Риба голець – рецепти
Ми сьогодні розповімо, що можна приготувати з риби голець і запропонуємо кілька простих і доступних рецептів.
Даний сорт червоної риби відрізняється невеликим вмістом жирів і невисокою калорійністю, що особливо зацікавить тих, хто стежить за своєю вагою.
Інгредієнти:
риба голець – 1 середня тушка;
борошно рисове – 130 г;
сік лимонний – 20 мл;
чиста вода – 20 мл;
яйце куряче – 1 шт.;
олія соняшникова без аромату або оливкова – 45 мл;
сіль крупна морська – за смаком.
Приготування
Перед приготуванням на сковороді рибку необхідно почистити, обсушити і розрізати упоперек на порційні шматочки.
Збризкуємо скибочки лимонним соком, підсолюємо за смаком і залишаємо хвилин на п'ятнадцять промаринуватися.
Прогріваємо на сковороді олію соняшникова або оливкова без аромату, а в мисочці змішуємо куряче яйце і воду.
Кожен шматочок риби голець макаємо в яєчну суміш, паніруємо у рисовому борошні і викладаємо в розпечене масло.
Підрум'янюємо скибочки з одного боку, перевертаємо на інший і завершуємо приготування, трохи збавивши вогонь.
Рецепт засолки риби голець простий і не особливо хлопотен, а результат, ну просто пальчики оближеш!
Інгредієнти:
риба голець – 1 середня тушка;
перець мелений чорний або суміш декількох видів – 2 щіпки;
лимон – 80 г;
цукор-пісок – 25 г;
олія соняшникова без аромату або оливкова – 140 мл;
сіль кухонна велика – 60 р.
Приготування
Тушку спочатку очищаємо, зрізаємо хвіст, плавники і відрізаємо голову.
Рибу розрізаємо вздовж хребта, відокремлюючи філе, і отримані пласти рибної м'якоті на шкірі укладаємо в контейнер або іншу відповідну посудину, пересипаючи сумішшю солі і цукрового піску.
Залишаємо заготовку на дванадцять годин або на ніч, після чого знімаємо шкіру, а чисту м'якоть розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо в миску, пересипаючи перчиком і перекладаючи лимонними часточками (без кісточок).
Заливаємо заготівлю олією соняшниковою або оливковою без аромату, щоб вона повністю покрила рибні скибочки і даємо настоятися пару-трійку годин.
В даному випадку ми перед запіканням нафаршируємо гольця сумішшю шинки і овочів. Підсумковий результат вразить навіть найприскіпливіших гурманів, настільки це смачно, оригінально і незвично.
Інгредієнти:
риба голець – 1 середня тушка;
шинка – 130 г;
лимон – 160 г;
цибулина ріпчаста – 95 г;
сухарі панірувальні – 50 г;
перець солодкий болгарський – 110 г;
кріп (зелень) – кілька гілочок;
масло вершкове – 25 г;
сіль крупна морська і перець мелений – за смаком.
Приготування
Для реалізації ідеї тушку чистимо, промиваємо, позбавляє від плавників, хвоста, зябер, а при бажанні і від голови.
Для начинки шаткуємо очищений болгарський перець і шинку кубиками або соломкою. Подрібнюємо не великими чвертькільцями очищений ріпчасту цибулю і кріп дрібно рубаємо.
Змішуємо в мисці шинку, перець болгарський, кріп, цибулю і панірувальні сухарі, приправляємо компоненти соком половинки лимона, сіллю і меленим перцем і перемішуємо.
Рибину солимо, перчимо з усіх боків, а потім наповнюємо приготовленої начинкою і складаємо черевце зубочисткою.
Зверху надрізаємо тушку гольця до поперек хребта в декількох місцях і вставляємо в розрізи лимонні тонкі скибочки.
Кладемо рибу в промаслений вершковим маслом ємність для запікання і готуємо при температурі 185 градусів протягом півгодини.
Для любителів особливо соковитою риби рекомендуємо попередньо загорнути нафаршированого гольця у фольгу, а тільки тоді помістити у форму і відправити для подальшого приготування.
Даний сорт червоної риби відрізняється невеликим вмістом жирів і невисокою калорійністю, що особливо зацікавить тих, хто стежить за своєю вагою.
Як приготувати смажену рибу голець – рецепт на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Як посолити рибу голець – рецепт?
Рецепт засолки риби голець простий і не особливо хлопотен, а результат, ну просто пальчики оближеш!
Інгредієнти:
Приготування
Риба голець – рецепт в духовці з шинкою і овочами?
В даному випадку ми перед запіканням нафаршируємо гольця сумішшю шинки і овочів. Підсумковий результат вразить навіть найприскіпливіших гурманів, настільки це смачно, оригінально і незвично.
Інгредієнти:
Приготування
Для любителів особливо соковитою риби рекомендуємо попередньо загорнути нафаршированого гольця у фольгу, а тільки тоді помістити у форму і відправити для подальшого приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти

Омуль – рецепти приготування
З омуля можна готувати чудові страви, особливо якщо скористаєтеся нашими рекомендаціями, наведеними далі. Підкажемо, як рибу цікаво посмажити або

Риба, запечена з овочами в духовці
Спробуйте запекти рибу з нашим цікавим рецептами. Далі підкажемо, як створити повноцінне самостійне блюдо, яке напевно всім сподобається. Розповімо

Риба у фользі
Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить

Фарширована риба в духовці
Фарширована риба – це ідеальне гаряче блюдо, яке займе гідне місце на святковому столі, і не затримається надовго. Слід зазначити, що готується такий

Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно

Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома