» » Баклажани з помідорами, запечені в духовці

Баклажани з помідорами, запечені в духовці

Баклажани з помідорами, запечені в духовці
Скористайтеся радикально відрізняються один від одного рецептами, які мають лише три спільні риси: всі вони запікаються в духовці, містять томати і баклажани в основі і характеризуються приголомшливим смаком.

Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю


Цей корисний салат відрізняється простотою приготування і незвичайним поєднанням входять до його складу інгредієнтів. В основі лежить використання бобових, при чому як консервованих, так і просто відварних.
Інгредієнти:

  • баклажани – 490 г;

  • консервована квасоля – 340 г;

  • козячий сир – 115 г;

  • томати черрі – 145 г;

  • соєвий соус – 55 мл;

  • жменя зелені петрушки;

  • мед – 15 мл;

  • паприка – 1 ч. ложка;

  • часник – 4 зубки;

  • сік одного лимона;

  • рослинне масло – 20 мл


  • Приготування
    Починаємо з запечених баклажанів з помідорами. Томати кладемо цілком, а баклажани нарізаємо кубиками, змішуємо з невеликою кількістю олії, солимо і ставимо запікатися при 190 градусах 15 хвилин. Тим часом промиваємо квасолю, нарізаємо зелень і готуємо простий соус із суміші соєвого соусу, меду, паприки, лимонного соку, пюрированного часнику та залишків олії. Змішуємо теплі овочі з заправкою і квасолею. Посипаємо раскрошенным сиром із зеленню.

    Баклажани, кабачки і помідори, запечені в духовці


    Інгредієнти:

  • великі помідори – 2 шт.;

  • баклажан – 470 г;

  • кабачок – 470 г;

  • по гілочці розмарину і чебрецю;

  • оливкова олія – 15 мл


  • Приготування
    Наріжте баклажани, кабачки і помідори товстими кружечками і покладіть у форму для випікання, чергуючи шматочки і викладаючи їх внахлест. Збризніть овочі маслом, посипте ароматними листочками чебрецю і розмарину, приправте пучкою солі і відправте запікати при 160 градусах 15 хвилин.

    Рецепт запечених баклажанів з м'ясом, помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • баклажан – 900 г;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • часник – 2 зубки;

  • томати у власному соку – 420 г;

  • м'ясний фарш – 730 г;

  • томатна паста – 25 г;

  • щіпка цукру;

  • сушений орегано – 2 ч. ложки;

  • сир – 140 г;

  • соус бешамель – 740 мл


  • Приготування
    Баклажани розділіть на пластини, приправте, збризніть маслом і відправте запікати при 200 градусах 10 хвилин.
    Розігрів рослинне масло, спасеруйте в ньому цибулю разом з фаршем з яловичини, через пару хвилин покладіть часник і влийте томати у власному соку. Доповніть соус томатною пастою, цукром, а потім залиште його побурлить на 15 хвилин.
    Викладіть перший шар баклажанів і покрийте їх томатним соусом, потім шар баклажанів і соус бешамель. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти, а потім посипте все сиром і відправте запікати півгодини при 180 градусах.

    Баклажани, запечені з куркою, помідорами та сиром


    Найпростіша запіканка, приготована за цим рецептом, ідеально підійде для вечері будніх ввечері, коли хоче приділити приготування мінімум часу.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 430 г;

  • помідори - 165 г;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • часник – 2 зубки;

  • фарш із курятини – 365 г;

  • сушений орегано – 1 ч. ложка;

  • по щіпці меленого куміна, орегано;

  • томатний соус – 260 г;

  • сир – 115 г;

  • оливкова олія – 25 мл


  • Приготування
    Розділіть баклажан на тонкі пластини, посоліть і змастіть їх маслом. Запікайте при 190 градусах 15 хвилин.
    Підрум'яньте фарш з курятини, доповнивши його сушеними травами, подрібненими дрібним кубиком помідорами і часником. Викладіть м'ясо і баклажани у форму, залийте томатним соусом і присипте сиром. Запікайте при 190 градусах 40 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:46
    Переглядів: 60