» » Що приготувати з помідорів на вечерю?

Що приготувати з помідорів на вечерю?

Помідори придатні не тільки для консервації і салатів. Зараз ми вам розповімо рецепти смачних страв з помідорів на вечерю.
Що приготувати із зелених помідорів на вечерю?
Що приготувати з помідорів на вечерю?

Інгредієнти:

  • зелені помідори – 7 шт.;

  • волоські горіхи – 1/2 склянки;

  • свіжа петрушка – півпучка;

  • соус соєвий – 90 мл;

  • оцет – 20 мл;

  • рослинне масло – 80 мл;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Зелені помідори ретельно миємо, робимо на них хрестоподібні надрізи, не доходячи до низу. Укладаємо їх у форму, попередньо змастивши її олією. Половину зелені петрушки дрібненько кришимо. Очищений часник пропускаємо через прес. Змішуємо зелень з часником, половиною рослинного масла і 2 столовими ложками соєвого соусу. Все це перемішуємо. Фаршируємо помідори отриманою сумішшю. Форму прикриваємо фольгою й запікаємо близько 45 хвилин при 180 градусах. Потім знімаємо фольгу. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, а потім будь-яким зручним способом подрібнюємо до крихти. Решту петрушку дрібненько нарізаємо і змішати з подрібненим часником, горіхами, маслом і соєвим соусом. Добре розмішуємо. Гарячі помідори наповнюємо утвореної сумішшю і тут же подаємо. Смачні вони саме в гарячому вигляді.
    Салат з помідор на вечерю
    Що приготувати з помідорів на вечерю?

    Інгредієнти:

  • помідори – 700 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • рослинна олія – 60 мл;

  • сіль;

  • цукор – 1/2 ст. ложки;

  • листочки м'яти – 10 шт.;

  • чорний перець.


  • Приготування
    Помідори миємо, нарізаємо невеликими шматочками, додаємо терту лимонну цедру і даємо настоятися близько години. Для соусу з'єднуємо сік з половини лимона з цукром, сіллю, олією та перцем. Поливаємо помідорчики даної сумішшю, додаємо листочки м'яти і перемішуємо. Салатик готовий, можна подавати його до столу!
    Лечо з перцю і помідорів на вечерю
    Що приготувати з помідорів на вечерю?

    Інгредієнти:

  • стиглі м'ясисті помідори – 3 кг;

  • болгарський перець – 2 кг;

  • сіль – 40 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • цукор – 200 р.


  • Приготування
    Вимиті і подрібнені довільними шматочками помідори пропускаємо через м'ясорубку. Нарізаємо шматочками перець і викладаємо його в томатне пюре. Додаємо сіль, цукор, даємо масі закипіти. Проварюємо близько півгодини, а потім кладемо подрібнений часник.
    Запіканка з помідорами на вечерю - рецепт
    Що приготувати з помідорів на вечерю?

    Інгредієнти:

  • сир – 200 г;

  • помідори – 1 кг;

  • яйця – 4 шт.;

  • очищені насіння – 1 склянка;

  • подрібнена петрушка – 3 ст. ложки;

  • коров'яче молоко – 100 мл;

  • перець;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Помідори чистимо від шкірки, обдавши їх окропом. Потім їх дрібненько ріжемо, тушкуємо в олії, підсолюємо. Хвилин через 5 знімаємо з вогню, додаємо сир, насіння, подрібнену петрушку. Все це перчимо, кладемо в змащену маслом форму. Яйця збиваємо з додаванням молока, отриманою масою поливаємо помідори з сиром і запікаємо в духовці до рум'яності. Готову запіканку прикрашаємо листочками базиліка.
    Ікра із зелених помідор на вечерю
    Що приготувати з помідорів на вечерю?

    Інгредієнти:

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • помідори стиглі м'ясисті – 1 кг;

  • цукор – 50 г;

  • морква – 350 г;

  • цибуля – 170 г;

  • оцтова есенція – 1 ст. ложка;

  • рослинне масло – 80 мл;

  • перець чилі – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимиті і очищені овочі подрібнюємо на м'ясорубці. Отриману масу покласти в каструлю, кладемо сіль, цукор і ставимо на плиту. На малому вогні варимо близько півтора годин, іноді помішуючи, щоб ікра не пристала до дна. Коли до кінця варіння залишиться хвилин 10 вливаємо олію і оцет. Проварюємо залишився час, а потім даємо охолонути і подаємо до столу.
    Смажені помідори на вечерю – рецепт
    Що приготувати з помідорів на вечерю?

    Інгредієнти:

  • свіжі помідори – 3 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • яйця – 2 шт.;

  • петрушка – півпучка;

  • м'який сир – 200 г;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • пшенична борошно – 30 р;

  • сіль;

  • сухарі панірувальні .


  • Приготування
    Вимиті помідори нарізаємо кільцями товщиною до 5 мм Для начинки сир розтираємо з подрібненою зеленню і змішуємо з пропущеним через прес часником. Тепер беремо кільце помідорчика, зверху кладемо начинку, зверху поміщаємо інше кільце помідора. Кожен шматочок акуратно обвалюємо в борошні, сухарях і макаємо в яйце. Обсмажуємо в олії до рум'яності. Приємного всім апетиту!
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:45
    Переглядів: 65