» » Макарони з куркою і грибами

Макарони з куркою і грибами

Макарони з куркою і грибами
Макарони з куркою і грибами - блюдо, яке можна приготувати десятком різних способів. Пасту можна подати з грибним соусом або підливою, запекти або навіть нафарширувати великі раковини.

Макарони з грибами і куркою в вершках


Цей рецепт - варіація класичного бефстроганова, в якому яловичину замінили куркою, а також додали до складу страви гриби. Курятина і гриби стануть тут основою вершковою підливи, якої ми покриємо відварну яєчну локшину .
Інгредієнти:

  • куряче філе - 380 г;

  • печериці - 210 г;

  • яєчна локшина - 155 г;

  • курячий бульйон - 365 мл;

  • сметана - 55 г;

  • часник - 4 зубки;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 35 р.


  • Приготування

  • Поки яєчна локшина вариться, швидко приготуйте основу для підливи, обсмаживши подрібнений часник і залив його сумішшю бульйону з крохмалем.

  • Як тільки соус загусне, додайте до нього шматочок вершкового масла і зменшіть вогонь. Додайте в соус сметану.

  • Окремо обсмажте максимально дрібно нарізану курятину і гриби.

  • Як тільки птах дійде до готовності, а вся зайва грибна волога випарується, перекладайте інгредієнти на основі підливи.

  • Підлива з курки з грибами до макаронів готова, залишається з'єднати її з відвареної локшиною і можна сервірувати.


  • Запіканка з макаронів з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • макарони - 310 г;

  • порей - 1 шт.;

  • печериці - 230 г;

  • часник - 2 зубки;

  • курятина - 320 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • борошно - 35 г;

  • молоко - 740 мл;

  • сир тертий - 190 г;

  • хлібна крихта - 35 р.


  • Приготування

  • Відваріть макарони . Поки ті варяться до al-dente, займіться соусом.

  • Приготуйте пасеровку з порею з грибами. Коли зажарка підрум'яниться, а зайва волога випарується, додайте до неї роздавлений зубчик часнику і трохи олії.

  • Присипте основу соусу борошном, а після перемішування залийте молоком.

  • Як тільки соус загусне, всипте до нього сир, дочекайтеся, поки він не розплавиться.

  • Змішайте сирний соус з пастою і перекладіть у форму, присипте блюдо хлібної крихтою і залиште макарони з куркою і грибами в духовці запікати на півгодини при 200 градусах.


  • Макарони-черепашки, фаршировані куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • «черепашки» - 20 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • куряче філе - 490 г;

  • печериці - 130 г;

  • сир рікотта - 345 г;

  • тертий твердий сир - 85 м;

  • яйця - 2 шт.;

  • соус бешамель - 470 мл


  • Приготування

  • Поставте варитися мушлі до напівготовності.

  • Перекрутіть фарш з курячого філе, обсмажте його з часником і максимально подрібненими грибами.

  • Змішайте начинку з курятини з рікоттою, додайте яйця разом з пучкою солі туди ж.

  • Наповніть начинкою наполовину зварені черепашки і укладіть їх у формі.

  • Залийте блюдо соусом бешамель і присипте сиром, після чого залиште запікати при 180 градусах на півгодини.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:31
    Переглядів: 68