Скористайтеся радикально відрізняються один від одного рецептами, які мають лише три спільні риси: всі вони запікаються в духовці, містять томати і баклажани в основі і характеризуються приголомшливим смаком.
Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
Цей корисний салат відрізняється простотою приготування і незвичайним поєднанням входять до його складу інгредієнтів. В основі лежить використання бобових, при чому як консервованих, так і просто відварних.
Інгредієнти: баклажани – 490 г; консервована квасоля – 340 г; козячий сир – 115 г; томати черрі – 145 г; соєвий соус – 55 мл; жменя зелені петрушки; мед – 15 мл; паприка – 1 ч. ложка; часник – 4 зубки; сік одного лимона; рослинне масло – 20 мл Приготування Починаємо з запечених баклажанів з помідорами. Томати кладемо цілком, а баклажани нарізаємо кубиками, змішуємо з невеликою кількістю олії, солимо і ставимо запікатися при 190 градусах 15 хвилин. Тим часом промиваємо квасолю, нарізаємо зелень і готуємо простий соус із суміші соєвого соусу, меду, паприки, лимонного соку, пюрированного часнику та залишків олії. Змішуємо теплі овочі з заправкою і квасолею. Посипаємо раскрошенным сиром із зеленню.
Баклажани, кабачки і помідори, запечені в духовці
Інгредієнти: великі помідори – 2 шт.; баклажан – 470 г; кабачок – 470 г; по гілочці розмарину і чебрецю; оливкова олія – 15 мл Приготування Наріжте баклажани, кабачки і помідори товстими кружечками і покладіть у форму для випікання, чергуючи шматочки і викладаючи їх внахлест. Збризніть овочі маслом, посипте ароматними листочками чебрецю і розмарину, приправте пучкою солі і відправте запікати при 160 градусах 15 хвилин.
Рецепт запечених баклажанів з м'ясом, помідорами і сиром
Інгредієнти: баклажан – 900 г; ріпчаста цибуля – 115 г; часник – 2 зубки; томати у власному соку – 420 г; м'ясний фарш – 730 г; томатна паста – 25 г; щіпка цукру; сушений орегано – 2 ч. ложки; сир – 140 г; соус бешамель – 740 мл Приготування Баклажани розділіть на пластини, приправте, збризніть маслом і відправте запікати при 200 градусах 10 хвилин.
Розігрів рослинне масло, спасеруйте в ньому цибулю разом з фаршем з яловичини, через пару хвилин покладіть часник і влийте томати у власному соку. Доповніть соус томатною пастою, цукром, а потім залиште його побурлить на 15 хвилин.
Викладіть перший шар баклажанів і покрийте їх томатним соусом, потім шар баклажанів і соус бешамель. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти, а потім посипте все сиром і відправте запікати півгодини при 180 градусах.
Баклажани, запечені з куркою, помідорами та сиром
Найпростіша запіканка, приготована за цим рецептом, ідеально підійде для вечері будніх ввечері, коли хоче приділити приготування мінімум часу.
Інгредієнти: баклажани – 430 г; помідори - 165 г; ріпчаста цибуля – 115 г; часник – 2 зубки; фарш із курятини – 365 г; сушений орегано – 1 ч. ложка; по щіпці меленого куміна, орегано; томатний соус – 260 г; сир – 115 г; оливкова олія – 25 мл Приготування Розділіть баклажан на тонкі пластини, посоліть і змастіть їх маслом. Запікайте при 190 градусах 15 хвилин.
Підрум'яньте фарш з курятини, доповнивши його сушеними травами, подрібненими дрібним кубиком помідорами і часником. Викладіть м'ясо і баклажани у форму, залийте томатним соусом і присипте сиром. Запікайте при 190 градусах 40 хвилин.