Кижуч універсальний, а тому піддається різним способам обробки. Рибу засолюють, смажать, готують на грилі і запікають. Популярна ресторанна подача - кижуч, запечений цілком на рожні, передбачає використання спеціальних технологій, неможливих в рамках домашньої кухні. Ми ж розглянемо різні рецепти приготування кижуча, які дозволять насолодитися рибним смаком у звичній обстановці.
Як приготувати кижуч в духовці у вершках?
Основна вимога при приготуванні рибних страв - свіжа риба, до вибору якої слід підходити, керуючись низкою правил. Перед тим, як приготувати кижуч, огляньте тушку риби: срібляста і блискуча луска визначає свіжість. При натисканні, м'ясо риби повинно мати пружність і зберігати щільну текстуру.
Інгредієнти: кижуч - 950 г; цибуля - 65 г; вершки - 215 мл; твердий сир - 85 р. Приготування Рибу очистити від луски, випатрайте і наріжте великими шматками. Очищену цибулю, наріжте кільцями і викладіть рівним шаром у форму для випікання. Накрийте цибулю шматочками риби, приправте перцем і залийте вершками. Помістіть рибне блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте протягом чверті години. Після чого, закрийте рибу подрібненим сиром і запікайте пару хвилин до повного приготування. Як приготувати рибу кижуч на сковороді?
Найчастіше, при підсмажуванні, риба втрачає жирність і м'якість, купуючи сухий і непривабливий вигляд. Щоб зберегти смакові якості продукту, потрібно знати, як приготувати кижуч так, щоб він був соковитим. Використання маринаду перед приготуванням додасть рибі насичений смак і збереже форму.
Інгредієнти: кижуч (філе) -650 г; рослинне масло - 65 мл; сік лимона - 15 мл; мед - 20 г; гірчиця - 5 г; борошно - 90 р. Приготування Очищену і випатрану рибу обробити на філе і порізати порційно. Покладіть в маринад, для приготування якого змішайте мед, сік лимона, гірчицю і частина рослинного масла. Залиште настоятися протягом чверті години. Промариновані шматки риби, умочіть в борошно і обсмажте на розпеченій сковороді по кілька хвилин з кожного боку. Доведіть рибу до повної готовності, помістивши її в духовку при 200 градусах на пару хвилин. Як приготувати стейки кижуча в духовці?
Класичний, простий варіант приготування риби кижуч, приправленою соком лимона, - прекрасний спосіб отримати корисне і низькокалорійне блюдо на вечерю.
Інгредієнти: кижуч (стейки) - 750 г; сік лимона - 25 мл; рослинне масло - 55 мл Приготування Промийте рибні стейки і висушити серветкою. Приправте сіллю і перцем з обох сторін, змастіть рослинною олією, заправте лимонним соком і викладіть у форму для випікання. Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте блюдо готуватися на чверть години. Після чого зарумяньте рибу, використовуючи функцію «гриль». Приготовану рибу подавайте зі свіжим овочевим салатом. Що можна приготувати з риби кижуч?
Легке блюдо - рибні палички в кляре, які чудово підійдуть у ролі закуски до вечері. Така паніровка збереже соковитість і пружність рибного філе.
Інгредієнти: кижуч (філе) - 500 г; сік лимона - 15 мл; рослинне масло - 45 мл; яйце – 1 шт.; борошно - 50 р; вода - 150 мл Приготування Очищену рибу, розберіть на філе і нарізати невеликими скибочками. Приготуйте маринад з соку лимона і рослинного масла. Замаринуйте філе на чверть години. Приготуйте кляр, змішавши борошно з яйцем і водою. Добре збийте суміш віночком, не залишаючи грудочок. Умочіть рибні шматочки в кляр і обсмажте в олії до золотистого кольору.