» » Тісто для млинців на воді

Тісто для млинців на воді

Тісто для млинців на воді
Традиційні російські млинці, восхваляемые шанувальниками слов'янської кухні, часто готувалися на воді. Такий спосіб приготування був пов'язаний з дотриманням пісних днів , а також з бідним станом, яке не могло дозволити собі щоденний молочний раціон. Часи змінилися, а рецепт здобув надзвичайну популярність і новизну. Тісто для млинців замішують на воді і на європейський манер - з содою або газованою водою, і по-старому - з використанням простого заварного тіста.

Просте тісто для млинців на воді - рецепт


Перед тим, як зробити тісто для млинців на воді, обов'язково просіяти борошно для можливих грудочок в ній. Влийте рослинне масло, щоб уникнути пригорання тонких млинчиків до розпеченій поверхні посуду. При гасінні соди використовуйте окрему ємність, щоб частинки непогашеної соди не потрапили в тісто.
Інгредієнти:

  • борошно - 310 г;

  • вода - 940 мл;

  • яйце - 4 шт.;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • сода - 5 г;

  • оцет - 10 мл


  • Приготування

  • Воду з'єднайте з яйцями, додайте соду, попередньо погасивши її оцтом, і рослинне масло.

  • Збийте міксером, після чого поступово вводите борошно, не припиняючи опрацьовувати суміш віночками.

  • Дайте тісту настоятися протягом чверті години і приступайте до жарению млинців на розігрітій сковороді.


  • Заварне тісто для млинців на воді


    Тісто на млинці на воді, заварені окропом, робить тонкі і ніжні млинці еластичними, міцними і зручними для згортання.
    Інгредієнти:

  • вода (окріп) - 500 мл;

  • борошно - 370 г;

  • яйце куряче - 3 шт.;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • щіпка соди.


  • Приготування

  • Збийте яйця міксером до однорідної густої маси.

  • Влийте яєчну піну 250 мл крутого окропу, продовжуючи збивати.

  • З'єднайте борошно з яйцями і перемішайте.

  • Розчиніть соду в 250 мл окропу і влийте в тісто. Збийте тісто і залиште настоятися протягом чверті години перед початком обсмажування.


  • Тісто на млинці на молоці та воді


    Молоко, розведене водою, додасть млинців соковитості і м'якості, а так само вбереже від швидкого засихання.
    Інгредієнти:

  • молоко - 310 мл;

  • вода - 340 мл;

  • борошно - 490 г;

  • цукор - 15 г;

  • сода - 5 г;

  • оцет -5 мл;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • яйце куряче - 1 шт.


  • Приготування

  • Насипте В ємність просіяне борошно, вбийте яйце, додайте цукор.

  • Молоко розведіть водою і влийте до борошна. Добре розмішайте віночком.

  • В млинцеву масу влийте розчин гашеного соди і рослинне масло.

  • Добре перемішайте тісто і відразу приступайте до випікання.


  • Тісто для млинців на воді без яєць


    Прекрасний рецепт пісних млинців з мінімальною кількістю інгредієнтів, підійде алергікам і вегетаріанцям, а мінімальна калорійність порадує людей, що стежать за вагою.
    Інгредієнти:

  • вода мінеральна - 450 мл;

  • борошно - 200 г;

  • рослинне масло - 70 мл;

  • сода - 5 г;

  • оцет - 8 мл;

  • цукор - 20 р.


  • Приготування

  • У ємність для приготування тіста налийте половину норми мінеральної води.

  • Додайте у воду цукор, гашену соду, олію і борошно.

  • Ретельно розмішайте всі інгредієнти для усунення грудок.

  • Поступово влийте в тісто решту воду, перемішайте масу, накрийте рушником і настоюйте протягом години.

  • Настоявшееся тісто, перемішайте для насичення киснем.

  • Розпечену сковороду, протріть олією.

  • Ополоники наберіть необхідну кількість тіста і вилийте в центр сковороди, розподіляючи тісто нахилами посуду в різні сторони.

  • Обсмажуйте млинці по парі хвилин з кожного боку.
    Додав: admin | 9-12-2016, 09:05
    Переглядів: 52