – 120 г;

  • суміш перців мелена – 2 щіпки;

  • приправи для риби (за бажанням) – за смаком;

  • велика морська сіль – за смаком;

  • молоко – 395 мл


  • Приготування
    Приголомшливо ніжною виходить тріска, якщо запекти її в духовці з картоплею, молоком та сметаною. Для реалізації ідеї філе рибки розрізаємо на порційні шматочки, приправляємо їх крупною морською сіллю, меленим перцем і, за бажанням приправами для риби, розтираємо пряні компоненти по всій поверхні рибних шматочків і залишаємо хвилин на п'ятнадцять просочитися.
    Поки тріска маринується, займемося овочами. Картоплини очищаємо і шаткуємо тонкими кружечками, а цибулини позбавляємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями або кубиками. Тепер цибулю необхідно трохи обсмажити на сковороді з маслом вершковим селянським, а картопляні скибочки відварити в злегка підсоленій воді до напівготовності.
    Тепер беремо відповідну ємність для запікання або сотейник, промасливаем його стінки і починаємо укладати компоненти шарами, присмачуючи кожен сіллю, перцем і бажаними спеціями. Спершу розподіляємо шар картоплі, а потім обсмажену цибулю і шматочки рибки, заливаємо все молоком, зверху викладаємо сметану і відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Прикриваємо ємність фольгою або при наявності кришкою і витримуємо протягом сорока-п'ятдесяти хвилин або до повної готовності картоплі.

    Філе тріски, запечене в духовці з овочами у фользі


    Інгредієнти:

  • тріска (філе) – 990 м;

  • лимон – 80 г;

  • орегано сушений – 1/4 ч. ложки;

  • олія оливкова або соняшникову – 55 мл;

  • ріпчасті цибулини – 140 г;

  • помідори свіжі – 480 м;

  • солодкі болгарські перці – 220 г;

  • зубці часникові великі – 2 шт.;

  • вершкове селянське масло – 15 г;

  • петрушка (свіжа зелень) – за смаком;

  • суміш перців мелена – 2 щіпки;

  • велика морська сіль – за смаком.


  • Приготування
    Даний варіант приготування тріски, передбачає запікання її в духовці у фользі на овочевій подушці. Філе рибки просочується часничком і соками овочів і стає просто божественним на смак.
    Для початку в мисці змішуємо олія оливкова або соняшникова без запаху і лимонний сік. Додаємо в суміш очищені і перетерті на дрібній тертці часникові зубки, сушений орегано, сіль і перець натираємо отриманої ароматною субстанцією підготовлені скибочки філе тріски.
    Свіжі помідори розрізаємо на гуртки або кубики, солодкі болгарські перці шаткуємо невеликою соломкою або смужками, а очищені цибулини подрібнюємо півкільцями. З'єднуємо овочі в мисці, перчимо, солимо, приправляємо січеною зеленню петрушки, перемішуємо і розфасовуємо за відрізів фольги, попередньо змастивши кожен з внутрішньої сторони шматочком вершкового масла. Зверху кладемо по скибочці пряної рибки, запечатуємо фольгу мішечком або конвертом і розташовуємо в прогрітій до 185 градусів духовці хвилин на тридцять.
    Тріску, запечену з помідорами і перцем, можна перед подачі перекласти в тарілку або ж подати прямо у фользі, відвернувши краю.
    Додав: admin | 14-10-2016, 11:12
    Переглядів: 103