Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати рибу, запечену в духовці. Такий спосіб термічної обробки дозволить отримати максимально корисне страва, а зробити його ще і смачним допоможуть наші рекомендації.
Як смачно запекти червону рибу в духовці?
Інгредієнти: стейки сьомги або форелі – 4 шт.; лимон – 155 г; сіль морська велика і чорний мелений перець – за смаком; суміш прянощів для риби – 2-3 щіпки; гілочки кропу – 4 шт.; оливкова без запаху масло – 20 мл Приготування Особливо смачною виходить червона риба, якщо запекти її у фользі з кропом і лимоном. Для цього стейки рибки натираємо сумішшю морської солі, перець мелений і приправ для риби і залишаємо хвилин на двадцять. Лимон ретельно моєму і занурюємо на одну хвилину в киплячу воду. Після цього нарізаємо цитрус тоненькими кружальцями.
Готуємо відрізи фольги за кількістю стейків, промасливаем їх зсередини і розташовуємо по центру кожного рибний стейк. Зверху викладаємо кружечки лимона і по одній великій гілочці кропу або по дві маленьких.
Закриваємо фольгу мішечком і розташовуємо на деку, встановленому на середньому рівні прогрітій до 190 градусів духовки. Хвилин через двадцять рибка буде готова до вживання. Можна подавати її прямо на фользі, відвернувши краю, або ж за бажанням перекласти на тарілку.
Риба, запечена з картоплею і сиром в духовці
Інгредієнти: філе риби – 720 г; картопля – 995 г; помідори – 450 г; ріпчасті цибулини – 160 г; сир твердих пікантних сортів – 125 г; свіжа зелень кропу – 30-50 г; сухі прованські трави – 2 щіпки; мелений чорний перець або рожевий і сіль морська – за смаком; сметана домашня – 75 г; оливкова масло без запаху – 25 мл Приготування Спочатку замаринуем на деякий час філе риби, приправивши порційні шматки морською сіллю, меленим чорним, а в ідеалі рожевим перцем.
Поки риба маринується, займемося овочами. Картоплини очищаємо і шаткуємо тонкими кружками, а томати трохи товстіший. Очищені цибулини нарізаємо кільцями, а також перетираємо на тертці твердий пікантний сир і подрібнюємо свіжі гілочки кропу.
Оформляючи блюдо, викладаємо половину картопляних скибочок на дно промасленим форми і притрушиваем їх сіллю і прованськими травами. Зверху розкладаємо рибне філе, яке посипаємо кропом. Тепер черга томатів, які також трохи підсолюємо, приправляємо травами і покриваємо цибульними кільцями. Завершуємо композицію другим картопляним шаром, який також солимо, присмачую прованськими травами, змащуємо сметаною і притрушиваем твердим сиром.
Для приготування страви необхідно помістити його в прогрітий до 195 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
Подаємо рибу, запечену під овочами зі сметаною і сиром в духовці, гарячою, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Як запекти рибу в духовці цілком?
Інгредієнти: ціла тушка риби – 1 шт.; цибуля шалот – 45-85 г; чебрець – 1-2 щіпки; базилік – 1-2 щіпки; сіль морська і білий перець – за смаком; оливкова масло без запаху – 45 мл Приготування Найчастіше рибу цілком запікають в духовці у фользі. Для цього тушку миють, попередньо чистять і при необхідності потрошать.
З приправ і спецій можна використовувати будь-які на свій смак. Ми в даному випадку приправимо рибку чебрецем і базиліком. Підсолюємо також тушку, перчимо білим перцем, збризкуємо і натираємо оливковою олією, викладаємо на лист фольги, а зверху розкладаємо кільця шалот. Запечатуємо фольгу конвертом і відправляємо страва запікатися в духовку. В залежності від величини рибини, для того щоб вона приготувалася, знадобиться від п'ятнадцяти до сорока хвилин перебування в духовій шафі при температурі 190 градусів.