Ми сьогодні розповімо, як приготувати рибу в сметані, щоб максимально підкреслити достоїнства продукту і отримати гармонійне за смаком і апетитне страва. Для вас варіації рецептів в духовці на сковороді, а також класичний варіант сметанного соусу для риби.
Соус для риби з сметани
Інгредієнти: жирна сметана – 320 г; борошно вищого сорту (пшеничне) – 30 г; прованські або сухі італійські трави – щіпка; часникові зубки (за бажанням) – 2-3 шт.; зелень свіжа і зелений лук (за бажанням) – за смаком; поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком. Приготування Соус зі сметани для риби готується за лічені хвилини. Сметану потрібно просто змішати в мисці з борошном, сіллю, меленим перцем і ароматними сухими травами. Часник подрібнений або пропущений через прес і нарубану зелень додаємо за бажанням. Якщо ви любите присутність цих компонентів у стравах, то при приготуванні риби вони будуть абсолютно не зайвими і додадуть їй неповторний аромат і смак. Соусу, приготованого з зазначеного в рецептурі кількості компонентів, зазвичай вистачає на запікання або гасіння одного кілограма риби. Риба в сметані в духовці – рецепт
Інгредієнти: сметанний соус, приготовлений за рецептом вище; філе будь-якої риби – 990 м; лимон – 80 г; ріпчасті цибулини – 170-250 г; масло вершкове – 55 г; поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – по 5 г або по смаку; спеції для риби – по смаку. Приготування Філе риби перед запіканням необхідно ненадовго замаринувати. Для цього нарізаємо промитий і обсушенный продукт на порційні шматочки, присмачую їх сіллю, перцем і спеціями для риби, збризкуємо свіжовіджатим соком лимона і залишаємо хвилин на тридцять. Тим часом займемося цибулею. Очищаємо цибулини, шаткуємо півкільцями і обсмажимо злегка на вершковому маслі в сковороді. Викладаємо цибульну масу в щедро промаслений посудину для запікання, зверху розкладаємо промариновані шматочки рибного філе. Відправляємо ємність з стравою хвилин на двадцять в прогріту до 205 градусів духовку. По закінченні часу заливаємо рибку сметанним соусом, посипаємо зверху перетертим сиром і повертаємо ще хвилин на десять-п'ятнадцять в духовку. Риба, запечена в сметані хороша гарячої, а подати до неї на гарнір можна відварну картоплю або рис. Риба в сметані на сковороді
Інгредієнти: сметанний соус, приготовлений за рецептом вище; вода або вершки – 120 мл; філе будь-якої риби – 990 м; борошно пшеничне вищого сорту – 75 г; ріпчасті цибулини – 170-250 г; морква – 95 г; олія соняшникова або оливкова рафінована – 85 мл; поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком; спеції для риби – на смак. Приготування Рибне філе споліскуємо, обсушуємо, ріжемо на середнього розміру шматочки, які в свою чергу приправляємо сіллю, перцем, спеціями для риби і залишаємо хвилин на п'ятнадцять. Тим часом шаткуємо очищені цибулини півкільцями, а моркву пропускаємо через крупну тертку. Промариновані скибки рибки паніруємо в борошні і викладаємо порціями у велику сковороду з прогрітим рафінованою олією. Після того, як риба підрум'яниться з двох сторін на сильному вогні, викладаємо її тимчасово в миску, а на сковороді пасеруємо протягом п'яти хвилин цибулю, а потім викладаємо моркву і смажимо овочі до м'якості. Тепер викладаємо рибу в сковороду до овочів і заливаємо її сметанним соусом Прикриваємо сковороду кришкою і припускаємо вміст на самому малому спеці протягом десяти хвилин. Страву можна трохи урізноманітнити, додавши при смаженні до моркви і цибулі та інші вощи, наприклад, болгарський перець або стручкову квасолю.