Пропонуємо прості рецепти приготування омуля. М'ясо цієї рибки незважаючи на високий вміст жирів легко і швидко засвоюється і містить мінімальну кількість калорій. Крім того страви з омуля вдаються просто дуже смачними, в чому ви зможете переконатися самі, дотримуючись наших рекомендацій з рецептів нижче і приготувавши їх самостійно в домашніх умовах.
Як смачно приготувати омуля в духовці – рецепт?
Інгредієнти: тушка омуля середнього розміру – 1 шт.; картопля – 890 м; морква – 90 г; стручкова квасоля – 65 г; помідори черрі – 5-6 шт.; папороть «Орляк» (пагони) – 5-6 шт.; лимон – 160 г; масло без аромату оливкова або соняшникова – 25 мл; сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком; зелень будь – яка- за смаком. Приготування Замороженого омуля необхідно спочатку розморозити в щадному режимі, переклавши на нижню полицю холодильника. Тепер тушку треба звільнити від луски, випатрати і гарненько промити. В якості овочевого супроводу ми будемо використовувати очищені і крупно нарізані картоплини і моркву, а також розрізану стручкову квасолю і молоді пагони папороті. Останні промиваємо і замочуємо у воді на добу, час від часу міняючи воду на свіжу. За пару годин до запікання в духовці омуля натираємо сіллю і свежеперемолотым перчиком, а також збризкуємо свіжим лимонним соком. Оформляючи страву, маємо омуля на промасленому відрозі фольги і вкладаємо всередину вимочені гілочки папороті і трохи заздалегідь відварені стручки квасолі. По боках маємо підсолені за смаком і приправлені перцем скибочки картоплі і моркви, після чого прикриваємо рибу з овочами другим листом фольги і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку хвилин на тридцять. Перед подачею доповнюємо запеченого з овочами омуля половинками помідорів чері і гілочками свіжої зелені. Як приготувати в домашніх умовах сагудай з білого омуля?
Інгредієнти: філе омуля – 500 г; салатний цибуля – 130 г; лимонний сік – 10 мл; олія оливкова або соняшникова без аромату – 20 мл; сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком. Приготування У сибірської кухні сагудай є одним з найпопулярніших страв. Без нього не обходиться жодне свято, так і в будні готують таку закуску часто. Як правило, для приготування сагудая використовується свіжо виловлена рибка, але якщо такої немає – можна взяти і заморожену.
Тушку необхідно почистити і позбавити від кісток, відокремивши від них філе, яке згодом нарізаємо скибочками розміром близько одного сантиметра. Цибулину салатну очищаємо, шаткуємо чвертькільцями і заливаємо на кілька хвилин окропом, після чого воду зливаємо і даємо стекти. Додаємо підготовлену цибульну масу до м'якоті омуля, збризкуємо компоненти лимонним соком і олією оливковою або соняшниковою без аромату, а також підсолюємо і перчимо за смаком. Через двадцять хвилин сагудай настоїться, і можна буде подавати страву до столу. Раніше сагудай готували без додавання лимонного соку і масла, а м'якоть тільки подсаливалась за смаком і змішувалася з нарізаною цибулею. При бажанні можете випробувати страву і в оригіналі.
Як приготувати омуля на сковороді?
Інгредієнти: тушка омуля середнього розміру – 1 шт.; лимон – 160 г; олія оливкова або соняшникова без аромату – 25 мл; сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком; борошно пшеничне – 160 р. Приготування Найчастіше омуля все ж запікають в духовці у фользі або на решітці, а також готують з нього сагудай або просто засолюють. Але любителі смаженої рибки можуть приготувати омуля і на сковороді.
Тушку потрошимо і чистимо, ретельно промиваємо і розрізаємо на порційні шматочки. Можна при бажанні прибрати також кістки, відокремивши їх від філе. Приправляємо скибочки омуля сіллю і перцем, обвалюють в борошні і викладаємо в прогріту сковороду з невеликою кількістю соняшникової або оливкової без аромату олії. Смажимо рибку до рум'яності з двох сторін і подаємо до столу з улюбленим гарніром або овочами.