Запечена в духовці рибка – це смачно, а ще дуже корисно. Є багато варіантів приготування морепродуктів в духовці і з цієї статті дізнаєтеся рецепти риба, запечена в солі.
Риба, запечена в солі
Інгредієнти: тушка морського окуня – 1 шт.; гілочки свіжого розмарину і чебрецю – по 1 шт.; сіль кам'яна – 1 кг; вода кімнатної температури – 100 мл; сіль морська – 500 г; білки яєць – 4 шт.; лист лавровий – 1 шт.; лимон – 1 шт.; оливкова олія – 1 ст. ложка. Приготування Духовку нагріваємо до 220 градусів. Тушку риби ретельно промиваємо й обсушуємо. У глибокій ємності з'єднуємо сіль з білками і поступово вливаємо теплу воду. Повинна вийти маса, що нагадує пухкий сніг. На деко висипаємо половину солі у формі риби. Тушку окуня натираємо оливковою олією і покласти на лист із сіллю. У черевце покласти скибочки лимона, лавровий лист і гілочки чебрецю з розмарином. Засипаємо рибку решті сіллю. На середній решітці випікаємо близько 25 хвилин. Потім виймаємо, даємо постояти хвилин 5 охолонути і вилочкою розламуємо кірку з солі. Риба, запечена в солі в духовці
Інгредієнти: тушка риби (форель, судак, дорада) – 1 шт.; пучок кропу – 1 шт.; білки яєць сирі – 2 шт.; пучок – 1 пучок; лимон – 1 шт.; сіль кам'яна – 1 кг. Приготування Рибу очищаємо від нутрощів і луски. У черевце закладаємо зелень. Сіль змішати зі збитими білками і подрібненої лимонної цедрою. В результаті вийде пастоподібна маса. Застеляємо деко листом фольги, розподіляємо половину соляної суміші, викладаємо рибку і засипаємо решті сіллю. Запікаємо рибу під сіллю близько 40 хвилин при температурі 200 градусів. Після закінчення зазначеного часу деко з духовки витягуємо. Постукуючи по скоринці рукояткою ножа, розбиваємо її і витягаємо ароматну рибку. Риба в солі – рецепт
Інгредієнти: сіль – 2 кг; тушка дорада – 1 шт. Приготування Прогріваємо Духовку до температури 180 градусів. Дораду чистимо і видаляємо у неї всі нутрощі. Сіль насипати в каструлю, вливаємо приблизно 250 мл води. Поміщаємо сіль на лист товщиною близько 2 см. Зверху укладаємо дораду, очищену від нутрощів, і обкладаємо її мокрою сіллю з усіх боків, придавлюючи сіль руками. Ставимо деко з підготовленою рибою в солі на півгодини в духовку. Потім соляну кірку розбиваємо, витягаємо рибку і подаємо до столу, прикрасивши зеленню і лимоном. Приємного всім апетиту!