» » Райдужна форель, запечена в духовці

Райдужна форель, запечена в духовці

Райдужна форель, запечена в духовці
Побалуйте домашніх дивовижною, запеченої в духовці райдужною фореллю. Таке блюдо точно сподобається кожному, навіть не дуже палкому любителю рибних страв.

Як смачно запекти райдужну форель в духовці цілком?


Інгредієнти:

  • тушка охолоджена форелі – 1 шт.;

  • майонез – 4 ст. ложки;

  • солоний соєвий соус – 4 ст. ложки;

  • твердий сир – 90 г;

  • сік лимона – 1 ст. ложка;

  • соняшникова олія – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Потрошимо нашу рибку, не зрізуючи з підстави хребта голову. Промиваємо під струменем холодної води і трохи просушуємо паперовим або вафельним рушником.
    У невелику піалу накладаємо потрібну кількість жирного майонезу, до нього доливаємо солоний соєвий соус, тільки що вичавлений сік лимона і сюди ж протираємо через крупну тертку сир. Ретельно перемішуємо всі ці інгредієнти і отриманою сумішшю добре натираємо всю форель, також всередині черевця. Форму рясно промазуємо маслом, а після викладаємо в неї рибку. Накриваємо цю ємність підходящої кришкою і відправляємо її в уже прогріту до 195 градусів духовку. Готуємо райдужну форель близько півгодини. Але за 7 хвилин до її приготування знімаємо з форми кришку, щоб страва покрилося золотою скоринкою.

    Як смачно запекти райдужну форель в духовці у фользі?


    Інгредієнти:

  • філе райдужної форелі – 600 г;

  • болгарський перець трьох кольорів – кожного по 05 шт.

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • сметана (20%) – 2 ст. ложки;

  • майонез (67%) – 2 ст. ложки;

  • лимонний сік – 2 ч. ложки;

  • сіль і суміш перців – за смаком;

  • соняшникова олія – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Філе рибки гарненько промиваємо в ємності із чистою водою і обов'язково просушуємо його. Далі нарізаємо філе на 3-4 см скибочки і кожен з них натираємо сіллю.
    У невеликій тарілочці з'єднуємо жирний майонез зі сметанкою і вичавленим з лимона соком. Кожен скибочку райдужної форелі натираємо цією прекрасною сумішшю і вкладаємо їх, трохи змазаний маслом відріз харчової фольги. Всю рибку притрушиваем різноманітністю різних мелених перців, а поверх неї викладаємо півкільця свіжої цибулі і великі кубики різнокольорових болгарських перців. Закриваємо всю цю красу краями фольги і відправляємо в прогрітий до 185 градусної температури духова шафа. Через 25 хвилин можна буде дегустувати нашу чудеснейшую рибку.
    Додав: admin | 14-10-2016, 11:12
    Переглядів: 132