Риба в солі

Риба в солі
Запечена в духовці рибка – це смачно, а ще дуже корисно. Є багато варіантів приготування морепродуктів в духовці і з цієї статті дізнаєтеся рецепти риба, запечена в солі.

Риба, запечена в солі


Інгредієнти:

  • тушка морського окуня – 1 шт.;

  • гілочки свіжого розмарину і чебрецю – по 1 шт.;

  • сіль кам'яна – 1 кг;

  • вода кімнатної температури – 100 мл;

  • сіль морська – 500 г;

  • білки яєць – 4 шт.;

  • лист лавровий – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • оливкова олія – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • Духовку нагріваємо до 220 градусів.

  • Тушку риби ретельно промиваємо й обсушуємо.

  • У глибокій ємності з'єднуємо сіль з білками і поступово вливаємо теплу воду. Повинна вийти маса, що нагадує пухкий сніг.

  • На деко висипаємо половину солі у формі риби.

  • Тушку окуня натираємо оливковою олією і покласти на лист із сіллю.

  • У черевце покласти скибочки лимона, лавровий лист і гілочки чебрецю з розмарином. Засипаємо рибку решті сіллю.

  • На середній решітці випікаємо близько 25 хвилин. Потім виймаємо, даємо постояти хвилин 5 охолонути і вилочкою розламуємо кірку з солі.


  • Риба, запечена в солі в духовці


    Інгредієнти:

  • тушка риби (форель, судак, дорада) – 1 шт.;

  • пучок кропу – 1 шт.;

  • білки яєць сирі – 2 шт.;

  • пучок – 1 пучок;

  • лимон – 1 шт.;

  • сіль кам'яна – 1 кг.


  • Приготування

  • Рибу очищаємо від нутрощів і луски. У черевце закладаємо зелень.

  • Сіль змішати зі збитими білками і подрібненої лимонної цедрою. В результаті вийде пастоподібна маса.

  • Застеляємо деко листом фольги, розподіляємо половину соляної суміші, викладаємо рибку і засипаємо решті сіллю.

  • Запікаємо рибу під сіллю близько 40 хвилин при температурі 200 градусів.

  • Після закінчення зазначеного часу деко з духовки витягуємо.

  • Постукуючи по скоринці рукояткою ножа, розбиваємо її і витягаємо ароматну рибку.


  • Риба в солі – рецепт


    Інгредієнти:

  • сіль – 2 кг;

  • тушка дорада – 1 шт.


  • Приготування

  • Прогріваємо Духовку до температури 180 градусів.

  • Дораду чистимо і видаляємо у неї всі нутрощі.

  • Сіль насипати в каструлю, вливаємо приблизно 250 мл води.

  • Поміщаємо сіль на лист товщиною близько 2 см. Зверху укладаємо дораду, очищену від нутрощів, і обкладаємо її мокрою сіллю з усіх боків, придавлюючи сіль руками.

  • Ставимо деко з підготовленою рибою в солі на півгодини в духовку.

  • Потім соляну кірку розбиваємо, витягаємо рибку і подаємо до столу, прикрасивши зеленню і лимоном.


  • Приємного всім апетиту!
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:43
    Переглядів: 36