Форель – дуже зручна в приготуванні і чудова за смаком риба. Варто відзначити, що форель відноситься до «червоним» видами риб, що містить в собі багатий набір корисних інгредієнтів: вітамінів, жирів, білків і мікроелементів. Страви з форелі мають чудовий вигляд при подачі до столу, що посилює апетит дегустатора.
У приготуванні страв з форелі краще використовувати свіжовиловлену рибу. Однак дана можливість є не у всіх. Заморожені тушки форелі набагато простіше в приготуванні, але вже мають менш виражений рибний аромат. Як приготувати форель у фользі, запечену в духовці, читайте далі в нашій статті.
Як запекти форель з картоплею в духовці у фользі?
Інгредієнти: форель – 1 невелика тушка; бульби картоплі очищені – 8 шт.; сир – 230 г; вершки 20 % – 1 ст.; часник - 2 зубки; масло рослинне – 3 ст. ложки; масло вершкове – 30 г; сіль – 1 ч. ложка перець чорний горошком – 5 р. спеції (орегано, розмарин, кмин тощо) – за смаком. Приготування Бульби картоплі шаткуємо на акуратні тонкі кільця і рівномірно викладаємо його на дно, обраної нами для приготування, форми. При цьому дно нашої форми попередньо змащуємо рослинним маслом.
У невеликій ємності розм'якшуємо вершкове масло і видавлюємо через прес в нього часник. Ретельно розмішуємо отриману масу і наносимо на картоплю.
Якщо при приготуванні ми використовуємо свіжовиловлену рибу, то її необхідно попередньо звільнити від луски, випатрати, відокремити голову і хвіст і промити водою. При використанні замороженої форелі тушку не слід повністю розморожувати, а очистити її від луски і ретельно промити водою. В обох випадках після промивання форель необхідно висушити за допомогою паперового рушника.
Нарізані порційні шматки слід рівномірно викласти поверх картоплі в форму, а потім приправити сіллю, попередньо змеленим чорним перцем і спеціями.
Натертий на тертці твердий сир розмістити на рибі. Змішати вершки, сіль, перець і спеції і отриманим соусом залити нашу страву.
Форму, приготовлену для запікання, прикрити фольгою і на півгодини, залишити в духовці при 160 градусах. Після цього форму звільнити від фольги і залишити на десять хвилин у духовці для випаровування зайвої вологи.
Стейк форелі з лимоном у фользі в духовці - рецепт
Інгредієнти: свіжа або свіжоморожена форель – 1 невелика тушка; лимон – 1 шт.; масло рослинне – 45 г; сіль, чорний свіжозмелену перець; розмарин. Приготування Насамперед, необхідно правильно підготувати форель до подальшого приготування. Очистити від луски і нутрощів, якщо такої не виявилося, а в розпорядженні є свіжоморожена риба, то операції спрощуються до очищення від луски і промивання водою, не розмороженої до кінця риби. Відокремлюємо голову і хвіст. Форель ріжемо на шматки в два сантиметри – це і є стейк.
У невеликій ємності з'єднуємо сіль, перець і розмарин. Отриманою сумішшю гарненько натираємо кожен стейк і укладаємо в миску. Соком половинки лимона і оливковим маслом поливаємо в мисці форель і ретельно перемішуємо
стейки в отриманому маринаді. Маринуємо рибу 20 хвилин і перемішуємо вміст миски.
Кожен стейк укладається окремо на фольгу і ретельно защипуємо краю, щоб при запіканні волога швидко не випаровувалася. Фольгу необхідно використовувати блискучою стороною назовні.
Поміщаємо «мішечки» з фольги в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
Форель подаємо до столу в акуратно розгорнутої фользі або окремо від неї з тушкованими овочами і рисовим гарніром .