Що приготувати з помідорів на вечерю?
Помідори придатні не тільки для консервації і салатів. Зараз ми вам розповімо рецепти смачних страв з помідорів на вечерю.
Що приготувати із зелених помідорів на вечерю?
Інгредієнти:
зелені помідори – 7 шт.;
волоські горіхи – 1/2 склянки;
свіжа петрушка – півпучка;
соус соєвий – 90 мл;
оцет – 20 мл;
рослинне масло – 80 мл;
часник – 2 зубчики.
Приготування
Зелені помідори ретельно миємо, робимо на них хрестоподібні надрізи, не доходячи до низу. Укладаємо їх у форму, попередньо змастивши її олією. Половину зелені петрушки дрібненько кришимо. Очищений часник пропускаємо через прес. Змішуємо зелень з часником, половиною рослинного масла і 2 столовими ложками соєвого соусу. Все це перемішуємо. Фаршируємо помідори отриманою сумішшю. Форму прикриваємо фольгою й запікаємо близько 45 хвилин при 180 градусах. Потім знімаємо фольгу. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, а потім будь-яким зручним способом подрібнюємо до крихти. Решту петрушку дрібненько нарізаємо і змішати з подрібненим часником, горіхами, маслом і соєвим соусом. Добре розмішуємо. Гарячі помідори наповнюємо утвореної сумішшю і тут же подаємо. Смачні вони саме в гарячому вигляді.
Салат з помідор на вечерю
Інгредієнти:
помідори – 700 г;
лимон – 1 шт.;
рослинна олія – 60 мл;
сіль;
цукор – 1/2 ст. ложки;
листочки м'яти – 10 шт.;
чорний перець.
Приготування
Помідори миємо, нарізаємо невеликими шматочками, додаємо терту лимонну цедру і даємо настоятися близько години. Для соусу з'єднуємо сік з половини лимона з цукром, сіллю, олією та перцем. Поливаємо помідорчики даної сумішшю, додаємо листочки м'яти і перемішуємо. Салатик готовий, можна подавати його до столу!
Лечо з перцю і помідорів на вечерю
Інгредієнти:
стиглі м'ясисті помідори – 3 кг;
болгарський перець – 2 кг;
сіль – 40 г;
часник – 4 зубчики;
цукор – 200 р.
Приготування
Вимиті і подрібнені довільними шматочками помідори пропускаємо через м'ясорубку. Нарізаємо шматочками перець і викладаємо його в томатне пюре. Додаємо сіль, цукор, даємо масі закипіти. Проварюємо близько півгодини, а потім кладемо подрібнений часник.
Запіканка з помідорами на вечерю - рецепт
Інгредієнти:
сир – 200 г;
помідори – 1 кг;
яйця – 4 шт.;
очищені насіння – 1 склянка;
подрібнена петрушка – 3 ст. ложки;
коров'яче молоко – 100 мл;
перець;
рослинна олія;
сіль.
Приготування
Помідори чистимо від шкірки, обдавши їх окропом. Потім їх дрібненько ріжемо, тушкуємо в олії, підсолюємо. Хвилин через 5 знімаємо з вогню, додаємо сир, насіння, подрібнену петрушку. Все це перчимо, кладемо в змащену маслом форму. Яйця збиваємо з додаванням молока, отриманою масою поливаємо помідори з сиром і запікаємо в духовці до рум'яності. Готову запіканку прикрашаємо листочками базиліка.
Ікра із зелених помідор на вечерю
Інгредієнти:
болгарський перець – 2 шт.;
помідори стиглі м'ясисті – 1 кг;
цукор – 50 г;
морква – 350 г;
цибуля – 170 г;
оцтова есенція – 1 ст. ложка;
рослинне масло – 80 мл;
перець чилі – 1 шт.;
сіль.
Приготування
Вимиті і очищені овочі подрібнюємо на м'ясорубці. Отриману масу покласти в каструлю, кладемо сіль, цукор і ставимо на плиту. На малому вогні варимо близько півтора годин, іноді помішуючи, щоб ікра не пристала до дна. Коли до кінця варіння залишиться хвилин 10 вливаємо олію і оцет. Проварюємо залишився час, а потім даємо охолонути і подаємо до столу.
Смажені помідори на вечерю – рецепт
Інгредієнти:
свіжі помідори – 3 шт.;
часник – 3 зубчики;
яйця – 2 шт.;
петрушка – півпучка;
м'який сир – 200 г;
масло рослинне – 30 мл;
пшенична борошно – 30 р;
сіль;
сухарі панірувальні .
