Традиційні російські млинці, восхваляемые шанувальниками слов'янської кухні, часто готувалися на воді. Такий спосіб приготування був пов'язаний з дотриманням пісних днів , а також з бідним станом, яке не могло дозволити собі щоденний молочний раціон. Часи змінилися, а рецепт здобув надзвичайну популярність і новизну. Тісто для млинців замішують на воді і на європейський манер - з содою або газованою водою, і по-старому - з використанням простого заварного тіста.
Просте тісто для млинців на воді - рецепт
Перед тим, як зробити тісто для млинців на воді, обов'язково просіяти борошно для можливих грудочок в ній. Влийте рослинне масло, щоб уникнути пригорання тонких млинчиків до розпеченій поверхні посуду. При гасінні соди використовуйте окрему ємність, щоб частинки непогашеної соди не потрапили в тісто.
Інгредієнти: борошно - 310 г; вода - 940 мл; яйце - 4 шт.; рослинне масло - 45 мл; сода - 5 г; оцет - 10 мл Приготування Воду з'єднайте з яйцями, додайте соду, попередньо погасивши її оцтом, і рослинне масло. Збийте міксером, після чого поступово вводите борошно, не припиняючи опрацьовувати суміш віночками. Дайте тісту настоятися протягом чверті години і приступайте до жарению млинців на розігрітій сковороді. Заварне тісто для млинців на воді
Тісто на млинці на воді, заварені окропом, робить тонкі і ніжні млинці еластичними, міцними і зручними для згортання.
Інгредієнти: вода (окріп) - 500 мл; борошно - 370 г; яйце куряче - 3 шт.; рослинне масло - 55 мл; щіпка соди. Приготування Збийте яйця міксером до однорідної густої маси. Влийте яєчну піну 250 мл крутого окропу, продовжуючи збивати. З'єднайте борошно з яйцями і перемішайте. Розчиніть соду в 250 мл окропу і влийте в тісто. Збийте тісто і залиште настоятися протягом чверті години перед початком обсмажування. Тісто на млинці на молоці та воді
Молоко, розведене водою, додасть млинців соковитості і м'якості, а так само вбереже від швидкого засихання.
Інгредієнти: молоко - 310 мл; вода - 340 мл; борошно - 490 г; цукор - 15 г; сода - 5 г; оцет -5 мл; рослинне масло - 55 мл; яйце куряче - 1 шт. Приготування Насипте В ємність просіяне борошно, вбийте яйце, додайте цукор. Молоко розведіть водою і влийте до борошна. Добре розмішайте віночком. В млинцеву масу влийте розчин гашеного соди і рослинне масло. Добре перемішайте тісто і відразу приступайте до випікання. Тісто для млинців на воді без яєць
Прекрасний рецепт пісних млинців з мінімальною кількістю інгредієнтів, підійде алергікам і вегетаріанцям, а мінімальна калорійність порадує людей, що стежать за вагою.
Інгредієнти: вода мінеральна - 450 мл; борошно - 200 г; рослинне масло - 70 мл; сода - 5 г; оцет - 8 мл; цукор - 20 р. Приготування У ємність для приготування тіста налийте половину норми мінеральної води. Додайте у воду цукор, гашену соду, олію і борошно. Ретельно розмішайте всі інгредієнти для усунення грудок. Поступово влийте в тісто решту воду, перемішайте масу, накрийте рушником і настоюйте протягом години. Настоявшееся тісто, перемішайте для насичення киснем. Розпечену сковороду, протріть олією. Ополоники наберіть необхідну кількість тіста і вилийте в центр сковороди, розподіляючи тісто нахилами посуду в різні сторони. Обсмажуйте млинці по парі хвилин з кожного боку.