» » «Растрепки» з курячого філе

«Растрепки» з курячого філе

«Растрепки» з курячого філе
«Растепками» з курячого філе прозвали щось середнє між рубаними котлетами і оладками. Суміш курятини з тестом після обжарювання набуває трохи недбалий, розхристаний вигляд, який, втім, ніяк не впливає на смак. Такі котлетки виходять дуже соковитими і готуються набагато швидше і простіше звичних.

«Растрепки» з курячого філе - рецепт


Великі шматочки курячого філе в тісті досить важко пересушити, а велика кількість часнику і зелені допомагає урізноманітнити смак птиці.
Інгредієнти:

  • курятина - 11 кг;

  • майонез - 75 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 45 г;

  • часник - 2 зубки;

  • зелень кропу - за смаком.


  • Приготування

  • Перед тим, як приготувати растрепки, необхідно очистити курятину від плівок, промити, обсушити і дрібно порубати.

  • Коли самий виснажливий процес підготовки завершений, рубане м'ясо змішують із зеленню, майонезом, яйцем і борошном. Для аромату додають пюрированный часник і, зрозуміло, щедру пучку солі.

  • Отриманий фарш порціями викладаємо на сковороду і смажимо на манер оладок, до зарум'янювання з усіх боків.


  • Курячі котлети «растрепки» - рецепт


    Любителі сиру напевно оцінять цей рецепт «растрепок» з улюбленим молочним продуктом в основі. Для такого рецепта можна використовувати будь-які види сиру: як звичні жирні тверді сири місцевого виробництва, так і м'яку фету і гоструватий пармезан.
    Терту цибулю в цьому рецепті додасть страві не тільки характерний аромат, але і додаткову соковитість.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 560 г;

  • майонез - 45 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • твердий сир - 75 г;

  • борошно - 35 г;

  • часник - 3 зубки.


  • Приготування

  • Курятину дрібно порубаєте вручну або блендером.

  • Шматочки м'яса приправте, додайте пюрированный часник, тертий цибуля, сир, яйце і майонез. Для зв'язки всипте борошно. Крім останньої у цьому рецепті можна використовувати манку або крохмаль.

  • Тепер залишається викласти порції курячої суміші на добре розігріту промаслений сковороду і обсмажувати до зарум'янювання.

  • Щоб шматочки курки гарантовано рівномірно приготувалися, протягом усього часу обжарювання «растрепок» з курки краще використовувати середній вогонь.

  • Подають «растрепки» гарячими як звичайні котлети в компанії з улюбленими гарнірами, або як котлети для гамбургерів - поверх булочок з овочами та соусом.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:31
    Переглядів: 45