Пиріжки з рибою по запропонованому нижче рецептом завжди виходять ароматними, соковитими і святковими. Щоб начинка вийшла гармонійної, до риби ми додамо відварений рис і піджарку з ріпчастої цибулі, а тісто зробимо опарним способом.
Пиріжки з червоною рибою і рисом з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная борошно – 560 г; молоко – 370 мл; масло рослинне – 120 мл; дріжджі свіжі пресовані – 40 г; цукор-пісок – 95 г; кам'яна велика кухонна сіль – 5 р; яйця добірні курячі – 2 шт.; Для начинки:
рис – 190 г; горбуша або сьомга середня – 1 шт.; ріпчасті цибулини – 420 г; оливкова олія без аромату або соняшникову – 65 мл; сіль кам'яна велика і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком; жовток і 20 мл молока для змащування виробів. Приготування Для опари розчиняємо свіжі пресовані дріжджі в тепленькому молоці, в якому попередньо розпустимо цукор-пісок. Всипаємо в молочно-дріжджову солодку суміш 180 грам борошна і перемішуємо, щоб усі грудки розійшлися. Залишаємо масу хвилин на десять до початку бродіння, після чого вливаємо трохи збиті з сіллю окремо яйця і невеликими порціями підмішуємо борошно. В процесі замісу разом з борошном і вливаємо олію рослинну, кожен раз тісто гарненько обминаючи. У підсумку отримуємо м'який і тільки зовсім трохи липкий ком, який прикриваємо в мисці тканинним відрізу і залишаємо в теплі для підходу на пару годин. За цей час тісто потрібно один раз обім'яти і трохи відбити, після чого знову поставити підходити. Начинка з риби для пиріжків
Поки тісто дозріває, готуємо начинку з риби і рису для пиріжків. Горбушу чистимо, потрошимо і відокремлюємо філе від кісток. Отриману рибну м'якоть шаткуємо невеликими шматочками, які обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла в перебігу декількох хвилин до готовності. Не забуваємо в процесі смаження горбушу посолити і поперчити. Відварюємо до готовності рис і змішуємо його після остигання з обсмаженої рибою. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо, пасеруємо до рум'яного кольору на сковороді і також вмішуємо в начинку. Приготування пиріжків Тепер з готового тіста скачуємо кульки і викладаємо їх на стіл або дошку. Кожен кульку перетворюємо в коржик, в центр якої вкладаємо начинку, стуляємо протилежні краї і защипуємо їх, надаючи пиріжкам характерну довгасту форму. Маємо заготовки на промасленому деку і даємо хвилин двадцять-тридцять постояти, після чого промазуємо сумішшю жовтка і молока і відразу поміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку хвилин на двадцять.