» » Пиріжки з рибою

Пиріжки з рибою

Пиріжки з рибою
Пиріжки з рибою по запропонованому нижче рецептом завжди виходять ароматними, соковитими і святковими. Щоб начинка вийшла гармонійної, до риби ми додамо відварений рис і піджарку з ріпчастої цибулі, а тісто зробимо опарним способом.

Пиріжки з червоною рибою і рисом з дріжджового тіста


Інгредієнти:
Для тіста:

  • просеянная борошно – 560 г;

  • молоко – 370 мл;

  • масло рослинне – 120 мл;

  • дріжджі свіжі пресовані – 40 г;

  • цукор-пісок – 95 г;

  • кам'яна велика кухонна сіль – 5 р;

  • яйця добірні курячі – 2 шт.;


  • Для начинки:

  • рис – 190 г;

  • горбуша або сьомга середня – 1 шт.;

  • ріпчасті цибулини – 420 г;

  • оливкова олія без аромату або соняшникову – 65 мл;

  • сіль кам'яна велика і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • жовток і 20 мл молока для змащування виробів.


  • Приготування

  • Для опари розчиняємо свіжі пресовані дріжджі в тепленькому молоці, в якому попередньо розпустимо цукор-пісок.

  • Всипаємо в молочно-дріжджову солодку суміш 180 грам борошна і перемішуємо, щоб усі грудки розійшлися.

  • Залишаємо масу хвилин на десять до початку бродіння, після чого вливаємо трохи збиті з сіллю окремо яйця і невеликими порціями підмішуємо борошно.

  • В процесі замісу разом з борошном і вливаємо олію рослинну, кожен раз тісто гарненько обминаючи.

  • У підсумку отримуємо м'який і тільки зовсім трохи липкий ком, який прикриваємо в мисці тканинним відрізу і залишаємо в теплі для підходу на пару годин. За цей час тісто потрібно один раз обім'яти і трохи відбити, після чого знову поставити підходити.


  • Начинка з риби для пиріжків



  • Поки тісто дозріває, готуємо начинку з риби і рису для пиріжків.

  • Горбушу чистимо, потрошимо і відокремлюємо філе від кісток.

  • Отриману рибну м'якоть шаткуємо невеликими шматочками, які обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла в перебігу декількох хвилин до готовності. Не забуваємо в процесі смаження горбушу посолити і поперчити.

  • Відварюємо до готовності рис і змішуємо його після остигання з обсмаженої рибою.

  • Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо, пасеруємо до рум'яного кольору на сковороді і також вмішуємо в начинку.


  • Приготування пиріжків

  • Тепер з готового тіста скачуємо кульки і викладаємо їх на стіл або дошку.

  • Кожен кульку перетворюємо в коржик, в центр якої вкладаємо начинку, стуляємо протилежні краї і защипуємо їх, надаючи пиріжкам характерну довгасту форму.

  • Маємо заготовки на промасленому деку і даємо хвилин двадцять-тридцять постояти, після чого промазуємо сумішшю жовтка і молока і відразу поміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку хвилин на двадцять.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:29
    Переглядів: 53