Як правило, така закуска готується з риби сімейства сигових - омуля. Сагудай з омуля - рецепт, часто застосовуваний на риболовлі, в похідних умовах і не вимагає великої майстерності. Риба чиститься, ріжеться на шматки і маринується в спеціях і оцті протягом чверті години, після чого подається до столу. Незважаючи на простоту і незмінний склад інгредієнтів, існує безліч способів приготування риби в якості популярної закуски.
Сагудай з омуля - рецепт
Перед тим, як приготувати сагудай з омуля, слід визначитися зі способом оброблення риби. Філе омуля маринується протягом чверті години, а рибні шматки з кістками потребують більш тривалого часу до подачі.
Інгредієнти: риба омуль - 12 кг; оцет - 10 мл; рослинна олія - 25 мл; перець - 5 р; сіль - 5 р. Приготування Очистіть свіжого омуля, відокремити хвіст і голову, розріжте на філе, зніміть шкіру і видаліть кісточки. Наріжте м'ясо риби тонкими смужками, розкладіть на тарілці. Приправте сіллю, перцем, рослинним маслом і оцтом. Залиште маринуватися з чверть години, після чого подавайте до столу. Сагудай з байкальського омуля - рецепт
На Байкалі сагудай з свіжого омуля - традиційне святкове новорічна страва, рецептом якого готова поділитися кожна господиня. Розглянемо приготування сагудая по-байкальски.
Інгредієнти: риба омуль - 550 г; цибуля - 35 г; сік лимона - 20 мл; рослинна олія - 25 мл; щіпка чорного перцю. Приготування Зніміть шкірку з риби і відокремте м'ясо від кісток. Поріжте філе маленькими шматочками. Очищений лук поріжте кільцями, обробіть окропом для видалення гіркоти. З'єднайте рибу з цибулею, перемішайте і дайте настоятися кілька хвилин. Заправте страву маслом, соком лимона і перцем, перемішайте і пригощайте близьких. Сагудай із замороженого омуля
Перед тим, як зробити сагудай з омуля, що зберігався в морозильній камері, слід розморожувати рибу не більше чверті години. Риба повинна бути підмерзлою, щоб при обробленні не перетворитися в кашку.
Інгредієнти: морожений омуль - 900 г; червоний цибуля - 45 г; рослинна олія - 30 мл; чорний мелений перець - 1/2 ч. ложки. Приготування Замороженого омуля дістаньте з морозильної камери і розморожуйте не більше 10 хвилин, щоб риб'ячий жир зберігся на м'ясі, а не на шкірі. Зніміть шкірку, нарізати рибу на шматочки, з кожного видаліть потрухи і кров. Викладіть шматочки риби в глибоку миску, наріжте кільцями цибулю і змішайте. Заправте рослинним маслом блюдо і перцем, перемішайте. Накрийте миску тарілкою і струшуйте вміст близько п'ятдесяти разів для кращої просочення м'якоті маринадом. Готову страву відразу подавайте до столу.