» » Котлети з риби

Котлети з риби

Риба, як незамінне джерело фосфору та інших необхідних цінних елементів і вітамінів є обов'язковим продуктом для регулярного вживання. Її можна просто посмажити шматочками, запекти в духовці або ж використовувати в якості основи смачних котлет. Останній варіант застосування риби ми розглянемо більш докладно і запропонуємо кілька цікавих рецептів.

Як приготувати січені котлети з червоної риби?

Котлети з риби

Інгредієнти:

  • червона риба (філе) – 360 г;

  • куряче яйце відбірне – 1 шт.;

  • майонез густий – 30 г;

  • крохмаль картопляний – 30 г;

  • цибулина ріпчаста – 65 г;

  • велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • борошно для панірування і масло рослинне для смаження.


  • Приготування
    Якщо філе риби не подрібнювати традиційно на м'ясорубці або в блендері, а нарубати ножем, котлетки виходять неймовірно ніжними і соковитими. В даному випадку приготуємо вироби з червоної риби. Необхідну кількість продукту промиваємо і позбавляємо від шкіри і кісточок.

  • Шаткуємо рибну м'якоть кубиками як можна дрібніше і кладемо в миску.

  • Вбиваємо на основі котлет яйце, додаємо крохмаль картопляний і закладаємо майонез.

  • Цибулину очистити, дуже дрібно рубаємо і також закладаємо в рибний рубаний фарш.

  • Підсолюємо масу, перчимо та ретельно перемішуємо.

  • Через хвилин тридцять, коли фарш трохи настоїться, відбираємо його невеликі порції ложкою викладаємо в миску з борошном, паніруємо котлетки, надаємо їм правильну форму і кладемо на сковороду в прогріте маслечко.

  • Подрумянившиеся з двох сторін виробу викладаємо на тарілку і подаємо до столу.


  • Котлети з річкової риби

    Котлети з риби

    Інгредієнти:

  • риба річкова – 680 г;

  • незбиране молоко або вода – 95 мл;

  • пшеничний білий хліб – 55 г;

  • цибулина ріпчаста – 85 м;

  • панірувальні сухарі – 95 г;

  • велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • олія соняшникова без запаху або оливкова – 65 мл


  • Приготування
    Самий трудомісткий етап у підготовці фаршу з річкової риби для котлет – це відділення м'якоті від кісток. Приступати до нього слід тільки після патрання і очищення рибних тушок.

  • Отримане філе розрізаємо на порції і пропускаємо через м'ясорубку. Тим же манером перемелюємо попередньо нарізану і обсмажену цибулю, а також розмочений у воді або молоці хлібець.

  • Додаємо у фарш сіль і мелений перчик, перемішуємо і приступаємо до оформлення і смаження виробів.

  • Скачуємо руками невеличкі акуратні котлетки, опускаємо їх у сухарях для панірування і викладаємо в прогріте на сковороді олію.

  • Як тільки котлети підрум'яняться з двох сторін, викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу.


  • Котлети з вареної риби

    Котлети з риби

    Інгредієнти:

  • риба будь – 880 г;

  • незбиране молоко або вода – 155 мл;

  • пшеничний білий хліб – 155 г;

  • яйце відбірне куряче – 1 шт.;

  • пір'я зеленої цибулі – 45-55 г;

  • панірувальні сухарі – 95 г;

  • велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • олія соняшникова без запаху або оливкова – 65 мл


  • Приготування

  • Будь-яку рибу необхідно спочатку почистити, промити, а потім помістити у відповідну посудину, залити чистою водою і поставити варитися на плиту.

  • Через п'ятнадцять хвилин з моменту закипання, викладаємо тушки риби на друшляк, даємо стекти і трохи охолонути, після чого виймаємо всі кісточки, відокремлюючи їх від м'якоті.

  • Отриману м'якоть разом з розмоченим і віджатим білим пшеничним хлібом перемелюємо через м'ясорубку і кладемо в миску.

  • Додаємо у фарш дрібно нарубані пір'я зеленого лука, солимо масу і перчимо, додаємо яйце і ретельно все перемішуємо.

  • Тепер формуємо котлетки традиційної форми, опускаємо їх у дрібних сухарів для панірування і викладаємо в сковороду з прогрітим в ній маслом. Смажимо вироби до апетитної рум'яної скоринки з двох сторін.
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:01
    Переглядів: 70