«Растепками» з курячого філе прозвали щось середнє між рубаними котлетами і оладками. Суміш курятини з тестом після обжарювання набуває трохи недбалий, розхристаний вигляд, який, втім, ніяк не впливає на смак. Такі котлетки виходять дуже соковитими і готуються набагато швидше і простіше звичних.
«Растрепки» з курячого філе - рецепт
Великі шматочки курячого філе в тісті досить важко пересушити, а велика кількість часнику і зелені допомагає урізноманітнити смак птиці.
Інгредієнти: курятина - 11 кг; майонез - 75 г; яйце - 1 шт.; борошно - 45 г; часник - 2 зубки; зелень кропу - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати растрепки, необхідно очистити курятину від плівок, промити, обсушити і дрібно порубати. Коли самий виснажливий процес підготовки завершений, рубане м'ясо змішують із зеленню, майонезом, яйцем і борошном. Для аромату додають пюрированный часник і, зрозуміло, щедру пучку солі. Отриманий фарш порціями викладаємо на сковороду і смажимо на манер оладок, до зарум'янювання з усіх боків. Курячі котлети «растрепки» - рецепт
Любителі сиру напевно оцінять цей рецепт «растрепок» з улюбленим молочним продуктом в основі. Для такого рецепта можна використовувати будь-які види сиру: як звичні жирні тверді сири місцевого виробництва, так і м'яку фету і гоструватий пармезан.
Терту цибулю в цьому рецепті додасть страві не тільки характерний аромат, але і додаткову соковитість.
Інгредієнти: куряче філе - 560 г; майонез - 45 г; яйце - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 95 г; твердий сир - 75 г; борошно - 35 г; часник - 3 зубки. Приготування Курятину дрібно порубаєте вручну або блендером. Шматочки м'яса приправте, додайте пюрированный часник, тертий цибуля, сир, яйце і майонез. Для зв'язки всипте борошно. Крім останньої у цьому рецепті можна використовувати манку або крохмаль. Тепер залишається викласти порції курячої суміші на добре розігріту промаслений сковороду і обсмажувати до зарум'янювання. Щоб шматочки курки гарантовано рівномірно приготувалися, протягом усього часу обжарювання «растрепок» з курки краще використовувати середній вогонь. Подають «растрепки» гарячими як звичайні котлети в компанії з улюбленими гарнірами, або як котлети для гамбургерів - поверх булочок з овочами та соусом.