Ідеальне чебуречное тісто виходить при змішуванні борошна з дуже гарячою або, навпаки, крижаною водою, яка не дає клейковини пшениці розроблятися, зберігаючи оболонку виробів тонкої і хрусткою. Про декількох способах приготування чебуреків на воді ми поговоримо в цьому матеріалі.
Рецепт чебуреків на воді
Інгредієнти: борошно - 270 г; вода - 115 мл; рослинна олія - 5 мл Приготування Змішайте борошно з хорошою пучкою солі. Додайте до борошняної суміші трохи олії і перетріть всі разом. Влийте воду кімнатної температури і почати вимішувати тісто. В результаті повинен вийти досить щільний і грудкуватих колобок. При цьому тісто не повинно кришитися, тому при необхідності можете сміливо підливати ще трохи води. Перед розкочуванням тесту обов'язково слід відлежатися, інакше ви просто не раскатаете. Після годинної расстойки можна приступати до ліплення чебуреків. Тісто на чебуреки на гарячій воді
Інгредієнти: борошно - 235 г; окріп - 125 мл; рослинне масло - 35 мл Приготування Почніть зі змішування борошна разом з пучкою солі. Окремо закип'ятити воду, вливши до неї рослинне масло. Запарте окропом борошно і вимісити тісто ложкою до тих пір, поки це буде можливо. Дайте суміші трохи охолонути, щоб не обпекти пальці, а потім прийміть за повноцінне вимішування вручну. Швидке тісто для чебуреків на воді буде готове, як тільки стане еластичним, відкладіть його вбік і візьміться за начинку , а потім відразу ж приступайте до ліплення чебуреків. Чебуреки з м'ясом на мінеральній воді
Найтонші і хрусткі чебуреки виходять на мінеральній воді, причому сама вода повинна провести в морозильній камері як мінімум півгодини перед початком приготування, тобто чим її температура нижче - тим краще для чебуречного тесту.
Інгредієнти: борошно - 245 г; крижана вода мінеральна - 290 мл; горілка - 10 мл; рослинне масло - 45 мл Приготування Змішайте борошно разом з сіллю і рослинним маслом. Перетріть борошняні грудки разом і залийте горілкою з крижаною водою.
Вимісіть тісто до еластичності і залиште відпочивати мінімум на півгодини, накривши вологою серветкою або плівкою, щоб колобок не обветривался.