Вернуться назад Распечатать

Тісто для млинців на молоці

Тісто для млинців на молоці
Ми вже десятки разів розповідали про найпоширеніші рецепти млинцевого тесту, при цьому залишаючи в стороні цікаві модифікації. Цей матеріал хоч і присвячений рецептами тесту для млинців на молоці, але вміщує в собі найбільш цікаві варіації та адаптації до різних дієт.

Як зробити пісне тісто для млинців на молоці?


Так як пост в самому розпалі, почати пропонуємо з пісної варіації млинців, яка готується з використанням горіхового або соєвого молока. Самими смачними виходять млинці з мигдального молока, але помітно дешевше готувати їх на молоці з соєвих, бобових або волоських горіхів. Ви ж можете вибрати будь-яку варіацію на свій смак.
Інгредієнти:

  • мигдальне молоко - 475 мл;

  • борошно - 235 г;

  • мелений льон - 2 ст. ложки;

  • цукор - 10 г;

  • щіпка соди;

  • скибочку лимона.


  • Приготування
    Підігрійте мигдальне молоко. Чвертю склянки теплого молока залийте мелений льон, а до решти молока видавіть лимонну часточку. Розведіть в молоці цукор і додайте до нього набухлий льон. Після, почніть порціями вливати рідину до борошна з содою, регулярно перемішуючи тісто перед додаванням кожної наступної порції. Готове тісто можна відразу ж обсмажувати.

    Смачне дріжджове тісто для млинців на молоці


    Шанувальникам трохи більш пухких і пористих млинців пропонуємо рецепт смачних медових млинців, зроблених з додаванням дріжджів.
    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • мед - 35 мл;

  • молоко - 475 мл;

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • борошно - 165 р.


  • Приготування
    Підігрів молоко, розведіть в ньому приблизно половину меду і всипте дріжджі. Залиште дріжджі активізуватися. Залишився мед збийте з яйцями. Розведіть яйця теплим молоком з дріжджами, а потім влийте все до борошні, порційно, збиваючи, щоб уникнути формування грудочок. Залиште тісто на повторну расстойку ще на півгодини, а потім приступайте до обжарке порцій тіста на розігрітій млинцевої сковороді.

    Заварне тісто для млинців на молоці та воді


    Прийнято вважати, що заварні млинці виходять делікатними, але разом з тим здатні добре зберігати свою форму. Перевірити це беремося в рамках простого рецепту млинців з додаванням бананового пюре для аромату.
    Інгредієнти:

  • борошно - 135 г;

  • молоко - 245 мл;

  • вода - 100 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 25 г;

  • банан - 1 шт.


  • Приготування
    Банан пюрируйте будь-яким зручним способом. Тут головне, щоб готове пюре було як можна більш однорідним. Після того, як бананове пюре буде готове, збийте яйця разом з цукром і змішайте все з бананом.
    Молоко з водою, доведіть до кипіння і влийте його до борошна. Перемішавши все і переконавшись, що у суміші не залишилося грудок, до тіста додають яєчно-бананову суміш. Готове тісто залишають на півгодини перед обсмаженням.

    Тісто на млинці на молоці та воді з манкою


    Любите манку? Тоді цей рецепт млинців для вас. Тонкі і делікатні манні млинці володіють легким присмаком манної каші і, ймовірно, сподобаються навіть тим, у кого відносини з манкою не склалися.
    Інгредієнти:

  • кисле молоко - 720 мл;

  • манна крупа - 95 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • кукурудзяний крохмаль - 85 р.


  • Приготування
    Залийте манку окропом і додайте варитися на вогонь до розбухання і загустіння. Після повного охолодження каші, її збивають з яйцем, додають кукурудзяний крохмаль, а при бажанні ще й цукор. Порції тіста обсмажують, як і
    Тісто для млинців на молоці
    звичайні млинці.

    Просте тісто для млинців на кислому молоці


    Інгредієнти:

  • кисле молоко - 365 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • плавлений сир - 95 г;

  • борошно - 195 г;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Приготування
    М'який і кремовий плавлений сир збийте з яйцем до отримання однорідної маси. Розведіть всі кислим молоком і додайте масло. Змішайте рідкі компоненти з борошном і приступайте до обжарке порцій тіста.