Вернуться назад Распечатать

Сагудай з омуля

Сагудай з омуля
Як правило, така закуска готується з риби сімейства сигових - омуля. Сагудай з омуля - рецепт, часто застосовуваний на риболовлі, в похідних умовах і не вимагає великої майстерності. Риба чиститься, ріжеться на шматки і маринується в спеціях і оцті протягом чверті години, після чого подається до столу. Незважаючи на простоту і незмінний склад інгредієнтів, існує безліч способів приготування риби в якості популярної закуски.

Сагудай з омуля - рецепт


Перед тим, як приготувати сагудай з омуля, слід визначитися зі способом оброблення риби. Філе омуля маринується протягом чверті години, а рибні шматки з кістками потребують більш тривалого часу до подачі.
Інгредієнти:

  • риба омуль - 12 кг;

  • оцет - 10 мл;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • перець - 5 р;

  • сіль - 5 р.


  • Приготування

  • Очистіть свіжого омуля, відокремити хвіст і голову, розріжте на філе, зніміть шкіру і видаліть кісточки.

  • Наріжте м'ясо риби тонкими смужками, розкладіть на тарілці.

  • Приправте сіллю, перцем, рослинним маслом і оцтом. Залиште маринуватися з чверть години, після чого подавайте до столу.


  • Сагудай з байкальського омуля - рецепт


    На Байкалі сагудай з свіжого омуля - традиційне святкове новорічна страва, рецептом якого готова поділитися кожна господиня. Розглянемо приготування сагудая по-байкальски.
    Інгредієнти:

  • риба омуль - 550 г;

  • цибуля - 35 г;

  • сік лимона - 20 мл;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • щіпка чорного перцю.


  • Приготування

  • Зніміть шкірку з риби і відокремте м'ясо від кісток. Поріжте філе маленькими шматочками.

  • Очищений лук поріжте кільцями, обробіть окропом для видалення гіркоти.

  • З'єднайте рибу з цибулею, перемішайте і дайте настоятися кілька хвилин.

  • Заправте страву маслом, соком лимона і перцем, перемішайте і пригощайте близьких.


  • Сагудай із замороженого омуля


    Перед тим, як зробити сагудай з омуля, що зберігався в морозильній камері, слід розморожувати рибу не більше чверті години. Риба повинна бути підмерзлою, щоб при обробленні не перетворитися в кашку.
    Інгредієнти:

  • морожений омуль - 900 г;

  • червоний цибуля - 45 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • чорний мелений перець - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування

  • Замороженого омуля дістаньте з морозильної камери і розморожуйте не більше 10 хвилин, щоб риб'ячий жир зберігся на м'ясі, а не на шкірі.

  • Зніміть шкірку, нарізати рибу на шматочки, з кожного видаліть потрухи і кров.

  • Викладіть шматочки риби в глибоку миску, наріжте кільцями цибулю і змішайте.

  • Заправте рослинним маслом блюдо і перцем, перемішайте.

  • Накрийте миску тарілкою і струшуйте вміст близько п'ятдесяти разів для кращої просочення м'якоті маринадом. Готову страву відразу подавайте до столу.