Тісто для млинців на молоці
Ми вже десятки разів розповідали про найпоширеніші рецепти млинцевого тесту, при цьому залишаючи в стороні цікаві модифікації. Цей матеріал хоч і присвячений рецептами тесту для млинців на молоці, але вміщує в собі найбільш цікаві варіації та адаптації до різних дієт.
Так як пост в самому розпалі, почати пропонуємо з пісної варіації млинців, яка готується з використанням горіхового або соєвого молока. Самими смачними виходять млинці з мигдального молока, але помітно дешевше готувати їх на молоці з соєвих, бобових або волоських горіхів. Ви ж можете вибрати будь-яку варіацію на свій смак.
Інгредієнти:
мигдальне молоко - 475 мл;
борошно - 235 г;
мелений льон - 2 ст. ложки;
цукор - 10 г;
щіпка соди;
скибочку лимона.
Приготування
Підігрійте мигдальне молоко. Чвертю склянки теплого молока залийте мелений льон, а до решти молока видавіть лимонну часточку. Розведіть в молоці цукор і додайте до нього набухлий льон. Після, почніть порціями вливати рідину до борошна з содою, регулярно перемішуючи тісто перед додаванням кожної наступної порції. Готове тісто можна відразу ж обсмажувати.
Шанувальникам трохи більш пухких і пористих млинців пропонуємо рецепт смачних медових млинців, зроблених з додаванням дріжджів.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
мед - 35 мл;
молоко - 475 мл;
дріжджі - 1 ч. ложка;
борошно - 165 р.
Приготування
Підігрів молоко, розведіть в ньому приблизно половину меду і всипте дріжджі. Залиште дріжджі активізуватися. Залишився мед збийте з яйцями. Розведіть яйця теплим молоком з дріжджами, а потім влийте все до борошні, порційно, збиваючи, щоб уникнути формування грудочок. Залиште тісто на повторну расстойку ще на півгодини, а потім приступайте до обжарке порцій тіста на розігрітій млинцевої сковороді.
Прийнято вважати, що заварні млинці виходять делікатними, але разом з тим здатні добре зберігати свою форму. Перевірити це беремося в рамках простого рецепту млинців з додаванням бананового пюре для аромату.
Інгредієнти:
борошно - 135 г;
молоко - 245 мл;
вода - 100 мл;
яйця - 2 шт.;
цукор - 25 г;
банан - 1 шт.
Приготування
Банан пюрируйте будь-яким зручним способом. Тут головне, щоб готове пюре було як можна більш однорідним. Після того, як бананове пюре буде готове, збийте яйця разом з цукром і змішайте все з бананом.
Молоко з водою, доведіть до кипіння і влийте його до борошна. Перемішавши все і переконавшись, що у суміші не залишилося грудок, до тіста додають яєчно-бананову суміш. Готове тісто залишають на півгодини перед обсмаженням.
Любите манку? Тоді цей рецепт млинців для вас. Тонкі і делікатні манні млинці володіють легким присмаком манної каші і, ймовірно, сподобаються навіть тим, у кого відносини з манкою не склалися.
Інгредієнти:
кисле молоко - 720 мл;
манна крупа - 95 г;
яйце - 1 шт.;
кукурудзяний крохмаль - 85 р.
Приготування
Залийте манку окропом і додайте варитися на вогонь до розбухання і загустіння. Після повного охолодження каші, її збивають з яйцем, додають кукурудзяний крохмаль, а при бажанні ще й цукор. Порції тіста обсмажують, як і звичайні млинці.
Інгредієнти:
кисле молоко - 365 мл;
яйця - 2 шт.;
плавлений сир - 95 г;
борошно - 195 г;
рослинне масло - 35 мл
Приготування
М'який і кремовий плавлений сир збийте з яйцем до отримання однорідної маси. Розведіть всі кислим молоком і додайте масло. Змішайте рідкі компоненти з борошном і приступайте до обжарке порцій тіста.
Як зробити пісне тісто для млинців на молоці?
Так як пост в самому розпалі, почати пропонуємо з пісної варіації млинців, яка готується з використанням горіхового або соєвого молока. Самими смачними виходять млинці з мигдального молока, але помітно дешевше готувати їх на молоці з соєвих, бобових або волоських горіхів. Ви ж можете вибрати будь-яку варіацію на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрійте мигдальне молоко. Чвертю склянки теплого молока залийте мелений льон, а до решти молока видавіть лимонну часточку. Розведіть в молоці цукор і додайте до нього набухлий льон. Після, почніть порціями вливати рідину до борошна з содою, регулярно перемішуючи тісто перед додаванням кожної наступної порції. Готове тісто можна відразу ж обсмажувати.
Смачне дріжджове тісто для млинців на молоці
Шанувальникам трохи більш пухких і пористих млинців пропонуємо рецепт смачних медових млинців, зроблених з додаванням дріжджів.
Інгредієнти:
Приготування
Підігрів молоко, розведіть в ньому приблизно половину меду і всипте дріжджі. Залиште дріжджі активізуватися. Залишився мед збийте з яйцями. Розведіть яйця теплим молоком з дріжджами, а потім влийте все до борошні, порційно, збиваючи, щоб уникнути формування грудочок. Залиште тісто на повторну расстойку ще на півгодини, а потім приступайте до обжарке порцій тіста на розігрітій млинцевої сковороді.
Заварне тісто для млинців на молоці та воді
Прийнято вважати, що заварні млинці виходять делікатними, але разом з тим здатні добре зберігати свою форму. Перевірити це беремося в рамках простого рецепту млинців з додаванням бананового пюре для аромату.
Інгредієнти:
Приготування
Банан пюрируйте будь-яким зручним способом. Тут головне, щоб готове пюре було як можна більш однорідним. Після того, як бананове пюре буде готове, збийте яйця разом з цукром і змішайте все з бананом.
Молоко з водою, доведіть до кипіння і влийте його до борошна. Перемішавши все і переконавшись, що у суміші не залишилося грудок, до тіста додають яєчно-бананову суміш. Готове тісто залишають на півгодини перед обсмаженням.
Тісто на млинці на молоці та воді з манкою
Любите манку? Тоді цей рецепт млинців для вас. Тонкі і делікатні манні млинці володіють легким присмаком манної каші і, ймовірно, сподобаються навіть тим, у кого відносини з манкою не склалися.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте манку окропом і додайте варитися на вогонь до розбухання і загустіння. Після повного охолодження каші, її збивають з яйцем, додають кукурудзяний крохмаль, а при бажанні ще й цукор. Порції тіста обсмажують, як і звичайні млинці.
Просте тісто для млинців на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
М'який і кремовий плавлений сир збийте з яйцем до отримання однорідної маси. Розведіть всі кислим молоком і додайте масло. Змішайте рідкі компоненти з борошном і приступайте до обжарке порцій тіста.
Рекомендуємо добрі рецепти
Млинці на мінералці
Цікавий варіант млинцевого тесту детально описано далі. Розповімо, як правильно приготувати незвичайні тоненькі млинці на мінеральній воді.
Млинці з гречаного борошна – рецепти
Урізноманітнити звичайний прийом їжі під час ранкової трапези зовсім не клопітно. Приготуйте надзвичайно смачні гречані млинці, за запропонованими
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Як готувати млинці на молоці?
Млинці є одним із найвідоміших страв російської кухні. На сьогоднішній день існує безліч рецептів приготування цієї страви, і кожен з них по-своєму
Рецепт млинців на кислому молоці
Кисле молоко не привід для смутку, адже на ньому можна приготувати стільки смакоти! Взяти хоча б млинці на кислому молоці. Вони виходять пишні,