Закуски з лавашем – це завжди оригінально, красиво і смачно. Цікаві рецепти риби в лаваші чекають вас нижче.
Лаваш з червоною рибою – рецепт
Інгредієнти: лаваш вірменський тонкий – 2 шт.; сир плавлений м'який – 200 г; зелень кропу – 40 г; філе червоної риби – 300 р. Приготування Сьомгу нарізаємо тоненькими пластинками. Лист лаваша промазуємо м'яким плавленим сиром. Зверху розміщуємо шматочки риби і притрушиваем все це подрібненою зеленню. Формуємо рулет, даємо йому постояти хоча б годинку в холоді, а потім лаваш з червоною рибою і плавленим сиром нарізаємо шматочками. Риба в лаваші в духовці
Інгредієнти: філе хека або минтая – 700 г; сметана 20% – 150 г; цибуля – 300 г; тонкий вірменський лаваш – 3 аркуша; майонез – 100 г; помідор щільних сортів – 1 шт.; рослинне масло – 70 г; сіль. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і розбираємо по колечка. Шаткуємо кружальцями помідор. У мисочці змішуємо майонез зі сметаною. Кожен лист лавашу ріжемо навпіл. Філе риби нарізаємо порційними шматочками, солимо їх також можна притрусити спеціями. На кожен листочок лаваша викладаємо спочатку кільця цибулі, потім рибу і змащуємо майонезом зі сметаною. Зверху поміщаємо кілька кружалець помідора, які також можна трохи підсолити. Звертаємо лаваш з його вмістом конвертиком. Викладаємо заготовки в змащений маслом деко швом вниз. Верх промазуємо маслом і залишками сметани з майонезом. Запікаємо в духовці близько півгодини при 180 градусах. Лаваш з консервованою рибою
Інгредієнти: листи тонкого лаваша – 3 шт.; консерви рибні (сардини, сайра)– 1 шт.; курячі яйця – 3 шт.; майонез 67% – 300 г; зелень кропу – 40 г; твердий сир – 200 р. Приготування Консервовану рибу перекладаємо в тарілку, зайву рідину зливаємо, а рибу з консервів розминаємо виделкою до однорідності. Зварені круто яйця чистимо і подрібнюємо будь-яким зручним способом. Сир тремо на крупній тертці. Дрібненько шаткуємо кріп і з'єднуємо його з майонезом. На лист лавашу, наносимо шар майонезу з зеленню, потім розподіляємо зверху рибу. Зверху укладаємо другий лист лавашу, теж змащуємо його майонезом із зеленню і притрушиваем подрібненими яйцями. Укладаємо третій лист лаваша, який також промазуємо майонезом і притрушиваем тертим сиром. Формуємо рулет і години на 3-4 прибираємо в холод, а потім вже лаваш ріжемо з рибою і сиром на шматочки. Приємного всім апетиту!