Макарони з куркою і грибами - блюдо, яке можна приготувати десятком різних способів. Пасту можна подати з грибним соусом або підливою, запекти або навіть нафарширувати великі раковини.
Макарони з грибами і куркою в вершках
Цей рецепт - варіація класичного бефстроганова, в якому яловичину замінили куркою, а також додали до складу страви гриби. Курятина і гриби стануть тут основою вершковою підливи, якої ми покриємо відварну яєчну локшину .
Інгредієнти: куряче філе - 380 г; печериці - 210 г; яєчна локшина - 155 г; курячий бульйон - 365 мл; сметана - 55 г; часник - 4 зубки; крохмаль - 1 ч. ложка; вершкове масло - 35 р. Приготування Поки яєчна локшина вариться, швидко приготуйте основу для підливи, обсмаживши подрібнений часник і залив його сумішшю бульйону з крохмалем. Як тільки соус загусне, додайте до нього шматочок вершкового масла і зменшіть вогонь. Додайте в соус сметану. Окремо обсмажте максимально дрібно нарізану курятину і гриби. Як тільки птах дійде до готовності, а вся зайва грибна волога випарується, перекладайте інгредієнти на основі підливи. Підлива з курки з грибами до макаронів готова, залишається з'єднати її з відвареної локшиною і можна сервірувати. Запіканка з макаронів з куркою і грибами
Інгредієнти: макарони - 310 г; порей - 1 шт.; печериці - 230 г; часник - 2 зубки; курятина - 320 г; вершкове масло - 45 г; борошно - 35 г; молоко - 740 мл; сир тертий - 190 г; хлібна крихта - 35 р. Приготування Відваріть макарони . Поки ті варяться до al-dente, займіться соусом. Приготуйте пасеровку з порею з грибами. Коли зажарка підрум'яниться, а зайва волога випарується, додайте до неї роздавлений зубчик часнику і трохи олії. Присипте основу соусу борошном, а після перемішування залийте молоком. Як тільки соус загусне, всипте до нього сир, дочекайтеся, поки він не розплавиться. Змішайте сирний соус з пастою і перекладіть у форму, присипте блюдо хлібної крихтою і залиште макарони з куркою і грибами в духовці запікати на півгодини при 200 градусах. Макарони-черепашки, фаршировані куркою і грибами
Інгредієнти: «черепашки» - 20 шт.; часник - 2 зубки; куряче філе - 490 г; печериці - 130 г; сир рікотта - 345 г; тертий твердий сир - 85 м; яйця - 2 шт.; соус бешамель - 470 мл Приготування Поставте варитися мушлі до напівготовності. Перекрутіть фарш з курячого філе, обсмажте його з часником і максимально подрібненими грибами. Змішайте начинку з курятини з рікоттою, додайте яйця разом з пучкою солі туди ж. Наповніть начинкою наполовину зварені черепашки і укладіть їх у формі. Залийте блюдо соусом бешамель і присипте сиром, після чого залиште запікати при 180 градусах на півгодини.