Ми вже десятки разів розповідали про найпоширеніші рецепти млинцевого тесту, при цьому залишаючи в стороні цікаві модифікації. Цей матеріал хоч і присвячений рецептами тесту для млинців на молоці, але вміщує в собі найбільш цікаві варіації та адаптації до різних дієт.
Як зробити пісне тісто для млинців на молоці?
Так як пост в самому розпалі, почати пропонуємо з пісної варіації млинців, яка готується з використанням горіхового або соєвого молока. Самими смачними виходять млинці з мигдального молока, але помітно дешевше готувати їх на молоці з соєвих, бобових або волоських горіхів. Ви ж можете вибрати будь-яку варіацію на свій смак.
Інгредієнти: мигдальне молоко - 475 мл; борошно - 235 г; мелений льон - 2 ст. ложки; цукор - 10 г; щіпка соди; скибочку лимона. Приготування Підігрійте мигдальне молоко. Чвертю склянки теплого молока залийте мелений льон, а до решти молока видавіть лимонну часточку. Розведіть в молоці цукор і додайте до нього набухлий льон. Після, почніть порціями вливати рідину до борошна з содою, регулярно перемішуючи тісто перед додаванням кожної наступної порції. Готове тісто можна відразу ж обсмажувати.
Смачне дріжджове тісто для млинців на молоці
Шанувальникам трохи більш пухких і пористих млинців пропонуємо рецепт смачних медових млинців, зроблених з додаванням дріжджів.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; мед - 35 мл; молоко - 475 мл; дріжджі - 1 ч. ложка; борошно - 165 р. Приготування Підігрів молоко, розведіть в ньому приблизно половину меду і всипте дріжджі. Залиште дріжджі активізуватися. Залишився мед збийте з яйцями. Розведіть яйця теплим молоком з дріжджами, а потім влийте все до борошні, порційно, збиваючи, щоб уникнути формування грудочок. Залиште тісто на повторну расстойку ще на півгодини, а потім приступайте до обжарке порцій тіста на розігрітій млинцевої сковороді.
Заварне тісто для млинців на молоці та воді
Прийнято вважати, що заварні млинці виходять делікатними, але разом з тим здатні добре зберігати свою форму. Перевірити це беремося в рамках простого рецепту млинців з додаванням бананового пюре для аромату.
Інгредієнти: борошно - 135 г; молоко - 245 мл; вода - 100 мл; яйця - 2 шт.; цукор - 25 г; банан - 1 шт. Приготування Банан пюрируйте будь-яким зручним способом. Тут головне, щоб готове пюре було як можна більш однорідним. Після того, як бананове пюре буде готове, збийте яйця разом з цукром і змішайте все з бананом.
Молоко з водою, доведіть до кипіння і влийте його до борошна. Перемішавши все і переконавшись, що у суміші не залишилося грудок, до тіста додають яєчно-бананову суміш. Готове тісто залишають на півгодини перед обсмаженням.
Тісто на млинці на молоці та воді з манкою
Любите манку? Тоді цей рецепт млинців для вас. Тонкі і делікатні манні млинці володіють легким присмаком манної каші і, ймовірно, сподобаються навіть тим, у кого відносини з манкою не склалися.
Інгредієнти: кисле молоко - 720 мл; манна крупа - 95 г; яйце - 1 шт.; кукурудзяний крохмаль - 85 р. Приготування Залийте манку окропом і додайте варитися на вогонь до розбухання і загустіння. Після повного охолодження каші, її збивають з яйцем, додають кукурудзяний крохмаль, а при бажанні ще й цукор. Порції тіста обсмажують, як і
звичайні млинці.
Просте тісто для млинців на кислому молоці
Інгредієнти: кисле молоко - 365 мл; яйця - 2 шт.; плавлений сир - 95 г; борошно - 195 г; рослинне масло - 35 мл Приготування М'який і кремовий плавлений сир збийте з яйцем до отримання однорідної маси. Розведіть всі кислим молоком і додайте масло. Змішайте рідкі компоненти з борошном і приступайте до обжарке порцій тіста.