» » Риба голець – рецепти

Риба голець – рецепти

Ми сьогодні розповімо, що можна приготувати з риби голець і запропонуємо кілька простих і доступних рецептів.
Даний сорт червоної риби відрізняється невеликим вмістом жирів і невисокою калорійністю, що особливо зацікавить тих, хто стежить за своєю вагою.

Як приготувати смажену рибу голець – рецепт на сковороді

Риба голець – рецепти

Інгредієнти:

  • риба голець – 1 середня тушка;

  • борошно рисове – 130 г;

  • сік лимонний – 20 мл;

  • чиста вода – 20 мл;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • олія соняшникова без аромату або оливкова – 45 мл;

  • сіль крупна морська – за смаком.


  • Приготування

  • Перед приготуванням на сковороді рибку необхідно почистити, обсушити і розрізати упоперек на порційні шматочки.

  • Збризкуємо скибочки лимонним соком, підсолюємо за смаком і залишаємо хвилин на п'ятнадцять промаринуватися.

  • Прогріваємо на сковороді олію соняшникова або оливкова без аромату, а в мисочці змішуємо куряче яйце і воду.

  • Кожен шматочок риби голець макаємо в яєчну суміш, паніруємо у рисовому борошні і викладаємо в розпечене масло.

  • Підрум'янюємо скибочки з одного боку, перевертаємо на інший і завершуємо приготування, трохи збавивши вогонь.


  • Як посолити рибу голець – рецепт?

    Риба голець – рецепти

    Рецепт засолки риби голець простий і не особливо хлопотен, а результат, ну просто пальчики оближеш!
    Інгредієнти:

  • риба голець – 1 середня тушка;

  • перець мелений чорний або суміш декількох видів – 2 щіпки;

  • лимон – 80 г;

  • цукор-пісок – 25 г;

  • олія соняшникова без аромату або оливкова – 140 мл;

  • сіль кухонна велика – 60 р.


  • Приготування

  • Тушку спочатку очищаємо, зрізаємо хвіст, плавники і відрізаємо голову.

  • Рибу розрізаємо вздовж хребта, відокремлюючи філе, і отримані пласти рибної м'якоті на шкірі укладаємо в контейнер або іншу відповідну посудину, пересипаючи сумішшю солі і цукрового піску.

  • Залишаємо заготовку на дванадцять годин або на ніч, після чого знімаємо шкіру, а чисту м'якоть розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо в миску, пересипаючи перчиком і перекладаючи лимонними часточками (без кісточок).

  • Заливаємо заготівлю олією соняшниковою або оливковою без аромату, щоб вона повністю покрила рибні скибочки і даємо настоятися пару-трійку годин.


  • Риба голець – рецепт в духовці з шинкою і овочами?

    Риба голець – рецепти

    В даному випадку ми перед запіканням нафаршируємо гольця сумішшю шинки і овочів. Підсумковий результат вразить навіть найприскіпливіших гурманів, настільки це смачно, оригінально і незвично.
    Інгредієнти:

  • риба голець – 1 середня тушка;

  • шинка – 130 г;

  • лимон – 160 г;

  • цибулина ріпчаста – 95 г;

  • сухарі панірувальні – 50 г;

  • перець солодкий болгарський – 110 г;

  • кріп (зелень) – кілька гілочок;

  • масло вершкове – 25 г;

  • сіль крупна морська і перець мелений – за смаком.


  • Приготування

  • Для реалізації ідеї тушку чистимо, промиваємо, позбавляє від плавників, хвоста, зябер, а при бажанні і від голови.

  • Для начинки шаткуємо очищений болгарський перець і шинку кубиками або соломкою. Подрібнюємо не великими чвертькільцями очищений ріпчасту цибулю і кріп дрібно рубаємо.

  • Змішуємо в мисці шинку, перець болгарський, кріп, цибулю і панірувальні сухарі, приправляємо компоненти соком половинки лимона, сіллю і меленим перцем і перемішуємо.

  • Рибину солимо, перчимо з усіх боків, а потім наповнюємо приготовленої начинкою і складаємо черевце зубочисткою.

  • Зверху надрізаємо тушку гольця до поперек хребта в декількох місцях і вставляємо в розрізи лимонні тонкі скибочки.

  • Кладемо рибу в промаслений вершковим маслом ємність для запікання і готуємо при температурі 185 градусів протягом півгодини.


  • Для любителів особливо соковитою риби рекомендуємо попередньо загорнути нафаршированого гольця у фольгу, а тільки тоді помістити у форму і відправити для подальшого приготування.
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:05
    Переглядів: 143