Форель у фользі в духовці

У приготуванні страв з форелі краще використовувати свіжовиловлену рибу. Однак дана можливість є не у всіх. Заморожені тушки форелі набагато простіше в приготуванні, але вже мають менш виражений рибний аромат. Як приготувати форель у фользі, запечену в духовці, читайте далі в нашій статті.
Як запекти форель з картоплею в духовці у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Бульби картоплі шаткуємо на акуратні тонкі кільця і рівномірно викладаємо його на дно, обраної нами для приготування, форми. При цьому дно нашої форми попередньо змащуємо рослинним маслом.
У невеликій ємності розм'якшуємо вершкове масло і видавлюємо через прес в нього часник. Ретельно розмішуємо отриману масу і наносимо на картоплю.
Якщо при приготуванні ми використовуємо свіжовиловлену рибу, то її необхідно попередньо звільнити від луски, випатрати, відокремити голову і хвіст і промити водою. При використанні замороженої форелі тушку не слід повністю розморожувати, а очистити її від луски і ретельно промити водою. В обох випадках після промивання форель необхідно висушити за допомогою паперового рушника.
Нарізані порційні шматки слід рівномірно викласти поверх картоплі в форму, а потім приправити сіллю, попередньо змеленим чорним перцем і спеціями.
Натертий на тертці твердий сир розмістити на рибі. Змішати вершки, сіль, перець і спеції і отриманим соусом залити нашу страву.
Форму, приготовлену для запікання, прикрити фольгою і на півгодини, залишити в духовці при 160 градусах. Після цього форму звільнити від фольги і залишити на десять хвилин у духовці для випаровування зайвої вологи.
Стейк форелі з лимоном у фользі в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед, необхідно правильно підготувати форель до подальшого приготування. Очистити від луски і нутрощів, якщо такої не виявилося, а в розпорядженні є свіжоморожена риба, то операції спрощуються до очищення від луски і промивання водою, не розмороженої до кінця риби. Відокремлюємо голову і хвіст. Форель ріжемо на шматки в два сантиметри – це і є стейк.
У невеликій ємності з'єднуємо сіль, перець і розмарин. Отриманою сумішшю гарненько натираємо кожен стейк і укладаємо в миску. Соком половинки лимона і оливковим маслом поливаємо в мисці форель і ретельно перемішуємо

Кожен стейк укладається окремо на фольгу і ретельно защипуємо краю, щоб при запіканні волога швидко не випаровувалася. Фольгу необхідно використовувати блискучою стороною назовні.
Поміщаємо «мішечки» з фольги в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
Форель подаємо до столу в акуратно розгорнутої фользі або окремо від неї з тушкованими овочами і рисовим гарніром .
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати форель у фользі в духовці?
Форель, запечена з використанням фольги, напевно вийде смачною, ароматною. Приготовлену таким методом рибу досить складно зіпсувати, пересушив її в

Форель, запечена у фользі
Пропонуємо урізноманітнити ваше рибне меню неймовірними стравами, які максимально детально описані далі. Розповімо, як по-новому оригінально запекти

Форель в сметанному соусі
Форель - рибка особлива. Вона дуже смачна у будь-якому вигляді - варена, гриль, смажена, але краще всього виходить форель під соусом, наприклад, під

Форель під соусом
Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати

Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.

Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в