» » Риба в сметані

Риба в сметані

Риба в сметані
Ми сьогодні розповімо, як приготувати рибу в сметані, щоб максимально підкреслити достоїнства продукту і отримати гармонійне за смаком і апетитне страва. Для вас варіації рецептів в духовці на сковороді, а також класичний варіант сметанного соусу для риби.

Соус для риби з сметани


Інгредієнти:

  • жирна сметана – 320 г;

  • борошно вищого сорту (пшеничне) – 30 г;

  • прованські або сухі італійські трави – щіпка;

  • часникові зубки (за бажанням) – 2-3 шт.;

  • зелень свіжа і зелений лук (за бажанням) – за смаком;

  • поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком.


  • Приготування

  • Соус зі сметани для риби готується за лічені хвилини.

  • Сметану потрібно просто змішати в мисці з борошном, сіллю, меленим перцем і ароматними сухими травами.

  • Часник подрібнений або пропущений через прес і нарубану зелень додаємо за бажанням.

  • Якщо ви любите присутність цих компонентів у стравах, то при приготуванні риби вони будуть абсолютно не зайвими і додадуть їй неповторний аромат і смак.

  • Соусу, приготованого з зазначеного в рецептурі кількості компонентів, зазвичай вистачає на запікання або гасіння одного кілограма риби.


  • Риба в сметані в духовці – рецепт


    Інгредієнти:

  • сметанний соус, приготовлений за рецептом вище;

  • філе будь-якої риби – 990 м;

  • лимон – 80 г;

  • ріпчасті цибулини – 170-250 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – по 5 г або по смаку;

  • спеції для риби – по смаку.


  • Приготування

  • Філе риби перед запіканням необхідно ненадовго замаринувати. Для цього нарізаємо промитий і обсушенный продукт на порційні шматочки, присмачую їх сіллю, перцем і спеціями для риби, збризкуємо свіжовіджатим соком лимона і залишаємо хвилин на тридцять.

  • Тим часом займемося цибулею. Очищаємо цибулини, шаткуємо півкільцями і обсмажимо злегка на вершковому маслі в сковороді.

  • Викладаємо цибульну масу в щедро промаслений посудину для запікання, зверху розкладаємо промариновані шматочки рибного філе.

  • Відправляємо ємність з стравою хвилин на двадцять в прогріту до 205 градусів духовку.

  • По закінченні часу заливаємо рибку сметанним соусом, посипаємо зверху перетертим сиром і повертаємо ще хвилин на десять-п'ятнадцять в духовку.

  • Риба, запечена в сметані хороша гарячої, а подати до неї на гарнір можна відварну картоплю або рис.


  • Риба в сметані на сковороді


    Інгредієнти:

  • сметанний соус, приготовлений за рецептом вище;

  • вода або вершки – 120 мл;

  • філе будь-якої риби – 990 м;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 75 г;

  • ріпчасті цибулини – 170-250 г;

  • морква – 95 г;

  • олія соняшникова або оливкова рафінована – 85 мл;

  • поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком;

  • спеції для риби – на смак.


  • Приготування

  • Рибне філе споліскуємо, обсушуємо, ріжемо на середнього розміру шматочки, які в свою чергу приправляємо сіллю, перцем, спеціями для риби і залишаємо хвилин на п'ятнадцять.

  • Тим часом шаткуємо очищені цибулини півкільцями, а моркву пропускаємо через крупну тертку.

  • Промариновані скибки рибки паніруємо в борошні і викладаємо порціями у велику сковороду з прогрітим рафінованою олією.

  • Після того, як риба підрум'яниться з двох сторін на сильному вогні, викладаємо її тимчасово в миску, а на сковороді пасеруємо протягом п'яти хвилин цибулю, а потім викладаємо моркву і смажимо овочі до м'якості.

  • Тепер викладаємо рибу в сковороду до овочів і заливаємо її сметанним соусом

  • Прикриваємо сковороду кришкою і припускаємо вміст на самому малому спеці протягом десяти хвилин.


  • Страву можна трохи урізноманітнити, додавши при смаженні до моркви і цибулі та інші вощи, наприклад, болгарський перець або стручкову квасолю.
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:00
    Переглядів: 71