Вернуться назад Распечатать

Форель, запечена у фользі

Форель, запечена у фользі
Сьогодні ми розповімо вам, як смачно і швидко запекти форель в духовці у фользі. Таке оригінальне блюдо неодмінно оцінять всі присутні, і воно порадує вас своїм чудовим ароматом і ніжним смаком.

Рецепт запеченої форелі у фользі


Інгредієнти:

  • форель свіжа – 500 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • олія рафінована – 1 ст. ложка (для маринаду);

  • петрушка свіжа – 1 пучок;

  • спеції.


  • Приготування
    Свіжу форель обробляємо від луски, виймаємо всі нутрощі, зябра і промиваємо. Потім рибу обсушуємо, натираємо всередині спеціями і робимо ножем надрізи по всій її довжині. З половинки лимона вичавлюємо в миску сік, додаємо масло і перемішуємо. Залишився лимон нарізаємо тонкими півкільцями. Промазуємо рибу приготовленої заправкою і занурюємо лимон в надрізи. Зелень петрушки обполіскуємо, дрібно рубаємо, поміщаємо всередині форелі і викладаємо на фольгу. Щільно загортаємо рибку і запікаємо 40 хвилин в духовій шафі при температурі 180 градусів. Подаємо страву на красивому блюді.

    Форель, запечена у фользі в вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • форель – 2 шт.;

  • вершки 10% – 250 мл;

  • лимон – 1 шт.;

  • кріп свіжий – 1 пучок;

  • чебрець – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування форелі, запеченої у фользі, спочатку готуємо рибу: обробляємо її від луски, виймаємо серединку і промиваємо. Знімаємо цедру з лимона і шаткуємо її на дрібній терочке, а потім видавлюємо з фрукта сік. Зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо, додаємо вершки і щіпку лимонної цедри. Тушку присипаємо спеціями, збризкуємо соком і залишаємо просочуватися. З фольги формуємо «човники» з високими бортиками, викладаємо в середину кожної рибу, заливаємо її вершковим соусом і щільно загортаємо. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Потім відкриваємо фольгу, поливаємо рибку рідиною, яка утворилася у фользі, і запікаємо ще 15 хвилин, до утворення апетитною скоринки.

    Стейки форелі, запечені у фользі


    Інгредієнти:

  • стейки форелі – 6 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цукіні – 1 шт.;

  • спеції;

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • сушений кріп, орегано, петрушка.


  • Приготування
    Стейки форелі приправляємо спеціями, посипаємо сушеними травами і маринуємо 20 хвилин. Не гаючи часу, чистимо моркву, цукіні і овочі натираємо на тертці. Потім додаємо до них часник, видавлений через прес, вливаємо олію і підсолюємо за смаком. З фольги робимо порційні «човники» і в кожну розкладаємо овочі і по шматочку риби. Відправляємо деко в духовку і запікаємо страву до готовності 30 хвилин. Перед подачею збризкуємо форель лимонним соком .

    Форель, запечена у фользі з овочами


    Інгредієнти:

  • форель – 2 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • свіжа петрушка – 3 гілочки;

  • спеції для риби;

  • олія оливкова першого холодного віджиму – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Рибу обробити, очищаємо від луски, виймаємо нутрощі, відрізаємо хвости і промиваємо. Потім злегка підсолюємо, перчимо і присипаємо улюбленими приправами. Помідори шаткуємо тонкими кружечками. Деко застеляємо фольгою, наливаємо на лист трохи масла, викладаємо кілька скибочок помідора і гілочку
    Форель, запечена у фользі
    петрушки. Зверху викладаємо підготовлену рибу, і черевце наповнюємо залишилися овочами і зеленню. Тепер акуратно піднімаємо краї фольги і щільно загортаємо все.

    Скільки запікати форель у фользі в духовці?


    Залишаємо заготовку на півгодини, щоб рибка добре просолились, а потім відправляємо приблизно на 35 хвилин у розігріту до 215 градусів духовку. Пам'ятайте, що час запікання залежить від різних факторів: розміру риби, особливостей духовки і т. д.
    Готову страву подаємо на стіл прямо у фользі, виклавши на красиву тарілку.