Тісто для млинців
Млинці готують скрізь, на всіх континентах і практично у всіх країнах, кількість рецептів тесту для них просто невимовно. Вашій увазі ми представляємо три абсолютно різних варіанти приготування тіста для цього чудового блюда.
Інгредієнти:
борошно – 300 мл;
вода (гаряча) – 300 мл;
кефір (холодний) – 300 мл;
сода – 1/2 ч. ложки;
сіль – 5 р;
яйця – 2 шт.;
цукор – 75 г
олія рослинна – 35 р.
Приготування
Тісто для млинців найбільше залежить, звичайно, від муки, вона бажано повинна бути вищого гатунку. Так само просто необхідно просіяти її перед приготуванням. Цей процес також необхідний, як і наявність самої борошна в тісті для млинчиків.
При приготуванні класичного тесту для млинців спочатку замішують все рідке, а вже потім вводять борошно, а тут спочатку замішуються холодні рідини, потім борошно, а потім знову рідину тільки гаряча. В посуд, в якій будете готувати тісто, вбийте яйця і добре перемішайте їх віночком, після введіть кефір, він повинен бути достатньо холодною, бажано з холодильника. Це принципово важливий, технологічний питання, в теплому кефірі сода вступить в реакцію раніше, ніж вам потрібно. Тому в збиті яйця введіть холодний кефір і добре вимісіть, потім додайте сіль, соду, цукор і знову вимішуйте до повного розчинення цукру. І лише після цього поступово додайте борошно і інтенсивно вимішуйте, так щоб уникнути утворення грудочок. Зараз консистенція тіста у вас повинна вийти приблизно як на оладки. Воду потрібно нагріти практично до стану кипіння, після чого вливати невеликими дозами і інтенсивно вимішувати міксером, робити все це потрібно швидко, все-таки тісто має заваритися. Після додайте в нього рослинне масло, не забувши, знову перемішати. Таке смачне тісто для млинців можна використовувати відразу, не чекаючи годину або два, поки воно відпочине. Скажімо також, що млинці з нього виходять ажурні, тобто з дірочками.
Інгредієнти:
борошно – 03 кг;
молоко – 500 мл;
цукор – 50 г;
сіль – 5 р;
масло рослинне – 35 г;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка.
Приготування
Млинці з цього тесту теж виходять мереживні. Молоко підігрійте до 40 градусів, воно має бути просто теплою, не гарячою і не холодною. В останніх двох випадках дріжджі або загинуть від окропу або не спрацюють в холоді. Отже, у молоко додайте всі сипучі інгредієнти, крім борошна, вимісіть, щоб розчинився цукор і залиште на 10 хвилин. Потім поступово всипайте заздалегідь просіяне борошно і вимішуйте. Посуд з такою опарою закрийте плівкою і залиште її на годину в якомусь теплому місці. Через годину перевірте якщо тісто пузириться, значить дріжджі спрацювали і його можна використовувати далі. Перевірте також консистенцію, при нестачі рідини можна ввести звичайну питну воду. Після чого додайте масло, перемішайте і сміливо печіть млинці.
Інгредієнти:
борошно – 05 кг;
вода газована – 1 л;
сіль – 15 г;
цукор – 75 г;
масло рослинне – 90 р.
Приготування
Налийте газовану введення, у неї всипте сіль, цукор і перемішайте до розчинення, після чого, просіваючи, додайте борошно і добре вимішуйте. Після того як тісто стане гладким і однорідним перевірте консистенцію і, якщо все в порядку, додайте масло і ще раз перемішайте. Ось і все, саме просте тісто для млинців готово.
Як робити заварне тісто для млинців на кефірі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для млинців найбільше залежить, звичайно, від муки, вона бажано повинна бути вищого гатунку. Так само просто необхідно просіяти її перед приготуванням. Цей процес також необхідний, як і наявність самої борошна в тісті для млинчиків.
При приготуванні класичного тесту для млинців спочатку замішують все рідке, а вже потім вводять борошно, а тут спочатку замішуються холодні рідини, потім борошно, а потім знову рідину тільки гаряча. В посуд, в якій будете готувати тісто, вбийте яйця і добре перемішайте їх віночком, після введіть кефір, він повинен бути достатньо холодною, бажано з холодильника. Це принципово важливий, технологічний питання, в теплому кефірі сода вступить в реакцію раніше, ніж вам потрібно. Тому в збиті яйця введіть холодний кефір і добре вимісіть, потім додайте сіль, соду, цукор і знову вимішуйте до повного розчинення цукру. І лише після цього поступово додайте борошно і інтенсивно вимішуйте, так щоб уникнути утворення грудочок. Зараз консистенція тіста у вас повинна вийти приблизно як на оладки. Воду потрібно нагріти практично до стану кипіння, після чого вливати невеликими дозами і інтенсивно вимішувати міксером, робити все це потрібно швидко, все-таки тісто має заваритися. Після додайте в нього рослинне масло, не забувши, знову перемішати. Таке смачне тісто для млинців можна використовувати відразу, не чекаючи годину або два, поки воно відпочине. Скажімо також, що млинці з нього виходять ажурні, тобто з дірочками.
Дріжджове тісто для млинців на молоці і без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Млинці з цього тесту теж виходять мереживні. Молоко підігрійте до 40 градусів, воно має бути просто теплою, не гарячою і не холодною. В останніх двох випадках дріжджі або загинуть від окропу або не спрацюють в холоді. Отже, у молоко додайте всі сипучі інгредієнти, крім борошна, вимісіть, щоб розчинився цукор і залиште на 10 хвилин. Потім поступово всипайте заздалегідь просіяне борошно і вимішуйте. Посуд з такою опарою закрийте плівкою і залиште її на годину в якомусь теплому місці. Через годину перевірте якщо тісто пузириться, значить дріжджі спрацювали і його можна використовувати далі. Перевірте також консистенцію, при нестачі рідини можна ввести звичайну питну воду. Після чого додайте масло, перемішайте і сміливо печіть млинці.
Рецепт тіста для млинців на газованій воді
Інгредієнти:
Приготування
Налийте газовану введення, у неї всипте сіль, цукор і перемішайте до розчинення, після чого, просіваючи, додайте борошно і добре вимішуйте. Після того як тісто стане гладким і однорідним перевірте консистенцію і, якщо все в порядку, додайте масло і ще раз перемішайте. Ось і все, саме просте тісто для млинців готово.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для млинців на молоці
Не секрет, що ідеальним тестом для млинців можна вважати саме на молочній основі. Однак придумати щось нове, знаючи всі нюанси, досить складно. Але
Млинці - класичний рецепт
Серед неймовірної кількості різноманітних рецептів млинців досить просто визначити класичний. Це чудово смачні вироби, з самим знайомим смаком і
Рецепт млинців з дірочками
Деякі господині не знають, як досвідчені майстри готують найтонші млинці з дивовижними дірочками. Ми готові допомогти в цій справі, запропонувавши
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Дріжджові млинці
Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в