Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форель у фользі в духовці

Форель у фользі в духовці

10-04-2016, 22:03
391
Форель у фользі в духовці
Форель – дуже зручна в приготуванні і чудова за смаком риба. Варто відзначити, що форель відноситься до «червоним» видами риб, що містить в собі багатий набір корисних інгредієнтів: вітамінів, жирів, білків і мікроелементів. Страви з форелі мають чудовий вигляд при подачі до столу, що посилює апетит дегустатора.
У приготуванні страв з форелі краще використовувати свіжовиловлену рибу. Однак дана можливість є не у всіх. Заморожені тушки форелі набагато простіше в приготуванні, але вже мають менш виражений рибний аромат. Як приготувати форель у фользі, запечену в духовці, читайте далі в нашій статті.

Як запекти форель з картоплею в духовці у фользі?


Інгредієнти:

  • форель – 1 невелика тушка;

  • бульби картоплі очищені – 8 шт.;

  • сир – 230 г;

  • вершки 20 % – 1 ст.;

  • часник - 2 зубки;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сіль – 1 ч. ложка

  • перець чорний горошком – 5 р.

  • спеції (орегано, розмарин, кмин тощо) – за смаком.


  • Приготування
    Бульби картоплі шаткуємо на акуратні тонкі кільця і рівномірно викладаємо його на дно, обраної нами для приготування, форми. При цьому дно нашої форми попередньо змащуємо рослинним маслом.
    У невеликій ємності розм'якшуємо вершкове масло і видавлюємо через прес в нього часник. Ретельно розмішуємо отриману масу і наносимо на картоплю.
    Якщо при приготуванні ми використовуємо свіжовиловлену рибу, то її необхідно попередньо звільнити від луски, випатрати, відокремити голову і хвіст і промити водою. При використанні замороженої форелі тушку не слід повністю розморожувати, а очистити її від луски і ретельно промити водою. В обох випадках після промивання форель необхідно висушити за допомогою паперового рушника.
    Нарізані порційні шматки слід рівномірно викласти поверх картоплі в форму, а потім приправити сіллю, попередньо змеленим чорним перцем і спеціями.
    Натертий на тертці твердий сир розмістити на рибі. Змішати вершки, сіль, перець і спеції і отриманим соусом залити нашу страву.
    Форму, приготовлену для запікання, прикрити фольгою і на півгодини, залишити в духовці при 160 градусах. Після цього форму звільнити від фольги і залишити на десять хвилин у духовці для випаровування зайвої вологи.

    Стейк форелі з лимоном у фользі в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • свіжа або свіжоморожена форель – 1 невелика тушка;

  • лимон – 1 шт.;

  • масло рослинне – 45 г;

  • сіль, чорний свіжозмелену перець;

  • розмарин.


  • Приготування
    Насамперед, необхідно правильно підготувати форель до подальшого приготування. Очистити від луски і нутрощів, якщо такої не виявилося, а в розпорядженні є свіжоморожена риба, то операції спрощуються до очищення від луски і промивання водою, не розмороженої до кінця риби. Відокремлюємо голову і хвіст. Форель ріжемо на шматки в два сантиметри – це і є стейк.
    У невеликій ємності з'єднуємо сіль, перець і розмарин. Отриманою сумішшю гарненько натираємо кожен стейк і укладаємо в миску. Соком половинки лимона і оливковим маслом поливаємо в мисці форель і ретельно перемішуємо
    Форель у фользі в духовці
    стейки в отриманому маринаді. Маринуємо рибу 20 хвилин і перемішуємо вміст миски.
    Кожен стейк укладається окремо на фольгу і ретельно защипуємо краю, щоб при запіканні волога швидко не випаровувалася. Фольгу необхідно використовувати блискучою стороною назовні.
    Поміщаємо «мішечки» з фольги в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
    Форель подаємо до столу в акуратно розгорнутої фользі або окремо від неї з тушкованими овочами і рисовим гарніром .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати форель у фользі в духовці?
    Як приготувати форель у фользі в духовці?
    Форель, запечена з використанням фольги, напевно вийде смачною, ароматною. Приготовлену таким методом рибу досить складно зіпсувати, пересушив її в
    Форель, запечена у фользі
    Форель, запечена у фользі
    Пропонуємо урізноманітнити ваше рибне меню неймовірними стравами, які максимально детально описані далі. Розповімо, як по-новому оригінально запекти
    Форель в сметанному соусі
    Форель в сметанному соусі
    Форель - рибка особлива. Вона дуже смачна у будь-якому вигляді - варена, гриль, смажена, але краще всього виходить форель під соусом, наприклад, під
    Форель під соусом
    Форель під соусом
    Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в