Форель у фользі в духовці
Форель – дуже зручна в приготуванні і чудова за смаком риба. Варто відзначити, що форель відноситься до «червоним» видами риб, що містить в собі багатий набір корисних інгредієнтів: вітамінів, жирів, білків і мікроелементів. Страви з форелі мають чудовий вигляд при подачі до столу, що посилює апетит дегустатора.
У приготуванні страв з форелі краще використовувати свіжовиловлену рибу. Однак дана можливість є не у всіх. Заморожені тушки форелі набагато простіше в приготуванні, але вже мають менш виражений рибний аромат. Як приготувати форель у фользі, запечену в духовці, читайте далі в нашій статті.
Інгредієнти:
форель – 1 невелика тушка;
бульби картоплі очищені – 8 шт.;
сир – 230 г;
вершки 20 % – 1 ст.;
часник - 2 зубки;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
масло вершкове – 30 г;
сіль – 1 ч. ложка
перець чорний горошком – 5 р.
спеції (орегано, розмарин, кмин тощо) – за смаком.
Приготування
Бульби картоплі шаткуємо на акуратні тонкі кільця і рівномірно викладаємо його на дно, обраної нами для приготування, форми. При цьому дно нашої форми попередньо змащуємо рослинним маслом.
У невеликій ємності розм'якшуємо вершкове масло і видавлюємо через прес в нього часник. Ретельно розмішуємо отриману масу і наносимо на картоплю.
Якщо при приготуванні ми використовуємо свіжовиловлену рибу, то її необхідно попередньо звільнити від луски, випатрати, відокремити голову і хвіст і промити водою. При використанні замороженої форелі тушку не слід повністю розморожувати, а очистити її від луски і ретельно промити водою. В обох випадках після промивання форель необхідно висушити за допомогою паперового рушника.
Нарізані порційні шматки слід рівномірно викласти поверх картоплі в форму, а потім приправити сіллю, попередньо змеленим чорним перцем і спеціями.
Натертий на тертці твердий сир розмістити на рибі. Змішати вершки, сіль, перець і спеції і отриманим соусом залити нашу страву.
Форму, приготовлену для запікання, прикрити фольгою і на півгодини, залишити в духовці при 160 градусах. Після цього форму звільнити від фольги і залишити на десять хвилин у духовці для випаровування зайвої вологи.
Інгредієнти:
свіжа або свіжоморожена форель – 1 невелика тушка;
лимон – 1 шт.;
масло рослинне – 45 г;
сіль, чорний свіжозмелену перець;
розмарин.
Приготування
Насамперед, необхідно правильно підготувати форель до подальшого приготування. Очистити від луски і нутрощів, якщо такої не виявилося, а в розпорядженні є свіжоморожена риба, то операції спрощуються до очищення від луски і промивання водою, не розмороженої до кінця риби. Відокремлюємо голову і хвіст. Форель ріжемо на шматки в два сантиметри – це і є стейк.
У невеликій ємності з'єднуємо сіль, перець і розмарин. Отриманою сумішшю гарненько натираємо кожен стейк і укладаємо в миску. Соком половинки лимона і оливковим маслом поливаємо в мисці форель і ретельно перемішуємо стейки в отриманому маринаді. Маринуємо рибу 20 хвилин і перемішуємо вміст миски.
Кожен стейк укладається окремо на фольгу і ретельно защипуємо краю, щоб при запіканні волога швидко не випаровувалася. Фольгу необхідно використовувати блискучою стороною назовні.
Поміщаємо «мішечки» з фольги в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
Форель подаємо до столу в акуратно розгорнутої фользі або окремо від неї з тушкованими овочами і рисовим гарніром .
У приготуванні страв з форелі краще використовувати свіжовиловлену рибу. Однак дана можливість є не у всіх. Заморожені тушки форелі набагато простіше в приготуванні, але вже мають менш виражений рибний аромат. Як приготувати форель у фользі, запечену в духовці, читайте далі в нашій статті.
Як запекти форель з картоплею в духовці у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Бульби картоплі шаткуємо на акуратні тонкі кільця і рівномірно викладаємо його на дно, обраної нами для приготування, форми. При цьому дно нашої форми попередньо змащуємо рослинним маслом.
У невеликій ємності розм'якшуємо вершкове масло і видавлюємо через прес в нього часник. Ретельно розмішуємо отриману масу і наносимо на картоплю.
Якщо при приготуванні ми використовуємо свіжовиловлену рибу, то її необхідно попередньо звільнити від луски, випатрати, відокремити голову і хвіст і промити водою. При використанні замороженої форелі тушку не слід повністю розморожувати, а очистити її від луски і ретельно промити водою. В обох випадках після промивання форель необхідно висушити за допомогою паперового рушника.
Нарізані порційні шматки слід рівномірно викласти поверх картоплі в форму, а потім приправити сіллю, попередньо змеленим чорним перцем і спеціями.
Натертий на тертці твердий сир розмістити на рибі. Змішати вершки, сіль, перець і спеції і отриманим соусом залити нашу страву.
Форму, приготовлену для запікання, прикрити фольгою і на півгодини, залишити в духовці при 160 градусах. Після цього форму звільнити від фольги і залишити на десять хвилин у духовці для випаровування зайвої вологи.
Стейк форелі з лимоном у фользі в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед, необхідно правильно підготувати форель до подальшого приготування. Очистити від луски і нутрощів, якщо такої не виявилося, а в розпорядженні є свіжоморожена риба, то операції спрощуються до очищення від луски і промивання водою, не розмороженої до кінця риби. Відокремлюємо голову і хвіст. Форель ріжемо на шматки в два сантиметри – це і є стейк.
У невеликій ємності з'єднуємо сіль, перець і розмарин. Отриманою сумішшю гарненько натираємо кожен стейк і укладаємо в миску. Соком половинки лимона і оливковим маслом поливаємо в мисці форель і ретельно перемішуємо стейки в отриманому маринаді. Маринуємо рибу 20 хвилин і перемішуємо вміст миски.
Кожен стейк укладається окремо на фольгу і ретельно защипуємо краю, щоб при запіканні волога швидко не випаровувалася. Фольгу необхідно використовувати блискучою стороною назовні.
Поміщаємо «мішечки» з фольги в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
Форель подаємо до столу в акуратно розгорнутої фользі або окремо від неї з тушкованими овочами і рисовим гарніром .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати форель у фользі в духовці?
Форель, запечена з використанням фольги, напевно вийде смачною, ароматною. Приготовлену таким методом рибу досить складно зіпсувати, пересушив її в
Форель, запечена у фользі
Пропонуємо урізноманітнити ваше рибне меню неймовірними стравами, які максимально детально описані далі. Розповімо, як по-новому оригінально запекти
Форель в сметанному соусі
Форель - рибка особлива. Вона дуже смачна у будь-якому вигляді - варена, гриль, смажена, але краще всього виходить форель під соусом, наприклад, під
Форель під соусом
Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в