Риба в солі
Запечена в духовці рибка – це смачно, а ще дуже корисно. Є багато варіантів приготування морепродуктів в духовці і з цієї статті дізнаєтеся рецепти риба, запечена в солі.
Інгредієнти:
тушка морського окуня – 1 шт.;
гілочки свіжого розмарину і чебрецю – по 1 шт.;
сіль кам'яна – 1 кг;
вода кімнатної температури – 100 мл;
сіль морська – 500 г;
білки яєць – 4 шт.;
лист лавровий – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
оливкова олія – 1 ст. ложка.
Приготування
Духовку нагріваємо до 220 градусів.
Тушку риби ретельно промиваємо й обсушуємо.
У глибокій ємності з'єднуємо сіль з білками і поступово вливаємо теплу воду. Повинна вийти маса, що нагадує пухкий сніг.
На деко висипаємо половину солі у формі риби.
Тушку окуня натираємо оливковою олією і покласти на лист із сіллю.
У черевце покласти скибочки лимона, лавровий лист і гілочки чебрецю з розмарином. Засипаємо рибку решті сіллю.
На середній решітці випікаємо близько 25 хвилин. Потім виймаємо, даємо постояти хвилин 5 охолонути і вилочкою розламуємо кірку з солі.
Інгредієнти:
тушка риби (форель, судак, дорада) – 1 шт.;
пучок кропу – 1 шт.;
білки яєць сирі – 2 шт.;
пучок – 1 пучок;
лимон – 1 шт.;
сіль кам'яна – 1 кг.
Приготування
Рибу очищаємо від нутрощів і луски. У черевце закладаємо зелень.
Сіль змішати зі збитими білками і подрібненої лимонної цедрою. В результаті вийде пастоподібна маса.
Застеляємо деко листом фольги, розподіляємо половину соляної суміші, викладаємо рибку і засипаємо решті сіллю.
Запікаємо рибу під сіллю близько 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Після закінчення зазначеного часу деко з духовки витягуємо.
Постукуючи по скоринці рукояткою ножа, розбиваємо її і витягаємо ароматну рибку.
Інгредієнти:
сіль – 2 кг;
тушка дорада – 1 шт.
Приготування
Прогріваємо Духовку до температури 180 градусів.
Дораду чистимо і видаляємо у неї всі нутрощі.
Сіль насипати в каструлю, вливаємо приблизно 250 мл води.
Поміщаємо сіль на лист товщиною близько 2 см. Зверху укладаємо дораду, очищену від нутрощів, і обкладаємо її мокрою сіллю з усіх боків, придавлюючи сіль руками.
Ставимо деко з підготовленою рибою в солі на півгодини в духовку.
Потім соляну кірку розбиваємо, витягаємо рибку і подаємо до столу, прикрасивши зеленню і лимоном.
Приємного всім апетиту!
Риба, запечена в солі
Інгредієнти:
Приготування
Риба, запечена в солі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Риба в солі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приємного всім апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба у фользі
Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить
Риба, запечена у фользі
Запікання будь-якої риби у фользі - це найпростіший спосіб приготування ситного і смачного обіду. Таким чином досить складно зіпсувати рибку,
Дорада в духовці
Коли хочеться приготувати що-небудь незвичайне, радимо вам звернути увагу на ці рецепти запеченої доради. Ми постаралися зібрати найбільш цікаві
Дорада, запечена у фользі
Дорада - чудова рибка, підходяща для тушкування, смаження, запікання. Страви з неї виходять дуже соковитими і ароматними, до того ж вони корисні, що
Риба з лимоном в духовці
Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій