Форель, запечена у фользі
Сьогодні ми розповімо вам, як смачно і швидко запекти форель в духовці у фользі. Таке оригінальне блюдо неодмінно оцінять всі присутні, і воно порадує вас своїм чудовим ароматом і ніжним смаком.
Інгредієнти:
форель свіжа – 500 г;
лимон – 1 шт.;
олія рафінована – 1 ст. ложка (для маринаду);
петрушка свіжа – 1 пучок;
спеції.
Приготування
Свіжу форель обробляємо від луски, виймаємо всі нутрощі, зябра і промиваємо. Потім рибу обсушуємо, натираємо всередині спеціями і робимо ножем надрізи по всій її довжині. З половинки лимона вичавлюємо в миску сік, додаємо масло і перемішуємо. Залишився лимон нарізаємо тонкими півкільцями. Промазуємо рибу приготовленої заправкою і занурюємо лимон в надрізи. Зелень петрушки обполіскуємо, дрібно рубаємо, поміщаємо всередині форелі і викладаємо на фольгу. Щільно загортаємо рибку і запікаємо 40 хвилин в духовій шафі при температурі 180 градусів. Подаємо страву на красивому блюді.
Інгредієнти:
форель – 2 шт.;
вершки 10% – 250 мл;
лимон – 1 шт.;
кріп свіжий – 1 пучок;
чебрець – за смаком;
спеції.
Приготування
Для приготування форелі, запеченої у фользі, спочатку готуємо рибу: обробляємо її від луски, виймаємо серединку і промиваємо. Знімаємо цедру з лимона і шаткуємо її на дрібній терочке, а потім видавлюємо з фрукта сік. Зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо, додаємо вершки і щіпку лимонної цедри. Тушку присипаємо спеціями, збризкуємо соком і залишаємо просочуватися. З фольги формуємо «човники» з високими бортиками, викладаємо в середину кожної рибу, заливаємо її вершковим соусом і щільно загортаємо. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Потім відкриваємо фольгу, поливаємо рибку рідиною, яка утворилася у фользі, і запікаємо ще 15 хвилин, до утворення апетитною скоринки.
Інгредієнти:
стейки форелі – 6 шт.;
морква – 1 шт.;
цукіні – 1 шт.;
спеції;
масло рослинне – 4 ст. ложки;
сушений кріп, орегано, петрушка.
Приготування
Стейки форелі приправляємо спеціями, посипаємо сушеними травами і маринуємо 20 хвилин. Не гаючи часу, чистимо моркву, цукіні і овочі натираємо на тертці. Потім додаємо до них часник, видавлений через прес, вливаємо олію і підсолюємо за смаком. З фольги робимо порційні «човники» і в кожну розкладаємо овочі і по шматочку риби. Відправляємо деко в духовку і запікаємо страву до готовності 30 хвилин. Перед подачею збризкуємо форель лимонним соком .
Інгредієнти:
форель – 2 шт.;
помідор – 2 шт.;
свіжа петрушка – 3 гілочки;
спеції для риби;
олія оливкова першого холодного віджиму – 2 ч. ложки.
Приготування
Рибу обробити, очищаємо від луски, виймаємо нутрощі, відрізаємо хвости і промиваємо. Потім злегка підсолюємо, перчимо і присипаємо улюбленими приправами. Помідори шаткуємо тонкими кружечками. Деко застеляємо фольгою, наливаємо на лист трохи масла, викладаємо кілька скибочок помідора і гілочку петрушки. Зверху викладаємо підготовлену рибу, і черевце наповнюємо залишилися овочами і зеленню. Тепер акуратно піднімаємо краї фольги і щільно загортаємо все.
Залишаємо заготовку на півгодини, щоб рибка добре просолились, а потім відправляємо приблизно на 35 хвилин у розігріту до 215 градусів духовку. Пам'ятайте, що час запікання залежить від різних факторів: розміру риби, особливостей духовки і т. д.
Готову страву подаємо на стіл прямо у фользі, виклавши на красиву тарілку.
Рецепт запеченої форелі у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Свіжу форель обробляємо від луски, виймаємо всі нутрощі, зябра і промиваємо. Потім рибу обсушуємо, натираємо всередині спеціями і робимо ножем надрізи по всій її довжині. З половинки лимона вичавлюємо в миску сік, додаємо масло і перемішуємо. Залишився лимон нарізаємо тонкими півкільцями. Промазуємо рибу приготовленої заправкою і занурюємо лимон в надрізи. Зелень петрушки обполіскуємо, дрібно рубаємо, поміщаємо всередині форелі і викладаємо на фольгу. Щільно загортаємо рибку і запікаємо 40 хвилин в духовій шафі при температурі 180 градусів. Подаємо страву на красивому блюді.
Форель, запечена у фользі в вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування форелі, запеченої у фользі, спочатку готуємо рибу: обробляємо її від луски, виймаємо серединку і промиваємо. Знімаємо цедру з лимона і шаткуємо її на дрібній терочке, а потім видавлюємо з фрукта сік. Зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо, додаємо вершки і щіпку лимонної цедри. Тушку присипаємо спеціями, збризкуємо соком і залишаємо просочуватися. З фольги формуємо «човники» з високими бортиками, викладаємо в середину кожної рибу, заливаємо її вершковим соусом і щільно загортаємо. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Потім відкриваємо фольгу, поливаємо рибку рідиною, яка утворилася у фользі, і запікаємо ще 15 хвилин, до утворення апетитною скоринки.
Стейки форелі, запечені у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Стейки форелі приправляємо спеціями, посипаємо сушеними травами і маринуємо 20 хвилин. Не гаючи часу, чистимо моркву, цукіні і овочі натираємо на тертці. Потім додаємо до них часник, видавлений через прес, вливаємо олію і підсолюємо за смаком. З фольги робимо порційні «човники» і в кожну розкладаємо овочі і по шматочку риби. Відправляємо деко в духовку і запікаємо страву до готовності 30 хвилин. Перед подачею збризкуємо форель лимонним соком .
Форель, запечена у фользі з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Рибу обробити, очищаємо від луски, виймаємо нутрощі, відрізаємо хвости і промиваємо. Потім злегка підсолюємо, перчимо і присипаємо улюбленими приправами. Помідори шаткуємо тонкими кружечками. Деко застеляємо фольгою, наливаємо на лист трохи масла, викладаємо кілька скибочок помідора і гілочку петрушки. Зверху викладаємо підготовлену рибу, і черевце наповнюємо залишилися овочами і зеленню. Тепер акуратно піднімаємо краї фольги і щільно загортаємо все.
Скільки запікати форель у фользі в духовці?
Залишаємо заготовку на півгодини, щоб рибка добре просолились, а потім відправляємо приблизно на 35 хвилин у розігріту до 215 градусів духовку. Пам'ятайте, що час запікання залежить від різних факторів: розміру риби, особливостей духовки і т. д.
Готову страву подаємо на стіл прямо у фользі, виклавши на красиву тарілку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рибу у фользі в духовці?
Приготування риби можна перетворити в неймовірно просте заняття. Використовуючи запропоновані рецепти з цим чудовим стравою зможе впоратися навіть
Форель на мангалі
Рецептів приготування форелі величезна кількість. Пропонуємо вам приготувати рибу на мангалі, так як вона просочується димком і виходить дуже
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
Форель з овочами
Форель - смачна і корисна рибка, з якої можна зробити безліч цікавих страв. Посмажити, запекти, відварити і т. д. І зараз ми поділимося з вами
Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в