Приготування
Вимиті помідори нарізаємо кільцями товщиною до 5 мм Для начинки сир розтираємо з подрібненою зеленню і змішуємо з пропущеним через прес часником. Тепер беремо кільце помідорчика, зверху кладемо начинку, зверху поміщаємо інше кільце помідора. Кожен шматочок акуратно обвалюємо в борошні, сухарях і макаємо в яйце. Обсмажуємо в олії до рум'яності. Приємного всім апетиту!
Що приготувати із зелених помідорів на вечерю?
Інгредієнти:
Приготування
Зелені помідори ретельно миємо, робимо на них хрестоподібні надрізи, не доходячи до низу. Укладаємо їх у форму, попередньо змастивши її олією. Половину зелені петрушки дрібненько кришимо. Очищений часник пропускаємо через прес. Змішуємо зелень з часником, половиною рослинного масла і 2 столовими ложками соєвого соусу. Все це перемішуємо. Фаршируємо помідори отриманою сумішшю. Форму прикриваємо фольгою й запікаємо близько 45 хвилин при 180 градусах. Потім знімаємо фольгу. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді, а потім будь-яким зручним способом подрібнюємо до крихти. Решту петрушку дрібненько нарізаємо і змішати з подрібненим часником, горіхами, маслом і соєвим соусом. Добре розмішуємо. Гарячі помідори наповнюємо утвореної сумішшю і тут же подаємо. Смачні вони саме в гарячому вигляді.
Салат з помідор на вечерю
Інгредієнти:
Приготування
Помідори миємо, нарізаємо невеликими шматочками, додаємо терту лимонну цедру і даємо настоятися близько години. Для соусу з'єднуємо сік з половини лимона з цукром, сіллю, олією та перцем. Поливаємо помідорчики даної сумішшю, додаємо листочки м'яти і перемішуємо. Салатик готовий, можна подавати його до столу!
Лечо з перцю і помідорів на вечерю
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і подрібнені довільними шматочками помідори пропускаємо через м'ясорубку. Нарізаємо шматочками перець і викладаємо його в томатне пюре. Додаємо сіль, цукор, даємо масі закипіти. Проварюємо близько півгодини, а потім кладемо подрібнений часник.
Запіканка з помідорами на вечерю - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Помідори чистимо від шкірки, обдавши їх окропом. Потім їх дрібненько ріжемо, тушкуємо в олії, підсолюємо. Хвилин через 5 знімаємо з вогню, додаємо сир, насіння, подрібнену петрушку. Все це перчимо, кладемо в змащену маслом форму. Яйця збиваємо з додаванням молока, отриманою масою поливаємо помідори з сиром і запікаємо в духовці до рум'яності. Готову запіканку прикрашаємо листочками базиліка.
Ікра із зелених помідор на вечерю
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і очищені овочі подрібнюємо на м'ясорубці. Отриману масу покласти в каструлю, кладемо сіль, цукор і ставимо на плиту. На малому вогні варимо близько півтора годин, іноді помішуючи, щоб ікра не пристала до дна. Коли до кінця варіння залишиться хвилин 10 вливаємо олію і оцет. Проварюємо залишився час, а потім даємо охолонути і подаємо до столу.
Смажені помідори на вечерю – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті помідори нарізаємо кільцями товщиною до 5 мм Для начинки сир розтираємо з подрібненою зеленню і змішуємо з пропущеним через прес часником. Тепер беремо кільце помідорчика, зверху кладемо начинку, зверху поміщаємо інше кільце помідора. Кожен шматочок акуратно обвалюємо в борошні, сухарях і макаємо в яйце. Обсмажуємо в олії до рум'яності. Приємного всім апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори з базиліком на зиму без стерилізації
Урізноманітнити звичний рецепт томатної консервації пропонуємо цікавими способами. Розповімо, як доповнити помідори ароматними листям базиліка. У
Ікра з помідорів і перцю на зиму
Прекрасну закуску потрібно обов'язково закрити, використовуючи наші цікаві рецепти. Далі розповімо, як виготовити незрівнянну, ароматну і чудово
Закуска з хрону з помідорами і часником
Любителям страв погостріше рекомендуємо зробити цю прекрасну закуску. Далі ви дізнаєтеся, як поєднати в рецепті хрін, томати і часник і зробити з них
Рецепти лечо з болгарського перцю і помідорів
Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх закруток новим яскравим частуванням - зробити насичене незвичайним смаком лечо з солодкого перцю і
Салат з моцарелою і помідорами
Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми