» » Риба в лаваші

Риба в лаваші

Закуски з лавашем – це завжди оригінально, красиво і смачно. Цікаві рецепти риби в лаваші чекають вас нижче.

Лаваш з червоною рибою – рецепт

Риба в лаваші

Інгредієнти:

  • лаваш вірменський тонкий – 2 шт.;

  • сир плавлений м'який – 200 г;

  • зелень кропу – 40 г;

  • філе червоної риби – 300 р.


  • Приготування

  • Сьомгу нарізаємо тоненькими пластинками.

  • Лист лаваша промазуємо м'яким плавленим сиром. Зверху розміщуємо шматочки риби і притрушиваем все це подрібненою зеленню.

  • Формуємо рулет, даємо йому постояти хоча б годинку в холоді, а потім лаваш з червоною рибою і плавленим сиром нарізаємо шматочками.


  • Риба в лаваші в духовці

    Риба в лаваші

    Інгредієнти:

  • філе хека або минтая – 700 г;

  • сметана 20% – 150 г;

  • цибуля – 300 г;

  • тонкий вірменський лаваш – 3 аркуша;

  • майонез – 100 г;

  • помідор щільних сортів – 1 шт.;

  • рослинне масло – 70 г;

  • сіль.


  • Приготування

  • Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і розбираємо по колечка.

  • Шаткуємо кружальцями помідор.

  • У мисочці змішуємо майонез зі сметаною.

  • Кожен лист лавашу ріжемо навпіл.

  • Філе риби нарізаємо порційними шматочками, солимо їх також можна притрусити спеціями.

  • На кожен листочок лаваша викладаємо спочатку кільця цибулі, потім рибу і змащуємо майонезом зі сметаною. Зверху поміщаємо кілька кружалець помідора, які також можна трохи підсолити.

  • Звертаємо лаваш з його вмістом конвертиком.

  • Викладаємо заготовки в змащений маслом деко швом вниз. Верх промазуємо маслом і залишками сметани з майонезом.

  • Запікаємо в духовці близько півгодини при 180 градусах.


  • Лаваш з консервованою рибою

    Риба в лаваші

    Інгредієнти:

  • листи тонкого лаваша – 3 шт.;

  • консерви рибні (сардини, сайра)– 1 шт.;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • майонез 67% – 300 г;

  • зелень кропу – 40 г;

  • твердий сир – 200 р.


  • Приготування

  • Консервовану рибу перекладаємо в тарілку, зайву рідину зливаємо, а рибу з консервів розминаємо виделкою до однорідності.

  • Зварені круто яйця чистимо і подрібнюємо будь-яким зручним способом.

  • Сир тремо на крупній тертці.

  • Дрібненько шаткуємо кріп і з'єднуємо його з майонезом.

  • На лист лавашу, наносимо шар майонезу з зеленню, потім розподіляємо зверху рибу. Зверху укладаємо другий лист лавашу, теж змащуємо його майонезом із зеленню і притрушиваем подрібненими яйцями.

  • Укладаємо третій лист лаваша, який також промазуємо майонезом і притрушиваем тертим сиром.

  • Формуємо рулет і години на 3-4 прибираємо в холод, а потім вже лаваш ріжемо з рибою і сиром на шматочки.


  • Приємного всім апетиту!
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:07
    Переглядів: 69