Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тріска з овочами, запечена в духовці

Тріска з овочами, запечена в духовці

14-10-2016, 11:12
510
Тріска з овочами, запечена в духовці
Вечеря – важливий прийом їжі, проте він не повинен бути перевантажений і дуже калорійний. Від бутербродів з салом, смаженої картоплі з м'ясом, пельменів та інших «радощів» краще відмовитися, а ось рибка, наприклад, тріска, запечена з овочами – не тільки корисно для здоров'я, але і дуже смачно. Рибка ця нежирна, зате багата фосфором і омега-3 кислотами, так що купуємо тріску і приступаємо.
Якщо ви поспішаєте
З роботи зазвичай приходиш настільки втомленим, що ні часу, ні сил на кулінарні шедеври і довге стояння біля плити немає. Робимо дуже просто: готуємо філе тріски: рибка, запечена в духовці з овочами, буде готова протягом півгодини.
Інгредієнти:

  • філе тріски (без шкіри, кісток, нутрощів) – 4 шт.;

  • стиглі томати не водянисті – 6-8 шт.;

  • олія оливкова холодного віджиму вищої якості – 50 мл;

  • молодий кабачок невеликий або цукіні – 1 шт.;

  • сіль – 1 щіпка;

  • базилік або інша зелень – 2-3 гілочки;

  • перець свіжозмелену на млинку – за смаком.


  • Приготування
    Рецепт запеченої тріски з овочами досить простий. Змащуємо форму маслом, викладаємо нарізані кружечками помідори, посипаємо перцем, на них кладемо вимиту і обсушену паперовим рушником рибку. Солимо. Поверх тріски розподіляємо кружечки кабачків (ріжемо дуже тонко), присаливаем і відправляємо в прогріту духовку на півгодини. Додаємо зелень і будь-який соус по вашому смаку.
    Якщо ви не поспішайте
    Якщо є час і бажання приготувати що-небудь незвичайне, відмінний варіант, наприклад, для недільного обіду – тріска, фарширована овочами, запечена в духовці.
    Інгредієнти:

  • свіжоморожена риба, бажано, ціла – 15-2 кг;

  • морква велика помаранчева – 1 шт.;

  • ріпчасту коричневий цибуля – 2 шт.;

  • стиглі томати, не водянисті червоні – 2 шт.;

  • молодий кабачок або по сезону гарбуз – 70 г;

  • олія нерафінована з соняшнику без запаху – 40 мл;

  • лимон – 1/4 шт.;

  • сіль, перець білий свіжозмелену – за смаком.


  • Приготування
    Фарширована тріска, запечена з овочами, готується у фользі. З листа приблизно вдвічі довший рибки формуємо підкладку, склавши її навпіл і загинаючи краї (повинна вийти як би човник). Чистимо моркву, кабачок або гарбуз, цибулю. Всі шаткуємо невеликими кубиками, так само нарізаємо помідори. На рослинному маслі, нагрітому до легкого димку, обсмажуємо овочі майже до готовності. Рибу чистимо і потрошимо. У черевце накладаємо овочі, кладемо рибу у фольгу, овочі, що залишилися розподіляємо зверху. Запікаємо близько 40 хвилин при середньому прогріванні. Сервіруємо, окропивши лимонним соком. Оптимально тріска з овочами, запечена в духовці, підійде до сухого білого вина або пива і овочевим салатам.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тріска, запечена в духовці з картоплею в сметані
    Тріска, запечена в духовці з картоплею в сметані
    Хочемо поділитися з вами рецептами приготування тріски, запечена з картоплею. Готується рибка досить просто і швидко, до того ж, вам не доведеться
    Риба, запечена з помідорами
    Риба, запечена з помідорами
    Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
    Тріска, запечена з сиром
    Тріска, запечена з сиром
    Тріска, запечена в духовці з сиром - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного столу. Для її приготування не потрібно багато сил і часу, а
    Тушкована тріска з овочами
    Тушкована тріска з овочами
    Тріска - дуже корисний дієтичний продукт. З неї готують багато різних страв. У нашій статті ми поговоримо про те, як її згасити з овочами. Вийде
    Тріска з помідорами
    Тріска з помідорами
    Тріска, запечена з помідорами - це воістину королівський обід, який припаде до смаку навіть самим завзятим гурманам. Рецепт її приготування досить
    Тріска в фользі в духовці
    Тріска в фользі в духовці
    Фольга - річ незамінна в кулінарії, особливо для недосвідчених господинь. Адже при запіканні у фользі риба або м'ясо не втрачають своєї форми і не