Риба є незамінним для нашого організму продуктом, який необхідно хоча б раз на тиждень вводити у своє домашнє меню. Особливо цінним м'ясо рибки буде, якщо запекти його в духовці, та ще доповнити при цьому овочами. Просочившись овочевими соками, риба вдасться приголомшливо соковитою і смачною. Для вас, варіація страви в поєднанні з соусом з томатів та вершків, а також ідея фаршированої тушки, запеченої у фользі під сиром.
Філе риби минтай під соусом, запечене в духовці з овочами - рецепт
Інгредієнти: філе риби минтай – 780 г; ріпчасті цибулини – 155 г; свіжа морква – 155 г; пшенична борошно – 30 р; олія соняшникова без аромату – 55 мл; поварена сіль крупна і чорний перець (мелений) – за смаком; приправа для риби – 2-3 щіпки; зелень кропу – 4 гілочки; Для соусу:
томатне пюре – 220 г; вершки жирні – 220 мл; цукор-пісок – 15 г; сіль крупна кухонна йодована і чорний перець (мелений) – за смаком; Приготування Розморожене філе рибки необхідно розрізати на скибочки товщиною до двох сантиметрів, після чого, обваляти їх у підсоленій і перченої борошні і обсмажити з усіх боків до ненасиченої скоринки.
У ту ж сковороду, в якій обсмажувалися рибні шматочки, викладаємо попередньо очищені і нарізані півкільцями цибулини, пасеруємо цибульну масу до рум'яного кольору, після чого витягуємо її тимчасово в мисочку, а в посудину наливаємо ще трохи масла і закладаємо перетерту на тертці моркву. Коли вона стане м'якою, змішуємо її з цибулею.
Шматочки риби викладаємо в ємність для запікання, попередньо промазану маслом, після чого покриваємо їх овочевий піджаркою і розрівнюємо її. Томатне пюре змішуємо з вершками, приправляємо сіллю, цукром і меленим перцем і виливаємо зверху на рибу з овочами.
Залишилося тільки запекти страву в прогрітій до 205 градусів духовці протягом півгодини і можна подавати його, притрусивши нарубаним кропом і доповнивши улюбленим гарніром.
Риба, фарширована овочами, запечена в духовці
Інгредієнти: риба без голів середнього розміру – 2 шт.; ріпчасті цибулини – 155 г; свіжа морква – 155 г; солодкий перець болгарський – 155 г; стебла селери – 2 шт.; сир твердий пікантний – 115 г; гілочки чебрецю – 2 шт.; олія соняшникова без аромату – 55 мл; сіль крупна кухонна йодована і чорний перець (мелений) – за смаком; середнього розміру лавровий лист – 1 шт.; перець чилі (стручок або мелений) – за смаком. Приготування Для фарширування овочами і запікання за цим рецептом можна взяти будь-яку рибку з мінімальним вмістом дрібних кісток. Відмінно підійде для цього минтай, хек, судак, тріска, путасу і т. п.
Надрізаємо тушку уздовж черевця до хвоста і витягаємо хребет, намагаючись видалити при цьому всі бічні кісточки. Приправляємо м'якоть рибки йодованою сіллю і перчиком і залишаємо на деякий час просочуватися.
Не гаючи часу, готуємо начинку з овочів для фарширування. Очищені цибулини і моркву дрібно шаткуємо кубиками або перетираємо на тертці, а стебла селери і солодкий болгарський перець подрібнюємо невеликою соломкою.
Викладаємо овочі в сотейник або сковороду з прогрітим в ній маслом і пасеруємо до м'якості, не забуваючи в процесі масу посолити, поперчити, додати нарізаний чилі, чебрець і лавровий листочок.
Тепер викладаємо начинку по центру рибного філе і складаємо його навпіл. Поміщаємо заготовку на промаслений лист фольги і запечатуємо його. Через тридцять хвилин запікання страви в прогрітій до 205 градусів духовці, відвертаємо краї фольги, притрушиваем рибку перетертим сиром і повертаємо страву ще хвилин на п'ять в духовку.