Ми сьогодні розповімо, що можна приготувати з риби голець і запропонуємо кілька простих і доступних рецептів.
Даний сорт червоної риби відрізняється невеликим вмістом жирів і невисокою калорійністю, що особливо зацікавить тих, хто стежить за своєю вагою.
Як приготувати смажену рибу голець – рецепт на сковороді
Інгредієнти: риба голець – 1 середня тушка; борошно рисове – 130 г; сік лимонний – 20 мл; чиста вода – 20 мл; яйце куряче – 1 шт.; олія соняшникова без аромату або оливкова – 45 мл; сіль крупна морська – за смаком. Приготування Перед приготуванням на сковороді рибку необхідно почистити, обсушити і розрізати упоперек на порційні шматочки. Збризкуємо скибочки лимонним соком, підсолюємо за смаком і залишаємо хвилин на п'ятнадцять промаринуватися. Прогріваємо на сковороді олію соняшникова або оливкова без аромату, а в мисочці змішуємо куряче яйце і воду. Кожен шматочок риби голець макаємо в яєчну суміш, паніруємо у рисовому борошні і викладаємо в розпечене масло. Підрум'янюємо скибочки з одного боку, перевертаємо на інший і завершуємо приготування, трохи збавивши вогонь. Як посолити рибу голець – рецепт?
Рецепт засолки риби голець простий і не особливо хлопотен, а результат, ну просто пальчики оближеш!
Інгредієнти: риба голець – 1 середня тушка; перець мелений чорний або суміш декількох видів – 2 щіпки; лимон – 80 г; цукор-пісок – 25 г; олія соняшникова без аромату або оливкова – 140 мл; сіль кухонна велика – 60 р. Приготування Тушку спочатку очищаємо, зрізаємо хвіст, плавники і відрізаємо голову. Рибу розрізаємо вздовж хребта, відокремлюючи філе, і отримані пласти рибної м'якоті на шкірі укладаємо в контейнер або іншу відповідну посудину, пересипаючи сумішшю солі і цукрового піску. Залишаємо заготовку на дванадцять годин або на ніч, після чого знімаємо шкіру, а чисту м'якоть розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо в миску, пересипаючи перчиком і перекладаючи лимонними часточками (без кісточок). Заливаємо заготівлю олією соняшниковою або оливковою без аромату, щоб вона повністю покрила рибні скибочки і даємо настоятися пару-трійку годин. Риба голець – рецепт в духовці з шинкою і овочами?
В даному випадку ми перед запіканням нафаршируємо гольця сумішшю шинки і овочів. Підсумковий результат вразить навіть найприскіпливіших гурманів, настільки це смачно, оригінально і незвично.
Інгредієнти: риба голець – 1 середня тушка; шинка – 130 г; лимон – 160 г; цибулина ріпчаста – 95 г; сухарі панірувальні – 50 г; перець солодкий болгарський – 110 г; кріп (зелень) – кілька гілочок; масло вершкове – 25 г; сіль крупна морська і перець мелений – за смаком. Приготування Для реалізації ідеї тушку чистимо, промиваємо, позбавляє від плавників, хвоста, зябер, а при бажанні і від голови. Для начинки шаткуємо очищений болгарський перець і шинку кубиками або соломкою. Подрібнюємо не великими чвертькільцями очищений ріпчасту цибулю і кріп дрібно рубаємо. Змішуємо в мисці шинку, перець болгарський, кріп, цибулю і панірувальні сухарі, приправляємо компоненти соком половинки лимона, сіллю і меленим перцем і перемішуємо. Рибину солимо, перчимо з усіх боків, а потім наповнюємо приготовленої начинкою і складаємо черевце зубочисткою. Зверху надрізаємо тушку гольця до поперек хребта в декількох місцях і вставляємо в розрізи лимонні тонкі скибочки. Кладемо рибу в промаслений вершковим маслом ємність для запікання і готуємо при температурі 185 градусів протягом півгодини. Для любителів особливо соковитою риби рекомендуємо попередньо загорнути нафаршированого гольця у фольгу, а тільки тоді помістити у форму і відправити для подальшого приготування.