Риба, як незамінне джерело фосфору та інших необхідних цінних елементів і вітамінів є обов'язковим продуктом для регулярного вживання. Її можна просто посмажити шматочками, запекти в духовці або ж використовувати в якості основи смачних котлет. Останній варіант застосування риби ми розглянемо більш докладно і запропонуємо кілька цікавих рецептів.
Як приготувати січені котлети з червоної риби?
Інгредієнти: червона риба (філе) – 360 г; куряче яйце відбірне – 1 шт.; майонез густий – 30 г; крохмаль картопляний – 30 г; цибулина ріпчаста – 65 г; велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком; борошно для панірування і масло рослинне для смаження. Приготування Якщо філе риби не подрібнювати традиційно на м'ясорубці або в блендері, а нарубати ножем, котлетки виходять неймовірно ніжними і соковитими. В даному випадку приготуємо вироби з червоної риби. Необхідну кількість продукту промиваємо і позбавляємо від шкіри і кісточок.
Шаткуємо рибну м'якоть кубиками як можна дрібніше і кладемо в миску. Вбиваємо на основі котлет яйце, додаємо крохмаль картопляний і закладаємо майонез. Цибулину очистити, дуже дрібно рубаємо і також закладаємо в рибний рубаний фарш. Підсолюємо масу, перчимо та ретельно перемішуємо. Через хвилин тридцять, коли фарш трохи настоїться, відбираємо його невеликі порції ложкою викладаємо в миску з борошном, паніруємо котлетки, надаємо їм правильну форму і кладемо на сковороду в прогріте маслечко. Подрумянившиеся з двох сторін виробу викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Котлети з річкової риби
Інгредієнти: риба річкова – 680 г; незбиране молоко або вода – 95 мл; пшеничний білий хліб – 55 г; цибулина ріпчаста – 85 м; панірувальні сухарі – 95 г; велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком; олія соняшникова без запаху або оливкова – 65 мл Приготування Самий трудомісткий етап у підготовці фаршу з річкової риби для котлет – це відділення м'якоті від кісток. Приступати до нього слід тільки після патрання і очищення рибних тушок.
Отримане філе розрізаємо на порції і пропускаємо через м'ясорубку. Тим же манером перемелюємо попередньо нарізану і обсмажену цибулю, а також розмочений у воді або молоці хлібець. Додаємо у фарш сіль і мелений перчик, перемішуємо і приступаємо до оформлення і смаження виробів. Скачуємо руками невеличкі акуратні котлетки, опускаємо їх у сухарях для панірування і викладаємо в прогріте на сковороді олію. Як тільки котлети підрум'яняться з двох сторін, викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу. Котлети з вареної риби
Інгредієнти: риба будь – 880 г; незбиране молоко або вода – 155 мл; пшеничний білий хліб – 155 г; яйце відбірне куряче – 1 шт.; пір'я зеленої цибулі – 45-55 г; панірувальні сухарі – 95 г; велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком; олія соняшникова без запаху або оливкова – 65 мл Приготування Будь-яку рибу необхідно спочатку почистити, промити, а потім помістити у відповідну посудину, залити чистою водою і поставити варитися на плиту. Через п'ятнадцять хвилин з моменту закипання, викладаємо тушки риби на друшляк, даємо стекти і трохи охолонути, після чого виймаємо всі кісточки, відокремлюючи їх від м'якоті. Отриману м'якоть разом з розмоченим і віджатим білим пшеничним хлібом перемелюємо через м'ясорубку і кладемо в миску. Додаємо у фарш дрібно нарубані пір'я зеленого лука, солимо масу і перчимо, додаємо яйце і ретельно все перемішуємо. Тепер формуємо котлетки традиційної форми, опускаємо їх у дрібних сухарів для панірування і викладаємо в сковороду з прогрітим в ній маслом. Смажимо вироби до апетитної рум'яної скоринки з двох сторін.