Вернуться назад Распечатать

Тісто для млинців на воді

Тісто для млинців на воді
Традиційні російські млинці, восхваляемые шанувальниками слов'янської кухні, часто готувалися на воді. Такий спосіб приготування був пов'язаний з дотриманням пісних днів , а також з бідним станом, яке не могло дозволити собі щоденний молочний раціон. Часи змінилися, а рецепт здобув надзвичайну популярність і новизну. Тісто для млинців замішують на воді і на європейський манер - з содою або газованою водою, і по-старому - з використанням простого заварного тіста.

Просте тісто для млинців на воді - рецепт


Перед тим, як зробити тісто для млинців на воді, обов'язково просіяти борошно для можливих грудочок в ній. Влийте рослинне масло, щоб уникнути пригорання тонких млинчиків до розпеченій поверхні посуду. При гасінні соди використовуйте окрему ємність, щоб частинки непогашеної соди не потрапили в тісто.
Інгредієнти:

  • борошно - 310 г;

  • вода - 940 мл;

  • яйце - 4 шт.;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • сода - 5 г;

  • оцет - 10 мл


  • Приготування

  • Воду з'єднайте з яйцями, додайте соду, попередньо погасивши її оцтом, і рослинне масло.

  • Збийте міксером, після чого поступово вводите борошно, не припиняючи опрацьовувати суміш віночками.

  • Дайте тісту настоятися протягом чверті години і приступайте до жарению млинців на розігрітій сковороді.


  • Заварне тісто для млинців на воді


    Тісто на млинці на воді, заварені окропом, робить тонкі і ніжні млинці еластичними, міцними і зручними для згортання.
    Інгредієнти:

  • вода (окріп) - 500 мл;

  • борошно - 370 г;

  • яйце куряче - 3 шт.;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • щіпка соди.


  • Приготування

  • Збийте яйця міксером до однорідної густої маси.

  • Влийте яєчну піну 250 мл крутого окропу, продовжуючи збивати.

  • З'єднайте борошно з яйцями і перемішайте.

  • Розчиніть соду в 250 мл окропу і влийте в тісто. Збийте тісто і залиште настоятися протягом чверті години перед початком обсмажування.


  • Тісто на млинці на молоці та воді


    Молоко, розведене водою, додасть млинців соковитості і м'якості, а так само вбереже від швидкого засихання.
    Інгредієнти:

  • молоко - 310 мл;

  • вода - 340 мл;

  • борошно - 490 г;

  • цукор - 15 г;

  • сода - 5 г;

  • оцет -5 мл;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • яйце куряче - 1 шт.


  • Приготування

  • Насипте В ємність просіяне борошно, вбийте яйце, додайте цукор.

  • Молоко розведіть водою і влийте до борошна. Добре розмішайте віночком.

  • В млинцеву масу влийте розчин гашеного соди і рослинне масло.

  • Добре перемішайте тісто і відразу приступайте до випікання.


  • Тісто для млинців на воді без яєць


    Прекрасний рецепт пісних млинців з мінімальною кількістю інгредієнтів, підійде алергікам і вегетаріанцям, а мінімальна калорійність порадує людей, що стежать за вагою.
    Інгредієнти:

  • вода мінеральна - 450 мл;

  • борошно - 200 г;

  • рослинне масло - 70 мл;

  • сода - 5 г;

  • оцет - 8 мл;

  • цукор - 20 р.


  • Приготування

  • У ємність для приготування тіста налийте половину норми мінеральної води.

  • Додайте у воду цукор, гашену соду, олію і борошно.

  • Ретельно розмішайте всі інгредієнти для усунення грудок.

  • Поступово влийте в тісто решту воду, перемішайте масу, накрийте рушником і настоюйте протягом години.

  • Настоявшееся тісто, перемішайте для насичення киснем.

  • Розпечену сковороду, протріть олією.

  • Ополоники наберіть необхідну кількість тіста і вилийте в центр сковороди, розподіляючи тісто нахилами посуду в різні сторони.

  • Обсмажуйте млинці по парі хвилин з кожного боку.