» » Чебуреки на воді

Чебуреки на воді

Чебуреки на воді
Ідеальне чебуречное тісто виходить при змішуванні борошна з дуже гарячою або, навпаки, крижаною водою, яка не дає клейковини пшениці розроблятися, зберігаючи оболонку виробів тонкої і хрусткою. Про декількох способах приготування чебуреків на воді ми поговоримо в цьому матеріалі.

Рецепт чебуреків на воді


Інгредієнти:

  • борошно - 270 г;

  • вода - 115 мл;

  • рослинна олія - 5 мл


  • Приготування

  • Змішайте борошно з хорошою пучкою солі.

  • Додайте до борошняної суміші трохи олії і перетріть всі разом.

  • Влийте воду кімнатної температури і почати вимішувати тісто. В результаті повинен вийти досить щільний і грудкуватих колобок. При цьому тісто не повинно кришитися, тому при необхідності можете сміливо підливати ще трохи води.

  • Перед розкочуванням тесту обов'язково слід відлежатися, інакше ви просто не раскатаете. Після годинної расстойки можна приступати до ліплення чебуреків.


  • Тісто на чебуреки на гарячій воді


    Інгредієнти:

  • борошно - 235 г;

  • окріп - 125 мл;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Приготування

  • Почніть зі змішування борошна разом з пучкою солі.

  • Окремо закип'ятити воду, вливши до неї рослинне масло.

  • Запарте окропом борошно і вимісити тісто ложкою до тих пір, поки це буде можливо. Дайте суміші трохи охолонути, щоб не обпекти пальці, а потім прийміть за повноцінне вимішування вручну.

  • Швидке тісто для чебуреків на воді буде готове, як тільки стане еластичним, відкладіть його вбік і візьміться за начинку , а потім відразу ж приступайте до ліплення чебуреків.


  • Чебуреки з м'ясом на мінеральній воді


    Найтонші і хрусткі чебуреки виходять на мінеральній воді, причому сама вода повинна провести в морозильній камері як мінімум півгодини перед початком приготування, тобто чим її температура нижче - тим краще для чебуречного тесту.
    Інгредієнти:

  • борошно - 245 г;

  • крижана вода мінеральна - 290 мл;

  • горілка - 10 мл;

  • рослинне масло - 45 мл


  • Приготування
    Змішайте борошно разом з сіллю і рослинним маслом. Перетріть борошняні грудки разом і залийте горілкою з крижаною водою.
    Вимісіть тісто до еластичності і залиште відпочивати мінімум на півгодини, накривши вологою серветкою або плівкою, щоб колобок не обветривался.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:28
    Переглядів: 52