» » Форель, запечена в духовці

Форель, запечена в духовці

Форель, запечена в духовці
Форель вважають королівською рибою не марно. Її чудові смакові якості та корисні властивості цього неодмінно сприяють. Головне правильно приготувати продукт, щоб не тільки зберегти всі його якості, але і вдало підкреслити. Пропонуємо запекти форель в духовці, а всі тонкощі такої приготування ми опишемо нижче в наших рецептах.

Стейки форелі, запечені в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • стейки форелі – 2 шт.;

  • кріп – 2-4 гілочки;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • суміш п'яти перців мелена – 2 щіпки;

  • приправи для риби – 2 щіпки;

  • морська сіль – 2 щіпки;

  • рослинна без аромату олія – 15 мл


  • Приготування
    Справді казковою на смак вдається форель, якщо запекти її у фользі в духовці з лимоном і кропом. В даному випадку для цієї мети ми візьмемо стейки рибки. Спочатку присмачую сумішшю великої морської солі, приправ для риби і мелених перців. Залишаємо рибу промаринуватися хвилин на десять, після чого укладаємо кожен стейк на окремий шматок фольги, промазавши його по всій поверхні маслом рослинним без аромату. Зверху викладаємо нарізаний тонкими кружечками лимона і гілочки свіжого кропу. Цитрус в ідеалі необхідно занурити в окріп на пару хвилин. Таким чином ми позбавимо його від непотрібної гіркоти. З цією ж метою позбавляємо вже нарізані скибочки від зернят.
    Запечатуємо фольгу і маємо згортки на деку в прогрітій до 195 градусів духовці хвилин на двадцять.

    Річкова райдужна форель, запечена в духовці цілком – рецепт


    Інгредієнти:

  • райдужна форель річкова – 950 г;

  • лимон – 165 г;

  • масло вершкове – 75 г;

  • петрушка (зелень) – 1 середнього розміру пучок;

  • олія рослинна без аромату – 20 мл;

  • мелений чорний перець або суміш п'яти перців – 2 щіпки;

  • велика кам'яна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати райдужну форель в духовці цілком, очищаємо її від луски і нутрощів, позбавляє від зябер, а також відрізаємо хвіст і плавники. Споліскуємо рибини, обсушуємо, після чого натираємо спочатку сіллю і меленим перцем, а потім сумішшю рослинного без аромату олії і соку половинки лимона.
    Другу половину цитруса нарізаємо тонкими кружальцями, які додатково розрізаємо навпіл і заповнюємо ними черевця риби, чергуючи з гілочками свіжої зелені петрушки. На кожній рибині робимо кілька поперечних надрізів, які вкладаємо по скибочці залишився лимона і вершкового масла, після чого маємо форель на аркуші фольги і запечатуємо.
    Запікатися середнього розміру рибка у фользі цілком буде протягом півгодини при температурі 195 градусів. Для особин побільше знадобиться трохи більше часу. Хвилин за десять до завершення процесу відвертаємо краї фольги і даємо рибці трохи підсушитися і підрум'янитися.

    Форель, запечена в духовці у вершках з картоплею


    Інгредієнти:

  • форель – 950 г;

  • картопля – 950 г;

  • вершки жирністю більше 20% – 295 мл;

  • масло вершкове – 15 г;

  • орегано свіжий або сушений – 3 щіпки;

  • сир твердий пікантних сортів – 120 г;

  • часникові зубки – 2 шт.;

  • олія рослинна без аромату (в ідеалі оливкова) – 10 мл;

  • мелений чорний перець або суміш п'яти перців – 2 щіпки;

  • велика кам'яна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Приголомшливо смачною і апетитною виходить форель, якщо запекти її у вершках з картоплею. Для цього останній очищаємо і нарізаємо обов'язково тоненькими і невеликими скибочками, які скроплюємо маслом рослинним, підсолюємо трохи і перчимо, додаємо подрібнений часник і масло, перемішуємо, а потім розподіляємо на деко або в промасленим формі.
    Зверху розкладаємо форель, видаливши перед цим наявні кістки. Притрушиваем компоненти зверху перетертим на тертці твердим сиром і заливаємо змішаними з сіллю, перцем і орегано вершками.
    Прикриваємо ємність з стравою відрізу фольги і відправляємо для подальшого приготування в прогріту до 200 градусів духовку на сорок п'ять хвилин.
    Додав: admin | 14-10-2016, 11:13
    Переглядів: 98